Alleen of met meerderen op vakantie in Flevoland in een tiny house. Duurzaam en weg van alle prikkels, het is een beleving in een gevarieerd (jong) landschap. Er zijn diverse tiny houses te huur in Flevoland.

In de veranderende wereld zijn er steeds meer alleenstaanden, maar er zijn inmiddels ook veel meer mensen die heel bewust alleen op vakantie gaan of je wel of niet alleenstaand bent, de zgn. solo retreat. Er zijn voldoende kleine, compacte huisjes die uitstekend geschikt zijn voor mensen die alleen (of met z’n tweeën) op vakantie gaan in Nederland, Flevoland.

Pipowagen Flevoland, Almere, Nederland
Natuurcamping

pipowagen te huur
Pipowagen

Een pipowagen is een klein huisje op wielen, geheel van hout, met een afmeting van circa 15m2. Een heel knus huisje!

Deze pipowagen staat op een rustige plaats in de bossen aan de rand van (of eigenlijk net buiten) het kampeerterrein. Hierdoor heb je weinig last van de campinggasten. Het kampeerterrein is gelegen naast stichting Aap.

De Pipowagen is voorzien van:

 • Een tweepersoonsbed
 • Een eettafel
 • Een keuken met koelkast, koffiezetapparaat, drie-pits gasfornuis
 • En een zeer complete inventaris; denk aan een waterkoker, borden, bestek, pannen etc.

Tiny House Flevoland, Lelystad, Nederland
Kleinschalige camping

Tiny house Flevoland
Tiny house Lelystad

Dit tiny house is een één kamer blokhut van ongeveer 20 m2 met een mooie nieuwe keuken en compleet sanitair.

Gelegen op een kleinschalige camping met heel diverse accommodaties die opgaan in de natuur. Van boomhutten tot vakantiehuisjes.

Dit tiny house is te huur met:

 • Slaapbank
 • Eettafel en stolen
 • Een ingericht keukentje
 • Badkamer
 • Tuin.

Tiny Wagon, Flevoland, Almere Nederland
Vrijstaand in Jachthaven Marina

tiny wagon te huur

In de gezellige jachthaven Marina Muiderzand in Almere staan deze twee persoons Tiny wagons met uitzicht over het meer. Op loopafstand vind u het Almeerderstrand.

Een Tiny wagon is een schaftkeet omgebouwd tot kleine gezellig verblijf.

Deze tiny wagon is voorzien van:

 • tweepersoonsbed
 • klein keukentje met koelkast, magnetron, kookplaat en koffiezetapparaat
 • verwarming, winterproof

Voor sanitair en stromens water kunt je gebruik maken van de sanitairgebouwen in de jachthaven.

Tiny house Flevoland, Marker Wadden Nederland
Vrijstaand op vakantiepark

alleen op vakantie in Nederland Flevoland

Dit bijzondere tiny house is uniek in de ligging. Het huisje heeft meerdere slaapplaatsen, maar omdat het huisje maar 47m2 groot is, ook heel geschikt als je alleen op vakantie gaat in Nederland – Flevoland. Het huisje is volledig ingericht.

Marker Wadden; Vijf eilanden, te zien vanaf de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen, zijn er gecreëerd. En bieden een plek voor talloze vis- en vogelsoorten.

De huisjes staan op het eiland. De volledige opbrengst van de verhuur van deze huisjes wordt door Landal teruggegeven aan Natuurmonumenten. Zodat de natuur en het onderzoek in dit gebied verder ontwikkeld kunnen worden.

Tiny house Flevoland, Almere Oosterwold
Op prive grond

tiny house Almere oosterwold

In de nieuwe ecologische wijk van Almere Oosterwold staat in een eigen tuin 2 tiny houses voor gasten. Dit wikkelhuis heeft een privé sauna, hottub en terras.

Natuur en wellness staan hier centraal. Heerlijk zelf een vuurtje stoken, een glas wijn en genieten van de rust het natuurlijke leven en de rondscharrelende dieren.

Volledig duurzaam gebouwd en zelfvoorzienend mbt energie.

vakantiehuisje Flevoland, Biddinghuizen Nederland
Op vakantiepark bij Veluwemeer

alleen op vakantie in Flevoland

Net achter de rietkragen van het Veluwemeer, tegenover Harderwijk, ligt Molecaten Park Flevostrand. Het Veluwemeer is een geweldige locatie voor de watersportliefhebber. Surfers, zeilers, vissers, zonaanbidders, iedereen geniet hier met volle teugen.

Sfeervol chalet met veranda. Samen met andere type chalets op een speelveld. 

Tiny house Flevoland, Marker Wadden Nederland
Vrijstaand op vakantiepark

tiny house flevoland

Dit eilandhuisje zijn duurzaam gebouwd en ingericht door Ikea. Ze zijn energieneutraal en voorzien van alle luxe.

De volledige opbrengst van de verhuur wordt teruggegeven aan natuurmonumenten, voor verder onderzoek en ontwikkeling van het gebied.

Tiny house Flevoland, Lelystad Nederland
Vrijstaand op vakantiepark

tiny house in zeecontainer

Dit tiny house is gebouwd van een zeecontainer. Een stoere en robuuste accommodatie voor maximaal 3 personen om te overnachten.

De sanitaire voorzieningen zijn aanwezig op de camping. Er is wel een keukentje in dit huisje

Tiny House Flevoland, Biddinghuizen Nederland
Vrijstaand op vakantiepark

tiny house Flevoland

Dit kleine huisje is geschikt voor 4 personen. De woon-slaapkamer is voorzien van een gaskachel. Het vakantiepark ligt dicht bij Walibi Holland en het Veluwemeer. Ideaal voor meerdere dagjes uit.

Het is een huisje in een goedkoper segment.

Tiny House Flevoland, Almere Oosterwold
Vrijstaand op kleinschalig vakantiepark

Tiny house Almere

In een nieuwe groene wijk van Almere staat dit luxe huisje voor 4 personen. In de wijk is heel veel groen met fruitbomen en zelfs een wijngaard. Veel alternatieve woningen van houtskelet tot stro/leem huizen. Eigen energievoorziening, eigen afvalwaterzuivering.

Er zijn wellness faciliteiten bij te boeken bij dit huisje.

Dagjes uit in Flevoland

De Kemphaan

De kemphaan is een landgoed in Boswachterij Almeerderhout, midden in de bossen van Almere. het is een natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Zeker in de schemer kun je veel reeën en andere dieren spotten, maar ook overdag is er voldoende te zien in de bossen. Op het landgoed is een camping waar je een pipowagen kunt huren om optimaal hiervan te genieten. Ook is er een restaurant, een klimbos, een stadsboerderij waar je zaterdagochtend heerlijke biologische etenswaren kunt halen. Zeker de moeite waard om deze te bezoeken.

Stichting AAP is ook gevestigd op dit landgoed. AAP geeft apen en andere exotische zoogdieren weer een toekomst, ze vangen dieren in nood op. Vanaf de camping hoor je de brullende apen en andere exotische dieren. Er worden rondleidingen georganiseerd op Aap, je kunt dan een kijkje nemen achter de schermen van stichting AAP. Ze laten je graag meer zien over het werk en hun dieren.

Naast Stichting AAP is ook Almere Jungle gevestigd. In dierenpark Almere Jungle leven vogels, zoogdieren, vissen, reptielen, insecten en ongewervelde dieren. De dieren leven in een natuurlijk verblijf en er zijn veel verschillende biotopen nagebootst. Zeker de moeite waard om een aantal uur te verblijven, en zeker niet duur. Er is een jungle café waar je onder genot van allerlei dierengeluiden een heerlijk kopje koffie kunt nuttigen. Dit alles wordt aangeboden door volwassene en kinderen met een verstandelijke, lichamelijke of psychische beperking.

Veluwemeer

Voor de watersporters, adrenalinejunks, jong en oud is zijn de vakantieparkten in Flevoland ideaal om op vakantie te gaan. Uiteraard is het Veluwemeer een ideaal meer om alle watersporten te bedrijven.

Walibi Holland is natuurlijk ook een grote publiekstrekker voor jong en oud.

Almere

Een nieuwe ecologische wijk in Almere is het Oosterwold deze is uniek in Nederland. In deze wijk is er veel aandacht voor duurzaam leven. In de wijk zie je bijvoorbeeld woningen van sto en leem. Maar ook veel woningen van hout, met eigen energievoorzieningen, eigen afwaterzuivering. Het zijn vaak geen tiny houses maar de woningen zijn wel gebouwd om een zo min mogelijke voetprint achter te laten in de wereld.

In deze wijk zie je heel veel groen en mogelijkheden om in eigen voedsel te voorzien. De wijk ligt tegen de kemphaan nabij de wijk Almere Hout.


Andere mogelijk interessante artikelen

Alleen op vakantie; Tiny houses of vakantiehuisjes in Nederland

Alle informatie over alleen op vakantie in Nederland.

Samenvatting van de alle artikelen over alleen reizen of alleen op vakantie kun je lezen op Alleen op vakantie in Nederland. Hier zijn ook verschillende tips en adviezen te vinden.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanrader !
Tinyparks op unieke locaties
Tiny houses ook te huur bij Europarcs
Boek nu uw tiny house in Nederland
tiny house te huur
Een tiny house huren op het water
tiny house op het water te huur