Tiny house in Noord Brabant

Vanaf 2021 kun je daadwerkelijk tiny houses kopen in Noord Brabant. Op deze site willen wij verschillende bouwprojecten van tiny house in Noord Brabant onder de aandacht brengen. Dit zijn heel diverse bouwprojecten, tiny house op huurgrond, tijdelijke locaties, of tiny houses op eigen grond die te koop zijn.

Vakantie in een tiny house in Noord Brabant

Noord-Brabant ideale plek voor natuurliefhebbers. Zo kun je in prachtige, beschermde natuurgebied heerlijk wandelen, maar ook met een bootje door het zoetwater varen. Steeds meer vakantieparken ontdekken de charme van tiny houses. Minimalistisch en duurzaam leven, ook op vakantie.

Er zijn veel mogelijkheden om een Tiny House te huren in Noord Brabant als vakantiewoning. Ontdek de mooiste plekjes en de diverse types tiny houses op de site: vakantiehuisjes in Noord Brabant

Twee weken op vakantie in een tiny house is natuurlijk niet te vergelijken met permanent wonen in een tiny house, waarbij duurzaam en zelfvoorzienend leven belangrijk zijn. Uiteraard kun je ook een tiny house op een vakantiepark kopen. Er zijn gratis brochures op te vragen om te zien hoe deze tiny houses eruit zien. Lees meer op “Tiny house als vakantiehuisje kopen

Zelf bouwen of kopen van een tiny house in Noord Brabant

Tiny houses in Aarle-Rixtel

De eerste tiny houses in Aarle-Rixtel zijn in januari 2020 geplaatst. Het zijn verplaatsbare tiny houses in een zelfde concept, dus niet volgens een eigen plan te bouwen. Inmiddels zijn alle 6 tiny houses bewoond. Er is met de gemeente een erfpacht afgesproken voor vijftien jaar, plus de garantie dat er nog tien jaar ergens binnen de gemeentegrenzen een plek is. Een goede regeling in vergelijking tot andere gemeentes. De huizen zijn verplaatsbaar dus dit moet in de nabije toekomst geen problemen opleveren.

Micro woningen in Waalwijk

Ook in Waalwijk is er voor starters en alleenstaanden bijna geen betaalbare huizen te vinden. Er wordt gepionierd met vier geschakelde micro woningen of tiny houses die in 2020 zijn geplaatst. Er was heel veel belangstellenden en binnen een week waren ze verkocht.

Het zijn hoge, smalle woningen van vijftig vierkante meter met houten gevels, staal, veel glas en een slimme indeling met twee verdiepingen. De huisjes zijn energiezuinig en gasloos. De woningen hebben een gezamenlijke tuin. Deze woningen kosten 175.000 euro. In tegenstelling tot vele andere projecten is dit geen tijdelijke locatie. De bewoners kunnen er permanent blijven wonen.

Tiny houses in Roosendaal

Tussen het Innovitapark en het stadsstrand komen zo’n elf Tiny Houses te staan. De tiny houses worden door bewoners zelf bedacht en gebouwd, op loopafstand van het centrum van de stad. Van de 60 aanmeldingen werden 17 mensen geselecteerd, zij mochten allemaal een pitch houden en uiteindelijk zijn er elf mensen uitgekozen om hun eigen woning te bouwen. De eerste tiny houses zijn inmiddels gebouwd en mogen in ieder geval tot 2017 blijven staan. Meer informatie is te vinden op stadsoevers.nl

Ecohuisjes Minitopia Den Bosch

Er is een tijdelijke ecowijk in Den Bosch is te vinden op een stuk gemeentelijk grond die eerder in gebruik was als milieustraat. Op Minitopia Poeldonk staan zowel koop als huurwoningen. Tot 2023 kan er op het terrein gewoond worden. De bewoners mochten hun eigen ecologische huizen ontwerpen mits het bouwen ervan niet langer dan 3 maanden zou duren. Ieder klein huisje is uniek en zelf ontworpen. Ook zijn de kleine huisjes verplaatsbaar, wel zo handig als je na een aantal jaar moet verhuizen naar een ander stuk grond. Hetzelfde huisje maar dan in een andere omgeving. Meer informatie kun je vinden op Minitopia.

Tiny houses in de gemeente Drimmelen

Aan de noordkant van Terheijden wordt in mei 2022 gestart met de bouw van 46 woningen op het E-veld. Het is een groene wijk, een wijk waar je gezamenlijk mag bepalen hoe het groen ingericht wordt. De woningen worden gebouwd van duurzame materialen en zeer energiezuinig. Er worden ook vijf kavels gerealiseerd voor de bouw van tiny houses. De gemeenteraad heeft in juni 2021 het bestemmingsplan vastgesteld. 2e helft 2021 wordt er gestart met de de verkoop van de kavels van de tiny houses.

Het E-veld wordt ontwikkeld door Zwaluwe Bouw. De projectontwikkelaar ontwerpt de woningen en brengt ze op de markt. De start van de verkoop is gepland voor eind 2021. Om te voorkomen dat beleggers hun slag slaan en starters naast een huis grijpen krijgt een deel van de koopwoningen een zelfbewoningsplicht.

De Meer informatie hierover vindt u op de speciale website hierover van Zwaluwe Bouw.    

Je kunt in 2021 nog inschrijven voor kavels van tiny houses in de gemeente Drimmelen.

Tiny houses in Eindhoven

Ten noorden van Eindhoven wordt Buurtschap te Veld gebouwd. Een groot project in ontwikkeling. Er komen 670 woningen die in kleine groepjes in het groen verspreidt staan. Er zijn 100 plekken te huur voor tiny houses. Deze tiny houses kun je zelf bouwen of laten bouwen. Er zijn ook mogelijkheden om een bestaand tiny house te plaatsten.

De plekken zijn in principe voor vijftien jaar beschikbaar, met mogelijkheid tot nog eens 15 jaar, in totaal dus 30 jaar. De kale huurprijs van de grond is tussen € 300,- en € 400,- vrijgesteld van BTW per maand. De tweede fase wordt gesloten Oktober 2021. Meer informatie zie BuurtschapteVeld.

minitopia.eu/buurtschapteveld voor de volgende ronde van veertig plaatsen. Op 1 oktober sluit de inschrijving.

Huren van tiny houses in Noord Brabant voor tijdelijke bewoning

Tiny houses in de gemeente Moerdijk

Er zijn plannen voor tiny houses in Klundert en flexhuizen in Zevenbergen-Oost. Het betreffen tiny houses voor de tijdelijk huur. Dit werd door de wethouder in de gemeente raad van juli 2021 bevestigd.

De gemeente Moerdijk gaat onderzoeken wat de beste bestemming is voor het terrein van de voormalige gasfabriek in Klundert. Er komt een onderzoek naar de haalbaarheid en mogelijkheden van tijdelijke woningbouw, bijvoorbeeld tiny houses, op het terrein aan de Schansweg / Molenvliet. zie nieuws Moerdijk.

Huren van tiny houses in Noord Brabant voor permanente bewoning

Tiny houses in Sprang Capelle

In Sprang-Capelle – gemeente Waalwijk komt een wijkje met vijftien tiny houses. Deze micro-woningen staan volledig vrij en in het groen. De eerste micro-woningen zijn in augustus 2021 geplaatst. De belangstelling is enorm zegt wooncorporatie Casade, er waren honderden belangstellenden.

De gemeente Waalwijk is trots op dit unieke project. Het is in 2021 uniek in Nederland dat een woningbouwcorporatie deze mogelijkheid en manier van wonen aanbiedt. De locatie heeft de naam het Meulenpad gekregen. Er is nog niet geheel een permanente vergunning afgegeven. De bewoners van de tiny houses kunnen in ieder geval tot 2031 blijven wonen. 

Meer leven, minder spullen

Ben jij je ook aan het voorbereiden om kleiner te gaan wonen of duurzamer te gaan leven ? Hierbij alvast een aantal boekentips die je hierbij kunnen helpen.

Er zijn ook online cursussen om aan de slag te gaan met Minimalisme. Het doel van deze cursus is om meer tijd ruimte en vrijheid in je leven te vinden. Stap voor stap wordt je voorbereidt op leven met minder spullen maar meer kwaliteit en vrijheid. Klik hier voor meer informatie.

minimalisme

Andere mogelijk interessante artikelen over tiny houses

2 gedachten over “Tiny house in Noord Brabant”

  1. Wat een leuke en informatieve website. Ik heb interesse in het permanent huren van een Tiny House. O.a. benieuwd naar vervolg van artikel over Noord Brabant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *