Benieuwd naar mogelijkheden om tiny houses in Zuid-Holland te bouwen of permanent te huren? Misschien vind je hier mogelijkheden om duurzaam te wonen in Zuid-Holland.

Op deze site willen wij verschillende projecten van tiny house in Zuid-Holland onder de aandacht brengen. De site wordt zoveel mogelijk actueel gehouden.

Het betreffen tiny houses op huurgrond, tijdelijke locaties met een tijdelijke omgevingsvergunning, of tiny houses op kavels met een permanente omgevingsvergunning. Er zijn ook regelmatig projecten waar je nog op kunt inschrijven.

Zuid-Holland heeft ook veel tiny houses die je kunt huren als vakantiehuisje. Het is heerlijk om alvast te gaan proefdraaien in één van de bijzondere huisjes die we voor jou hebben geselecteerd

Kavels voor zelf bouwen van tiny houses in Zuid-Holland

Bouwgrond voor Tiny Houses op de Gaddijk in Spijkernisse

Spijkenisse – Aan de Gaddijk in Spijkenisse is een stuk grond al langere tijd gereserveerd voor de realisatie van Tiny Houses. Maar tot op heden zien we nog geen tiny houses verrijzen op dit stuk grond.

In het AD is in dec 2020 al te lezen dat er aan de Gaddijk in Spijkernisse vier tiny houses worden gebouwd. Het plan zou redelijk snel worden ontwikkeld, omdat de grond al in handen is van de gemeente Nissewaard. Wel moet de bestemming van de grond veranderd worden en de kavels bouwrijp gemaakt worden.

In juni 2021 wordt het aantal bijgesteld naar drie tiny houses. De vierde kan niet gebouwd worden in verband met een hoogspanningskabel die in de weg ligt.

De oorzaak dat er nog steeds geen tiny houses worden gebouwd is de capaciteit bij de gemeente die de de procedures zeer zorgvuldig willen doorlopen. Er zijn slechts 3 kavels beschikbaar, maar er is ontzettend veel belangstelling. De gemeente wil eerst alle juridische gevolgen goed afhechten. Het college geeft nu aan dat het eerste kwartaal van 2023 deze kavels worden uitgegeven.

Kavel voor 4 Tiny houses in Naaldwijk

Er is al in 2018 een kavel aan de Monnilaan in Naaldwijk aangewezen voor het bouwen van Tiny houses. Inmiddels is de locatie al helemaal voorbereid. De grondwerkzaamheden, aanpant van groen en de ontsluiting van de Monnikenlaan zijn aangelegd. Ook is er aansluiting voor rioleringen. Maar helaas is de omgevingsvergunning nog niet zover dat er daadwerkelijk gebouwd kan worden.

De verlening van die vergunningen is onder meer afhankelijk van de ontwerpen van de mini-woningen. De wethouder gaat er van uit dat in de zomer van 2022 de vergunningaanvragen in behandeling zijn, maar het is nog niet duidelijk of de vergunningen dan ook verleend kunnen worden.

De kavels zullen voor minimaal 10 jaar verhuurd worden aan de eigenaren van de tiny houses.

Gemeente Rotterdam testlocatie voor tiny houses

In 2021 is er begonnen met de bouw van diverse tiny houses in de gemeente Rotterdam. Er worden door de toekomstige bewoners, ter plaatse, 11 tiny houses gebouwd. Alle huisjes worden off-grid en duurzaam gebouwd op de kavel in Keyenburg. Het is mooi om te zien dat geen enkel huisje hetzelfde is, maar naar eigen wensen wordt gebouwd. Medio 2022 is de planning voor de meeste inwoners om er ook daadwerkelijk duurzaam te wonen.

De bewoners zijn verenigd in een groep “de kleine Burg” . Ze willen bewust deelnemen aan een duurzaam leven in relatie met de natuur. Deze groep heeft de kavel 10 jaar lang in bruikleen en mogen met elkaar experimenteren met deze nieuwe woonvorm.

Deze locatie is dat het omringd is door groen, en gelegen tussen de volkstuinvereniging en de Zuiderbegraafplaats. Het is rustig maar toch dicht bij Rotterdam.

Lange termijn huur voor tiny houses in Zuid-Holland

Tiny houses in Oud-Beijerland 

In december 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders het stuk grond aan de Zuiderrotonde in Oud-Beijerland aangewezen als locatie voor Tiny Houses. In deze pilot worden maximaal 7 Tiny Houses ontwikkeld.

Het bestemmingsplan is 25 mei 2021 vastgesteld door de raad. Van zaterdag 12 juni tot en met vrijdag 23 juli 2021 lag dit bestemmingsplan ter inzage. Daarna is de omgevingsvergunning aangevraagd.

De duurzame mini huisjes zijn ontworpen door een bedrijf en worden geheel gebouwd in een fabriek. De woningen worden volledig aangesloten op de nutsvoorzieningen. De bouw is inmiddels gestart, en de planning is dat de bewoners er in mei 2022 in kunnen.

Er is geen mogelijkheid meer voor inschrijving. Mocht je willen kan je jezelf aanmelden voor de wachtlijst. Ja kan dan een mail sturen naar tinyhousesinoudbeijerland@gmail.com

tiny house fabriek Zuid-Holland

Interessante andere artikelen

Grond of kavel voor een tiny house
Een tiny house kopen
Tiny house huren als vakantiehuisje

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Al uw systemen voor uw tiny house
energiesysteem tiny house
Unieke Tinyparks boek nu