In Drenthe is het moeilijk om een tiny house te kopen of te huren. Er komen mondjesmaat concrete plannen en projecten voor tiny houses in Drenthe.

Vakantie in tiny house in Drenthe

Er is een uniek project in Drenthe, namelijk Tiny Parks. Het concept Tiny Parks is in 2020 bedacht en wordt in 2021 uitgevoerd. Het eerste tiny parks wordt in het Drentse Hoogersmilde in juli 2021 geopend. Dit vakantiepark heeft 16 tiny houses die te huur zijn voor een vakantie in Nederland.

Tiny Parks biedt een unieke slaapervaring en het is kleinschalig en midden in de natuur. Maar het onderscheidend vermogen ligt in het verbinden van de gasten. Iedereen kan zich in de namiddag of avond bij het kampvuur verzamelen voor een gezellige borrel. Het is de beleving die deze vakantie in de tiny houses in Drenthe anders maakt volgens de initiatiefnemers.

tiny house in Drenthe

Er zijn veel mogelijkheden om een Tiny House te huren in Drenthe als vakantiewoning. Ontdek de mooiste plekjes en de diverse types tiny houses op de site: tiny houses huren in Drenthe.

afbeelding: vakantiehuisje “natuurhuisje

Twee weken op vakantie in een tiny house is natuurlijk niet te vergelijken met permanent wonen in een tiny house, waarbij duurzaam en zelfvoorzienend leven belangrijk zijn. Uiteraard kun je ook een tiny house op een vakantiepark kopen. er zijn gratis brochures op te vragen om te zien hoe deze tiny houses eruit zien. Lees meer op “Tiny house als vakantiehuisje kopen

Zelf bouwen of kopen van een tiny house in Drenthe

Tiny houses in Beilen voor definitieve bewoning

In de wijk Lieverveld zijn in 2020 de eerste tiny houses gebouwd. De wijk is op 1 juni 2020 officieel geopend en daarna verrezen al snel de eerste mini-woningen in Beilen. De tiny houses zijn allemaal eigen ontwerp, waardoor er een diversiteit is ontstaan. De algemene voorzieningen zijn door de tiny house bewoners gezamenlijk aangelegd, zodat er een grote vrijheid ontstond hoe de bewoners hun eigen kavel in konden delen.

Tiny houses in Emmen in planfase

Er is een werkgroep in Emmen die actief aan de weg timmert. Voor 2025 moet een miniwijkje van tiny houses gebouwd worden als het aan de werkgroep ligt. Er is nog geen locatie bekend, maar daarvoor willen ze een projectleider aantrekken die het project kan vlottrekken.

Hiervoor wil de gemeente subsidie verstrekken op voorwaarde dat er minstens vijf huishoudens serieuze plannen hebben om een tiny house te bouwen. Er hebben zich al wel veel mensen aangemeld, maar ze zoeken nog kartrekkers die het project mee willen dragen. De verwachting is dat deze aanmeldingen snel komen.

De tiny houses vallen nu nog niet binnen het bouwbesluit van de gemeente Emmen. Ook de regelgeving binnen de gemeente Emmen moet dus verruimd worden voor het bouwen van tiny houses in Drenthe. Dit is meestal wel de weg van de lange adem.

Tiny house plannen in Assen

In Assen zijn al jarenlang gesprekken gaande over de komst van tiny houses. Assen wees in 2020 al twee locaties aan waar mogelijk tiny houses gebouwd kunnen worden: op een bedrijventerrein aan de Groene Dijk en langs de Witterhoofdweg. Maar de reacties op de tijdelijkheid van de locaties waren niet heel positief. Sindsdien lijkt het project helemaal stil te liggen in Assen.

Maar in maart 2022 lees ik in het Dagblad van het Noorden dat er een nieuwe projectleider is aangesteld die samenwerkt met geïnteresseerden aan een nieuw plan. Dus wordt er binnenkort meer nieuws bekend.

Huren voor permanente bewoning

binnenkort meer informatie

Interessante andere artikelen

Grond of kavel voor een tiny house
Een tiny house kopen
Tiny house huren als vakantiehuisje

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Al uw systemen voor uw tiny house
energiesysteem tiny house
Unieke Tinyparks boek nu