Benieuwd naar mogelijkheden om een tiny house in zeeland te bouwen of permanent te huren? Misschien vind je hier mogelijkheden om jouw droom te verwezenlijken.

Op deze site willen wij verschillende projecten van tiny house in Zeeland onder de aandacht brengen. Dus heb je interesse in het bouwen van een Tiny house in Zeeland dan vindt je hier de informatie. De site wordt zoveel mogelijk actueel gehouden.

 • Projecten of bouwlocaties voor het bouwen van je eigen tiny house
 • Projecten voor het huren van tiny houses voor meerdere jaren
 • Pannen die nog tot uitvoer worden gebracht.

Het betreffen tiny houses op huurgrond, tijdelijke locaties met een tijdelijke omgevingsvergunning, of tiny houses op eigen grond met een permanente omgevingsvergunning.

Zeeland heeft ook veel tiny houses die je kunt huren als vakantiehuisje. Dus wil je vast proefdraaien klik op onderstaande button.

Zelf een tiny house bouwen in Zeeland

Plannen gemeente Middelburg

Bij Sint Laurens komen zeven tiny houses. In november 2021 kunnen de toekomstige bewoners aan de slag met hun Tiny house.

De proef van de gemeente Middelburg wordt gerealiseerd op een stuk landbouwgrond naast de Wilgenhoekweg – eigendom van de gemeente – krijgt langzamerhand vorm. De grond is bouwrijp gemaakt.

De nieuwe bewoners krijgen toestemming voor tien jaar om daar te kunnen wonen. Op de grond ligt nu een agrarische bestemming.  Wat er daarna gebeurt, is nog onduidelijk. Omdat er, grenzend aan het perceel woningen gebouwd worden, kan het zijn dat de grond ook een woonbestemming krijgt.

Tiny houses voor langere tijd huren in Zeeland

In Zeeland zie je verschillende initiatieven ontstaan voor het bouwen van tiny houses als antwoord op de woningnood. Diverse ondernemers ondersteunen deze initiatieven om voor het personeel in de horeca en recreatie woningruimte te creëren. Hierdoor krijgen de projecten een extra boost en komen ze daadwerkelijk van de grond.

In de gemeente Schouwen-Duiveland, heeft woningcorporatie Zeeuwland in 2021 24 Tiny Houses gebouwd in Renesse. De woningen staan op het oude voetbalveld van S.V. Renesse en kunnen daar 15 jaar blijven staan. De woningen zijn bedoeld voor jongeren/starters op de woningmarkt en tijdelijk personeel van ondernemers uit de horeca en recreatie.

tiny houses in Renesse Zeeland
foto: PZC.nl

Op Noord Bevelanden werken ze met de Rijksdienst voor ondernemend Nederland aan een soortgelijk plan voor de noodwoningen. Het doel is om binnen één jaar in elk geval 150 tijdelijke woningen in de regio te plaatsen

Andere interessante artikelen

Categories:

Tags:

No responses yet

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Een tiny house huren op het water
  tiny house op het water te huur
  tiny house huren met kroting
  Black Friday week bol.com
  Black Friday 2021Black Friday 2021
  gratis brochure voor ideeen tiny house
  Uw eigen vakantiewoning kopen? Vraag onze brochure aan.
  Boek nu uw tiny house in Nederland
  tiny house te huur
  online cursus minimalisme
  cursus minimaliseren