alleen op reis in Nederland

Alleen op reis in Nederland

Alleen op reis in Nederland, heerlijk om tot rust te komen. Maar ook een mogelijkheid om op je eigen manier te genieten van de mooie plekjes.

Geen lange reizen, maar dicht bij huis alleen op vakantie. Steeds meer mensen gaan alleen op vakantie in Nederland, niet omdat ze alleen zijn, maar om de vrijheid te ontdekken en geheel te ontspannen voor een aantal dagen.

Alle stress achter je laten, even helemaal geen rekening houden met anderen. In je eentje kun je helemaal tot rust komen. Na een paar dagen alleen op vakantie kun je weer fris en vol energie naar je “normale” leven.

Mogelijkheden in Nederland als je alleen op reis wilt.

Er zijn veel mogelijkheden in Nederland om in je eentje erop uit te trekken.

Met een tent op reis

Reizen met een tentje op je rug of fiets van camping tot camping. Op deze manier kun je goedkoop op vakantie gaan in Nederland.

Denk goed na over wat je allemaal nodig zal hebben tijdens je reis. Dingen als een afwasteiltje, droogdoek, handdoeken en kookgerei bijvoorbeeld. Het meeste heb je toch al wel in huis, zonde om opnieuw te moeten kopen ter plekke.

Het nadeel is dat de weersomstandigheden wel roet in het eten kan gooien. Veel regen is natuurlijk niet ongebruikelijk in Nederland. Wandelen met een tentje achterop zal dan voor veel mensen niet de ideale vakantie zijn om tot rust te komen.

Trekkerhutten

Nederland leent zich ook uitstekend om op de fiets van trekkershut naar trekkershut te reizen. Je hebt dan de luxe van een dak boven je hoofd zonder een tent op hoeven te zetten.

Een Trekkershut is uniek omdat je deze altijd per één nacht kunt boeken. Er zijn verschillende trekkershutten, van zeer eenvoudig tot volledige huisjes. Kijk welke trekkershutten op jouw route liggen, er is keuze genoeg in Nederland.

Bed & Breakfast

Overnachten in een Bed & breakfast is zeker ook een optie. In Nederland vind je overal in de steden en aan het strand diverse Bed & Breakfast bij de mensen thuis. Een Bed & Breakfast is een kleinschalige accommodatie, meestal een gedeelte van het huis of de boerderij van de eigenaar. 

Hierdoor heb je al snel contact met de bewoners om een praatje te maken of jou te adviseren welke uitstapjes leuk zijn in je eentje.

Bed & Breakfast biedt dus vaak een bed en een ontbijt. Meestal bestaat de accommodatie uit een slaapkamer met een eigen badkamer, soms wordt de badkamer gedeeld met de eigenaars en/of andere gasten.

Op het platteland zie je vaak aparte huisjes die functioneren als bed and breakfast. Ze staan vaak op unieke plaatsen of dicht bij de natuur.

Hotels, kamers voor 1 persoon

Als je de Nederlandse steden wilt bezoeken dan kun je een hotel of een hostel boeken. Dit vrij snel en gemakkelijk te regelen via site Trivago.nl.

Natuurlijk kun je ook een hotel boeken in de kleine plaatsen of in de provincie, maar dan mis je vaak wel een stukje beleving van de omgeving.

Let bij het boeken altijd wel op de 1 persoonstoeslag, deze worden vaak doorbelast omdat de hotelkamers op 2 personen zijn berekend. Bij HotelSpecials worden de hotelkamers aangeboden zonder eenpersoonstoeslag.

Tiny houses of kleine huisjes

Het huren van een vakantiehuisjes is ook een mogelijkheid als je alleen op vakantie gaat in Nederland. Er zijn dan veel verschillende opties, afhankelijk van het budget en jouw persoonlijke interesse.

Er zijn hele luxe wellness huisjes, eenvoudige kleine huisjes midden in de natuur, of heel bijzondere huisjes. Het is wel een zoektocht om te zoeken naar een knus huisje die geschikt is voor 1 of 2 personen.

Voor bijzondere accommodaties in de natuur, waar je echt je rust kunt vinden, hebben we voor jou een speciale selectie gemaakt.

Alleen op reis in Nederland: Waar moet ik op letten?

Een voordeel van alleen op vakantie in Nederland gaan is, dat je bekend bent met met (bijna) alle regels die in ons land gelden. Ook de normen en waarden zijn over het algemeen wel bekend.

Het is wel leuk om de lokale gebruiken te ontdekken. Elke provincie in Nederland heeft zo zijn eigen gebruiken en bijzonderheden. Je zult versteld staan hoeveel er nog te ontdekken is.

Zorg dat je genoeg geld bij je hebt

Het klinkt natuurlijk logisch, maar het is wel een fijn gevoel dat je altijd en overal dingen kunt betalen. Vertouw niet blindelings alleen op je pinpas, maar neem ook voldoende contant geld mee. Ook kleingeld is gemakkelijk om bij je te hebben. Klinkt bijna achterhaald, maar op sommige plaatsen kun je niet zonder, ook niet als je alleen op reis bent in Nederland.

Zelf heb ik dit eens ondervonden tijdens een fietstocht in Friesland. Schitterende tocht uitgezocht, maar uiteindelijk moest ik een aantal keer terug omdat ik geen contant geld bij me had voor het pontje.

Reisverzekering nodig voor vakanties in Nederland ?

Een reisverzekering heb je alleen nodig als je aanvullend verzekerd wilt zijn. De meeste schade die je veroorzaakt is vaak al verzekerd in je normale verzekeringspakket. Dus wees kritisch zodat je niet dubbel verzekerd bent, jammer van het geld.

Sommige zorgverzekeringen dekken niet alle hulp in willekeurige ziekenhuizen. Bij sommige basispolissen (online-natura) is niet alle hulp in willekeurige ziekenhuizen gedekt. Dit kan ook gelden voor het laten maken van bijvoorbeeld röntgenfoto’s. Het betreft echter alleen planbare zorg, voor spoedeisende zorg kun je wel overal terecht, ongeacht je basispolis. Planbare zorg zul je echter in de meeste situaties gewoon dicht bij huis doen. Hiervoor een reisverzekering afsluiten is vaak niet nodig.

Alleen in onderstaande situaties is het verstandig om een verzekering af te sluiten voor een vakantie in Nederland:

  • Je wilt geen risico lopen op de kosten van de overnachtingen als je op het laatste moment je reis moet annuleren.
  • Je wilt je meegenomen bagage verzekeren voor verlies, diefstal of beschadiging. Bij een reisverzekering is je bagage standaard mee verzekerd. Let wel op de eventueel eigen risico die sommige verzekeraars hanteren.
  • Als je tijdens je reis door Nederland ook tripjes over de grens gaat maken is het verstandig om toch een reisverzekering af te sluiten voor je zorgkosten. (tenzij je zeker weet dat zorgkosten in het buitenland allemaal verzekerd zijn)

Neem niet te veel spullen mee

Je bent nou eenmaal alleen op reis in Nederland, dus veel heb je waarschijnlijk niet nodig. Neem ook geen waardevolle spullen mee.

Hoe je het went of keert: onze omgeving beïnvloedt ons gedrag. Veel mensen nemen teveel mee waardoor je onnodig veel meesjouwt. Of maken zich zorgen over verlies of diefstal bij spullen van grote waarde.

Mensen die minimalistisch leven zijn er van overtuigd dat bij veel mensen hun directe leefomgeving gevuld is met rommel en spullen die ze niet nodig hebben. En dingen die we niet nodig hebben maar wel in de buurt hebben zorgen voor onnodige kosten, tijdsverspilling en prikkels die ons stress bezorgen.

Ben je geïnteresseerd in deze wijze van leven dan is er een online cursus minimalisme waardoor, je voor een klein bedrag, kennis kunt maken met deze levenstijl. Voor meer energie en vrijheid in ons leven klik hier.

minimaliseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *