Benieuwd naar mogelijkheden om een tiny house in zeeland te bouwen of permanent te huren? Misschien vind je hier mogelijkheden om jouw droom te verwezenlijken.

Op deze site willen wij verschillende projecten van tiny house in Zeeland onder de aandacht brengen. Dus heb je interesse in het bouwen van een Tiny house in Zeeland dan vindt je hier de informatie. De site wordt zoveel mogelijk actueel gehouden.

  • Projecten of bouwlocaties voor het bouwen van je eigen tiny house
  • Projecten voor het huren van tiny houses voor meerdere jaren
  • Plannen die nog tot uitvoer worden gebracht.

Het betreffen tiny houses op huurgrond, tijdelijke locaties met een tijdelijke omgevingsvergunning, of tiny houses op eigen grond met een permanente omgevingsvergunning.

Zeeland heeft ook veel tiny houses die je kunt huren als vakantiehuisje. Dus wil je vast proefdraaien klik op onderstaande button.

Zelf een tiny house bouwen in Zeeland

November 2022: Er wordt ruim 2 miljoen beschikbaar gesteld door het Rijk voor de samenwerkende Bevelandse gemeenten. Dit zijn ge gemeenten Kapelle, Borsele, Reimswaal, Goes en Noord-beveland. Deze miljoenen zijn te besteden voor het bouwen van flexwoningen en tiny houses in 2023

De tijdelijke woningen zijn bedoeld voor jongeren, starters en andere spoedzoekers, zoals vluchtelingen en statushouders.

Op welke locatie deze flexwoningen komen en hoe dit wordt vorm gegeven is nog niet duidelijk. Maar wellicht wel een ontwikkeling die je als toekomstig tiny house bewoner in de gaten kunt houden.

Plannen gemeente Middelburg

Bij Sint Laurens komen zeven tiny houses. In november 2021 kunnen de toekomstige bewoners aan de slag met hun Tiny house.

De proef van de gemeente Middelburg wordt gerealiseerd op een stuk landbouwgrond naast de Wilgenhoekweg – eigendom van de gemeente – krijgt langzamerhand vorm. 

De nieuwe bewoners krijgen toestemming voor tien jaar om daar te kunnen wonen, dmv een erfpachtovereenkomst. Op de grond ligt nu een agrarische bestemming.  Wat er daarna gebeurt, is nog onduidelijk. Omdat er, grenzend aan het perceel woningen gebouwd worden, kan het zijn dat de grond ook een woonbestemming krijgt.

Plannen in Goes voor het bouwen van tiny houses

Eind oktober 2023 zijn de eerste tiny houses eindelijk geplaatst in Goes.

Op een braak stukje grond aan de Tiendendreef, tussen Westsingel en de ‘s-Heer Hendrikskinderendijk, wil een groepje mensen een wijkje met tiny houses bouwen. Het is een burger initiatief die door de gemeente wordt gesteund. In juli 2022 is het bestemmingsplan voor de tiny houses door de gemeenteraad goedgekeurd. De huisjes worden particulier gebouwd en mogen als proef hier 10 jaar staan.

De gemeente Goes en de initiatiefgroep hebben samen een plan gemaakt voor het plaatsen van elf tiny houses. De kopers van de kavels bouwen ieder hun eigen tiny house naar eigen ontwerp.

In totaal komen er elf tiny houses van maximaal 50 vierkante meter en maximaal 6 meter hoog. Ook is er ruimte voor een eigen tuintje. Naast het perceel voor de tiny houses is in 2021 al een tiny forest van 240 vierkante meter aangelegd.

Er zijn nog twee bouwkavels voor een tiny house aan de Tiendendreef beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de gemeente als ze belangstelling hebben. Via www.goes.nl/info-goes-week-40-2023 is meer informatie op te vragen. 

Tiny houses voor langere tijd huren in Zeeland

In Zeeland zie je verschillende initiatieven ontstaan voor het bouwen van tiny houses als antwoord op de woningnood. Diverse ondernemers ondersteunen deze initiatieven om voor het personeel in de horeca en recreatie woningruimte te creëren. Hierdoor krijgen de projecten een extra boost en komen ze daadwerkelijk van de grond.

In de gemeente Schouwen-Duiveland, heeft woningcorporatie Zeeuwland in 2021 24 Tiny Houses gebouwd in Renesse. De woningen staan op het oude voetbalveld van S.V. Renesse en kunnen daar 15 jaar blijven staan. De woningen zijn bedoeld voor jongeren/starters op de woningmarkt en tijdelijk personeel van ondernemers uit de horeca en recreatie.

tiny houses in Renesse Zeeland
foto: PZC.nl

Op Noord Bevelanden werken ze met de Rijksdienst voor ondernemend Nederland aan een soortgelijk plan voor de noodwoningen. Het doel is om binnen één jaar in elk geval 150 tijdelijke woningen in de regio te plaatsen.

In Kamperland worden in 2022 12 tiny houses gebouwd aan de Nieuwstraat. Op deze kavel stond voorheeb bejaardenwoningen van Woonzorg. De woningcorporatie Beveland Wonen gaat nu, op initiatief van de gemeente, deze tiny houses bouwen.

Interessante andere artikelen

Grond of kavel voor een tiny house
Een tiny house kopen
Tiny house huren als vakantiehuisje

Shop Tiny houses

Categories:

Tags:

2 Responses

  1. Ik heb interesse in permanente bewoning van een tiny house . Wil graag meer informatie over het huren van een tiny house in Zeeland. Ik vind mijn huis veelbte groot!

  2. Ik wil ook heel graag wonen in een tiny house. Ik woon nu in Zeeland bij mijn ouders. Ik wil op mezelf gaan wonen maar kom er nergens tussen ;-(
    Mooi bericht, maar helaas geen duidelijkheid waar je moet zijn om op een Tiny House Park te kunnen staan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Al uw systemen voor uw tiny house
energiesysteem tiny house
Unieke Tinyparks boek nu