Een tiny house huren als vakantiehuisje, heerlijk om te onthaasten en de hectiek van de dag te ontvluchten. Zoek de rust op in je eentje of met z’n tweeën in bijzondere huisjes! Een eenvoudig of luxe tiny house huren in Nederland of het buitenland is hiervoor een ideale mogelijkheid om anders te overnachten. Geniet van de rust en het alleen zijn met de natuur. Je schudt alle stress en drukte van je af, even helemaal niets.

Geen gedoe met tenten opzetten, maar een tiny house of vakantiehuisje huren om optimaal te relaxen. Hieronder hebben wij een selectie gemaakt van de mooiste tiny houses en kleine vakantiehuisjes. Tiny houses in de natuur, maar ook op vakantieparken.

alleen op vakantie

Tiny houses midden in de natuur van Nederland waar duurzaam bouwen is steeds meer de norm wordt. Genieten van de bossen en de vrijheid. Minimalistische huisjes maar ook kleine vakantiehuisjes met de nieuwste ontwikkelingen.

Een tiny house aan zee of aan het water is vaak genieten voor het hele gezin of met z’n tweeën. Aan de kust van Nederland zijn steeds meer echte beachhouses te huur.

tiny house met hottub

Een tiny house met een hottub in Nederland, heerlijk als het buiten iets kouder is. Optimaal genieten van een bijzonder huisje en het buitenleven.

vakantiehuisje met jacuzzi

Er zijn veel diverse particuliere huisjes in Nederland met jacuzzi in Nederland te boeken. Maar ook op de vakantieparken zijn vakantiehuisjes met jacuzzi te huur.

tiny house in België

Een verzameling van de mooiste en bijzonderste tiny houses in België vind je op deze pagina. Met of zonder wellness, minimalistisch of luxe.

Bij al deze huisjes staat rust en onthaasten centraal, kijk hoe je anders kunt overnachten. Bijzondere huisjes, de mooste tiny houses in allerlei varianten vind je op onderstaande pagina’s.

In de snel veranderende wereld zoek je misschien de rust. Actieve reizen maken met een groep of met speciale singelreizen is dan niet het doel. Misschien is het nu de ideale periode om de rust te zoeken voor bezinning. Alleen op vakantie voor bezinning

Tiny House als vakantiewoning huren

Als vakantiehuisjes zijn de tiny houses ontzettend in opkomst. Het is de mogelijkheid om te ontsnappen aan alle drukte en je terug te trekken in eenvoud en de natuur, met behoud van comfort.

Een tiny house is niet groter dan 50 m², maar zijn zo efficiënt ingericht dat je permanent kunt wonen in dit compacte huisje. Het is een volwaardige woning die duurzaam is gebouwd. Ze zijn milieuvriendelijk en vaak ook zelfvoorzienend (off- grid).

Wonen in een Tiny House is tegenwoordig ook een zeer trendy manier van leven. Duurzaam en minimalisme zijn de sleutelwoorden. Voldoende ruimte om te leven maar zonder overtollige ballast. Meer gericht op leven en minder op consumptie. En dat willen we in de vakantie ook ervaren.

Ervaren hoe het is om te wonen in een tiny house

Om te ervaren hoe het is om te wonen in een tiny house is een vakantie in een tiny house misschien wel een leuke optie. Je kunt op een leuke en andere manier overnachten. Natuurlijk is het huren van een tiny house als vakantiehuisje wel iets anders dan permanent in een tiny house wonen. Permanente bewoning vergt wel veel meer aanpassingsvermogen in de ruimtes, op vakantie heb je slechts je vakantiespullen bij je. Maar een tiny house huren voor vakantie geeft wel enig inzicht hoe het is om in een tiny house te wonen.

Een tiny house huren of een klein huisje huren als je alleen op vakantie gaat is nog niet zo gemakkelijk heb ik gemerkt. Op de meeste sites zie je alleen grotere vakantiewoningen voor meerdere mensen of huizen met grotere indelingen.

Maar ook de vakantiechalets worden steeds duurzamer gebouwd en volledig geïsoleerd. Ook een vakantiechalet valt dan onder de noemer tiny house. Oude stookhuisjes bij de boerderijen of andere vakantiehuisjes in het bos zijn kleine huisjes. Het verschil met tiny houses is met name de gedachtegoed van duurzaamheid. Maar dat is meer de manier van leven en niet zozeer de stijl van de woning.

Alleen op vakantie in bijzondere huisjes

Omdat toch steeds meer mensen alleen op vakantie gaan in Nederland hebben we veel vakantiehuisjes en bijzondere tiny houses verzameld op deze site. In deze selectie is het uitgangspunt rust en natuur. Vandaar staan al deze compacte huisjes in de natuur. Het zijn eenvoudige tiny houses of luxe tiny houses die van alle gemakken voorzien zijn. Er zijn diverse varianten geselecteerd, voor iedereen wat wil om anders te overnachten in bijzondere huisjes.

Hoewel een tiny house klein is en vaak gelegen in de natuur, betekent niet dat je een primitieve vakantie hebt als je een tiny house gaat huren. Bijna alle tiny houses die je kunt huren als vakantiewoning beschikken over alles wat je maar nodig hebt op vakantie, zoals een keuken, slaapgedeelte en vaak een eigen badkamer.

Er zijn ook boomhutten en pipowagens of tiny house op wielen die je kunt huren. Daarbij kunnen de sanitaire voorzieningen net buiten het huisje liggen. Dit verschilt echter per huisje.

Andere artikelen over tiny houses

Alle informatie over alleen op vakantie in Nederland.

Samenvatting van de alle artikelen over alleen reizen of alleen op vakantie kun je lezen op Alleen op vakantie in Nederland. Hier zijn ook verschillende tips en adviezen te vinden.

Geen reacties

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *