Benieuwd naar mogelijkheden om tiny houses in Friesland te bouwen of permanent te huren? Misschien vind je hier mogelijkheden om duurzaam te wonen in Friesland.

Op deze site willen wij verschillende projecten van tiny house in Friesland onder de aandacht brengen. De site wordt zoveel mogelijk actueel gehouden.

Het betreffen tiny houses op huurgrond, tijdelijke locaties met een tijdelijke omgevingsvergunning, of tiny houses op kavels met een permanente omgevingsvergunning. Er zijn ook regelmatig projecten waar je nog op kunt inschrijven.

Friesland heeft ook veel tiny houses die je kunt huren als vakantiehuisje. Het is heerlijk om alvast te gaan proefdraaien in één van de bijzondere huisjes die we voor jou hebben geselecteerd

tiny houses fabriek

Projecten Tiny house in Friesland

Overal in het land zie je diverse pilots met Tiny houses, zo ook in Friesland. De één is meer succesvol dan de andere.

Tiny houses in Friesland voor permanente bewoning

Een succesvolle pilot voor tiny houses in Hurdegaryp

April 2022 Het beroemde straatje van Hurdegaryp wordt succesvol bestempeld.
Al in 2016 heeft de gemeente Tytsjerksteradiel al om een straatje van vijf tiny house te bouwen in Hurdegaryp. Naast de pilot in 2016 in Almere was ook deze pilot een behoorlijk innovatief project voor Friesland. De grond werd daadwerkelijk verkocht aan de tiny house bewoners. De tiny houses zijn aangesloten op rioolering, het water en het elektriciteitsnet. De vergunning voor de tiny houses werd voor vijf jaar afgegeven, omdat ook omwonenden de nodige bezwaren hadden.

Maar na vijf jaar zijn deze bezwaren er niet meer en zijn zowel de bewoners van de tiny houses in Hurdegaryp als de omwonenden tevreden. De tijdelijke vergunning is verlengd, maar misschien nog belangrijker; de gemeente gaat werken aan een definitieve oplossing. Dus tiny houses voor permanente bewoning. Hierdoor blijft het beroemde kleine huisje straatje ‘lytse húskes strjitte’ behouden.

Te weinig belangstelling voor tiny houses in Harlingen

okt- 2021 In Harlingen waren 152 belangstellenden voor het bouwen van een tiny house. Het voormalige terrein van basisschool De Diamant aan de Vierkantsdijk was de aangewezen locatie.

Na een oproep van de gemeente om plannen in te sturen, ontving ze slechts vier brieven, terwijl een minimumaantal van vijf nodig was. Het project in de gemeente Harlingengaat dus helaas niet door wegens te weinig belangstelling.

Categories:

Tags:

No responses yet

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Al uw systemen voor uw tiny house
  energiesysteem tiny house
  Gratis brochure voor ideeen tiny house
  Uw eigen vakantiewoning kopen? Vraag onze brochure aan.
  Tinyparks op unieke locaties
  Boek nu uw tiny house in Nederland
  tiny house te huur
  Tiny house huren
  Een tiny house huren op het water
  tiny house op het water te huur
  Online cursus minimalisme
  cursus minimaliseren