Mogelijkheden voor tiny houses in Zuid-Holland

Benieuwd naar mogelijkheden om tiny houses in Zuid-Holland te bouwen, kopen of permanent te huren? Misschien vind je hier mogelijkheden om duurzaam te wonen in Zuid-Holland.

Op deze site willen wij verschillende projecten van tiny house in Zuid-Holland onder de aandacht brengen. De site wordt zoveel mogelijk actueel gehouden.

Het betreffen tiny houses op huurgrond, tijdelijke locaties met een tijdelijke omgevingsvergunning, of tiny houses op kavels met een permanente omgevingsvergunning. Er zijn ook regelmatig projecten waar je nog op kunt inschrijven.

Zuid-Holland heeft ook veel tiny houses die je kunt huren als vakantiehuisje. Het is heerlijk om alvast te gaan proefdraaien in één van de bijzondere huisjes die we voor jou hebben geselecteerd. Maar ook als je duurzaam op vakantie wilt dan is een tiny house huren in Zuid-Holland een ideale keuze.

Kavels voor zelf bouwen of kopen van tiny houses in Zuid-Holland

6 tiny houses in een nieuwe wijk in Vrouwenakker, gemeente Nieuwkoop

In de nieuwe wijk komen 82 nieuwe woningen, met heel diversiteit. Van koop tot huur, van alleenstaand tot zorgeenheden. Bijna alle woningen krijgen volledig groene sedumdaken. Waarvan dus ook zes tiny houses in Nieuwkoop. Deze bestaan uit sociale koopwoningen, volledig van hout met twee kamers, een groen dak, veranda en zonnepanelen. Met elk een eigen badkamer en slaapkamer.

In de plannen blijven de slootjes behouden en ontstaan er woonhofjes in deze wijk. Het gebied wordt maximaal groen en klimaatadaptief ingericht met veel gelegenheid om te spelen, te ontmoeten en te bewegen. Ook komt er een gemeenschappelijke ontmoetingsplaats, ‘

VORM verwacht dat de verkoop medio 2024 start. De planning is om in 2025 te starten met de bouw.

Tien tiny houses in Dordrecht

Er staan inmiddels op de locatie Tiny Houses Crabbehof in Dordrecht 10 tiny houses en een gemeenschappelijke ruimte. De grond wordt verhuurd door de gemeente Dordrecht. Iedere maand betaal je 250 euro huur aan de gemeente. De huizen mogen nog acht jaar op deze plek staan.

Soms worden er incidenteel tiny houses verkocht in Dordrecht. Er stond tiny house stond in april 2023 te koop voor € 110.000 k.k., bouwjaar 2021 en vloeroppervlakte van 41 m2 op funda.

10 Tiny houses te koop in Dalem, gemeente Gorinchem

Aan de Dalemse Zeiving komen eind 2023 tien tiny houses te staan. Het is een mooie plek, op landgoed De Fazant, middenin een fruitboomgaard. De grond moet worden gehuurd en de huisjes kunnen voor twee ton worden gekocht.

tiny house te koop in Zuid Hollan

De tiny houses worden in de fabriek gebouwd en worden naar Dalem gereden. Als je wilt verhuizen kun je je huisje meenemen, wel handig als je een ander stukje grond in de toekomst vindt voor je tiny house. De tiny houses geheel duurzaam gebouwd en volledig energieneutraal. De tiny houses zijn voorzien van zonnepanelen, boiler en infrarood-vloerverwarming.

Op funda.nl zie je een volledige beschrijving van de tiny houses die nog te koop zijn

Bouwgrond voor Tiny Houses op de Gaddijk in Spijkernisse

Spijkenisse – Aan de Gaddijk in Spijkenisse is een stuk grond al langere tijd gereserveerd voor de realisatie van Tiny Houses. Maar tot op heden zien we nog geen tiny houses verrijzen op dit stuk grond.

In het AD is in dec 2020 al te lezen dat er aan de Gaddijk in Spijkernisse vier tiny houses worden gebouwd. Het plan zou redelijk snel worden ontwikkeld, omdat de grond al in handen is van de gemeente Nissewaard. Wel moet de bestemming van de grond veranderd worden en de kavels bouwrijp gemaakt worden.

In juni 2021 wordt het aantal bijgesteld naar drie tiny houses. De vierde kan niet gebouwd worden in verband met een hoogspanningskabel die in de weg ligt.

De oorzaak dat er nog steeds geen tiny houses worden gebouwd is de capaciteit bij de gemeente die de de procedures zeer zorgvuldig willen doorlopen. Er zijn slechts 3 kavels beschikbaar, maar er is ontzettend veel belangstelling. De gemeente wil eerst alle juridische gevolgen goed afhechten. Het college geeft nu aan dat het eerste kwartaal van 2023 deze kavels worden uitgegeven.

Kavel voor 4 Tiny houses in Naaldwijk

Er is al in 2018 een kavel aan de Monnikelaan in Naaldwijk aangewezen voor het bouwen van Tiny houses. Inmiddels is de locatie al helemaal voorbereid. De grondwerkzaamheden, aanplant van groen en de ontsluiting van de Monnikenlaan zijn aangelegd. Ook is er aansluiting voor rioleringen. Maar helaas is de omgevingsvergunning nog niet zover dat er daadwerkelijk gebouwd kan worden.

De verlening van die vergunningen is onder meer afhankelijk van de ontwerpen van de mini-woningen. De wethouder gaat er van uit dat in de zomer van 2022 de vergunningaanvragen in behandeling zijn, maar het is nog niet duidelijk of de vergunningen dan ook verleend kunnen worden. De kavels zullen voor minimaal 10 jaar verhuurd worden aan de eigenaren van de tiny houses.

Update augustus 2023: De tiny houses komen nu echt op het terrein aan de Monnikenlaan. Op moment van schrijven staar er al één. Het resultaat van een proces dat meer dan vijf jaar heeft geduurd. Met name de politieke processen hebben voor de vertraging gezorgd. Maar door veel doorzettingsvermogen en de juiste mensen continue zoeken is het project toch gerealiseerd. Top!

Gemeente Rotterdam testlocatie voor tiny houses

In 2021 is er begonnen met de bouw van diverse tiny houses in de gemeente Rotterdam. Er worden door de toekomstige bewoners, ter plaatse, 11 tiny houses gebouwd. Alle huisjes worden off-grid en duurzaam gebouwd op de kavel in Keyenburg. Het is mooi om te zien dat geen enkel huisje hetzelfde is, maar naar eigen wensen wordt gebouwd. Medio 2022 is de planning voor de meeste inwoners om er ook daadwerkelijk duurzaam te wonen.

De bewoners zijn verenigd in een groep “de kleine Burg” . Ze willen bewust deelnemen aan een duurzaam leven in relatie met de natuur. Deze groep heeft de kavel 10 jaar lang in bruikleen en mogen met elkaar experimenteren met deze nieuwe woonvorm.

Deze locatie is dat het omringd is door groen, en gelegen tussen de volkstuinvereniging en de Zuiderbegraafplaats. Het is rustig maar toch dicht bij Rotterdam.

Lange termijn huur voor tiny houses in Zuid-Holland

Tiny houses in Oud-Beijerland 

In december 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders het stuk grond aan de Zuiderrotonde in Oud-Beijerland aangewezen als locatie voor Tiny Houses. In deze pilot worden maximaal 7 Tiny Houses ontwikkeld.

Het bestemmingsplan is 25 mei 2021 vastgesteld door de raad. Van zaterdag 12 juni tot en met vrijdag 23 juli 2021 lag dit bestemmingsplan ter inzage. Daarna is de omgevingsvergunning aangevraagd.

De duurzame mini huisjes zijn ontworpen door een bedrijf en worden geheel gebouwd in een fabriek. De woningen worden volledig aangesloten op de nutsvoorzieningen. De bouw is inmiddels gestart, en de planning is dat de bewoners er in mei 2022 in kunnen.

Er is geen mogelijkheid meer voor inschrijving. Mocht je willen kan je jezelf aanmelden voor de wachtlijst. Ja kan dan een mail sturen naar tinyhousesinoudbeijerland@gmail.com

tiny house fabriek Zuid-Holland

Interessante andere artikelen

Grond of kavel voor een tiny house
Een tiny house kopen
Tiny house huren als vakantiehuisje

Categories:

Tags:

One response

  1. Hallo ik ben Malti.
    Zou graag een tiny huisje huren in de buurt van Zoetermeer ivm mijn werk.
    Liefst huren voor 1 jaar of langer.
    Hoop gauw van u te horen.
    Gr Malti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Al uw systemen voor uw tiny house
energiesysteem tiny house
Unieke Tinyparks boek nu