Alleen op vakantie in Flevoland, dit is avontuur, beleving en een gevarieerd (jong) landschap. Er zijn diverse tiny houses te huur in Flevoland.

In de veranderende wereld zijn er steeds meer alleenstaanden, de woningmarkt speelt erop in. Er komen steeds meer ééngezinswoningen en nog is de vraag hoger dan het aanbod.

Er zijn inmiddels ook veel meer mensen die heel bewust alleen op vakantie gaan of je wel of niet alleenstaand bent, de zgn. solo retreat. Maar helaas zijn er nog maar weinig vakantiehuisjes specifiek voor 1 persoon zijn ingericht. Maar er zijn voldoende kleine, compacte huisjes die uitstekend geschikt zijn voor mensen die alleen (of met z’n tweeen) op vakantie gaan in Nederland, Flevoland.

Pipowagen Flevoland, Almere, Nederland
Natuurcamping

pipowagen te huur
Pipowagen

Een pipowagen is een klein huisje op wielen, geheel van hout, met een afmeting van circa 15m2. Een heel knus huisje!

Deze pipowagen staat op een rustige plaats in de bossen aan de rand van (of eigenlijk net buiten) het kampeerterrein. Hierdoor heb je weinig last van de campinggasten. Het kampeerterrein is gelegen naast stichting Aap.

De Pipowagen is voorzien van:

 • Een tweepersoonsbed
 • Een eettafel
 • Een keuken met koelkast, koffiezetapparaat, drie-pits gasfornuis
 • En een zeer complete inventaris; denk aan een waterkoker, borden, bestek, pannen etc.

Tiny House Flevoland, Lelystad, Nederland
Kleinschalige camping

Tiny house Flevoland
Tiny house Lelystad

Dit tiny house is een één kamer blokhut van ongeveer 20 m2 met een mooie nieuwe keuken en compleet sanitair.

Gelegen op een kleinschalige camping met heel diverse accommodaties die opgaan in de natuur. Van boomhutten tot vakantiehuisjes.

Dit tiny house is te huur met:

 • Slaapbank
 • Eettafel en stolen
 • Een ingericht keukentje
 • Badkamer
 • Tuin.

Tiny Wagon, Flevoland, Almere Nederland
Vrijstaand in Jachthaven Marina

tiny wagon te huur

In de gezellige jachthaven Marina Muiderzand in Almere staan deze twee persoons Tiny wagons met uitzicht over het meer. Op loopafstand vind u het Almeerderstrand.

Een Tiny wagon is een schaftkeet omgebouwd tot kleine gezellig verblijf.

Deze tiny wagon is voorzien van:

 • tweepersoonsbed
 • klein keukentje met koelkast, magnetron, kookplaat en koffiezetapparaat
 • verwarming, winterproof

Voor sanitair en stromens water kunt je gebruik maken van de sanitairgebouwen in de jachthaven.

Tiny house Flevoland, Marker Wadden Nederland
Vrijstaand op vakantiepark

alleen op vakantie in Nederland Flevoland

Dit bijzondere tiny house is uniek in de ligging. Het huisje heeft meerdere slaapplaatsen, maar omdat het huisje maar 47m2 groot is, ook heel geschikt als je alleen op vakantie gaat in Nederland – Flevoland. Het huisje is volledig ingericht.

Marker Wadden; Vijf eilanden, te zien vanaf de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen, zijn er gecreëerd. En bieden een plek voor talloze vis- en vogelsoorten.

De huisjes staan op het eiland. De volledige opbrengst van de verhuur van deze huisjes wordt door Landal teruggegeven aan Natuurmonumenten. Zodat de natuur en het onderzoek in dit gebied verder ontwikkeld kunnen worden.

vakantiehuisje Flevoland, Kraggenburg Nederland
Vrijstaand

alleen op vakantie in Nederland

Het vakantiehuisje ligt op het terrein van Oud Kraggenburg. Het is een schitterende plek om tot rust te komen, te genieten van de stilte en vergezichten. Het huis is optimaal geschikt voor twee personen. Er zit een houtkachel in, die gestookt mag worden met hout van eigen bomen. Op het terrein is ook Holistisch Centrum De Bron gevestigd. Indien gewenst kun je gedurende het verblijf gebruik maken van het aanbod.

Oud Kraggenburg ligt aan de zuidoostelijke rand van de Noordoostpolder, met volop wandel- en fietsmogelijkheden in het 1000 hectare groot natuurgebied van Natuurmonumenten, zoals het Voorsterbos, Kadoelerbos en Rijksmonument Waterloopbos.

vakantiehuisje Flevoland, Biddinghuizen Nederland
Op vakantiepark bij Veluwemeer

alleen op vakantie in Flevoland

Net achter de rietkragen van het Veluwemeer, tegenover Harderwijk, ligt Molecaten Park Flevostrand. Het Veluwemeer is een geweldige locatie voor de watersportliefhebber. Surfers, zeilers, vissers, zonaanbidders, iedereen geniet hier met volle teugen.

Sfeervol chalet met veranda. Samen met andere type chalets op een speelveld. 

 • oppervlakte ca. 25 m2
 • elektrische verwarming
 • rookvrij
 • huisdier toegestaan (max. 2), tegen betaling
 • WiFi, tegen betaling
 • parkeren op centrale parkeerplaats

Tiny house Flevoland, Marker Wadden Nederland
Vrijstaand op vakantiepark

tiny house flevoland

Dit eilandhuisje zijn duurzaam gebouwd en ingericht door Ikea. Ze zijn energieneutraal en voorzien van alle luxe.

De volledige opbrengst van de verhuur wordt teruggegeven aan natuurmonumenten, voor verder onderzoek en ontwikkeling van het gebied.

Tiny house Flevoland, Lelystad Nederland
Vrijstaand op vakantiepark

tiny house in zeecontainer

Dit tiny house is gebouwd van een zeecontainer. Een stoere en robuuste accommodatie voor maximaal 3 personen om te overnachten.

De sanitaire voorzieningen zijn aanwezig op de camping. Er is wel een keukentje in dit huisje

Dagjes uit in Flevoland

De Kemphaan
De kemphaan is een landgoed in Boswachterij Almeerderhout, midden in de bossen van Almere. het is een natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Zeker in de schemer kun je veel reeën en andere dieren spotten, maar ook overdag is er voldoende te zien in de bossen. Op het landgoed is een camping waar je een pipowagen kunt huren om optimaal hiervan te genieten. Ook is er een restaurant, een klimbos, een stadsboerderij waar je zaterdagochtend heerlijke biologische etenswaren kunt halen. Zeker de moeite waard om deze te bezoeken.

Stichting AAP is ook gevestigd op dit landgoed. AAP geeft apen en andere exotische zoogdieren weer een toekomst, ze vangen dieren in nood op. Vanaf de camping hoor je de brullende apen en andere exotische dieren. Er worden rondleidingen georganiseerd op Aap, je kunt dan een kijkje nemen achter de schermen van stichting AAP. Ze laten je graag meer zien over het werk en hun dieren.

Naast Stichting AAP is ook Almere Jungle gevestigd. In dierenpark Almere Jungle leven vogels, zoogdieren, vissen, reptielen, insecten en ongewervelde dieren. De dieren leven in een natuurlijk verblijf en er zijn veel verschillende biotopen nagebootst. Zeker de moeite waard om een aantal uur te verblijven, en zeker niet duur. Er is een jungle café waar je onder genot van allerlei dierengeluiden een heerlijk kopje koffie kunt nuttigen. Dit alles wordt aangeboden door volwassene en kinderen met een verstandelijke, lichamelijke of psychische beperking.


Andere mogelijk interessante artikelen

Alleen op vakantie; Tiny houses of vakantiehuisjes in Nederland

Alle informatie over alleen op vakantie in Nederland.

Samenvatting van de alle artikelen over alleen reizen of alleen op vakantie kun je lezen op Alleen op vakantie in Nederland. Hier zijn ook verschillende tips en adviezen te vinden.

Tags:

No responses yet

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Een tiny house huren op het water
  tiny house op het water te huur
  tiny house huren met kroting
  Black Friday week bol.com
  Black Friday 2021Black Friday 2021
  gratis brochure voor ideeen tiny house
  Uw eigen vakantiewoning kopen? Vraag onze brochure aan.
  Boek nu uw tiny house in Nederland
  tiny house te huur
  online cursus minimalisme
  cursus minimaliseren