Een tiny house is een kleine, vrijstaande en volwaardige woning. De oppervlakte van het kleine huisje kan verschillen, maar is max. 50m2 woonoppervlak. In een tiny house staat duurzaam wonen en leven centraal.

Het interieur van een tiny house is vaak zeer doordacht, er wordt zeer er zeer effectief gebruik gemaakt van de ruimte. Wonen in een Tiny House is tegenwoordig een zeer trendy manier van leven.

Tiny houses worden nu ook veel ingezet tegen de strijd van woningnood.
Zie hiervoor : Tiny house en woningnood

Ontspullen is vaak een thema bij het wonen in een tiny house. Het is de kunst om met zo weinig mogelijk spullen toch comfortabel te leven. Het is dus minder gericht op consumptie maar meer op fijn leven.

Een Tiny House is vaak (deels) zelfvoorzienend. Mensen willen graag zo duurzaam mogelijk leven in een Tiny House. Je produceert veel minder afval en verbruikt minder energie en water. Hierdoor zijn ook de vaste lasten aanzienlijk minder.

Betekenis tiny house movement

betekenis tiny house

Tiny house movement of ook wel small house movement is in de verenigde staten ontstaan. Vanuit kleine huisjes op wielen zijn deze huisjes ontwikkeld naar prachtige kleine huisjes die uiterst efficiënt zijn ingericht. Het is een tegengestelde beweging van “bigger is better”.
Tiny house movement is een levensstijl die steeds meer mensen aanspreekt.
Hun doelstelling in het leven is een zo klein mogelijk ecologische voetstap achterlaten.

Tiny house in Nederland

Ook in Nederland is deze beweging steeds meer in opkomst. Er zijn veel diverse doelgroepen die om verschillende redenen kiezen voor het wonen in een tiny house.

Iedere doelgroep heeft zijn eigen wensen voor het leven in een klein huisje. Hierdoor kunnen de tiny houses heel erg van elkaar verschillen. Je kunt er ook voor kiezen om een tiny house zelf te bouwen, naar je eigen wensen.

Boekentip voor het bouwen van je eigen tiny house.

Tiny houses of kleine huisjes worden nu ook vaak ingezet als gastverblijven of vakantiehuisjes. Op verschillende plaatsen en vakantieparken worden steeds meer tiny houses gebouwd.

Betekenis tiny house off-grid

Een tiny house is volledig off-grid als het huis niet is aangesloten op het riool, de waterleiding of het elektriciteitsnetwerk.

Er zijn ook huisjes die deels off-grid zijn, ze zijn bijvoorbeeld wel aangesloten op het riool of waterleiding

Veel gelezen artikelen

Agrarische grond en regelgeving voor Tiny Houses

Tiny House als mantelzorgwoning op eigen grond

Tiny houses en woningnood