Alles over tiny houses

Op deze site zijn allerlei ideeën, informatie en actualiteiten te vinden over de kleine huisjes, tiny houses.

Enkele jaren geleden ben ik geïnteresseerd geraakt in kleine huisjes. In Almere is onze interesse begonnen, dit was de gemeente die ging experimenteren met kleiner wonen. Goedkoop en duurzaam waren de keywoorden. We hebben diverse locaties bezocht en veel informatie hebben we in de loop van de jaren verzameld die ik graag wil delen.

Om zodoende een beetje bij te dragen aan een groenere wereld en een gelukkig leven.

alles over tiny houses

Diverse artikelen op deze site

In Tiny houses en woningnood: Wat is een tiny house, en waarom zijn deze kleine huisjes nu zo trendy en populair. Een beschrijving van lokale belemmeringen die kunnen optreden als je een tiny house wilt bouwen. Ook is er aandacht voor de kosten van een klein huisje, niet onbelangrijk.

Waarom willen mensen kleiner wonen en kiezen ze steeds vaker voor een tiny house? Je zou toch zeggen dat het niet ideale wonen is in een kleine ruimte. Er zijn verschillende doelgroepen die in toenemende mate op zoek zijn naar mogelijkheden van het bouwen van een kleiner huis.

Grond en locaties voor het bouwen van tiny houses.

Regelgeving voor het bouwen van tiny houses kun je lezen in “Regelgeving bouwgrond voor Tiny Houses”.

Het artikel agrarische grond en regelgeving voor tiny houses besteedt aandacht aan verschillen actuele onderwerpen en geeft creatieve mogelijkheden voor locaties en grond voor het bouwen van tiny houses op agrarische grond..
Actuele onderwerpen die daaraan ten grondslag liggen

  1. Woningnood en te weinig nieuwbouw, meer vraag dan aanbod.
  2. Boeren krijgen het moeilijk om te blijven boeren, soms verplicht tot verkoop land.
  3. Er moet meer bosaanleg komen om de co2 uitstoot te compenseren

Grond of een woonlocatie voor het bouwen van tiny houses is vaak moeilijk te vinden. Er komen steeds meer projecten en mogelijkheden voor het verkrijgen van grond. Met name erfpacht komt veel voor bij tiny houses.

In het artikel Tiny Houses in Overijssel wordt dieper ingegaan op de ontwikkelingen voor het kopen van kleine huisjes in Overijssel. Actuele informatie en publicaties over bouwen van tiny houses in Overijssel kun je vinden op de facebookpagina Tiny Houses Overijssel. Daarin vind je een nieuwsoverzicht van alle perspublicaties.

Een tiny house op eigen grond kan een goede oplossing zijn voor mantelzorg. Maar kleine wonen in eigen tuin kan ook financieel interessant zijn. De hulpbehoevende kan in zijn eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Welke regels en waar je rekening mee moet houden staat in het artikel beschreven.

Floating houses zijn steeds meer te vinden in de Nederlandse binnenwateren. Een klein huisje die zich voort beweegt op het water. Is een floating house een oplossing om op korte termijn een tiny house te bouwen? Voor meer informatie zie deze pagina

alles over tiny house
tiny house met etage

Kopen en bouwen van tiny houses

In Bouw je eigen Tiny House lees je diverse tips over het bouwen van je eigen kleine huisje. Ideeën en links voor het daadwerkelijk bouwen van een tiny house vind je in dit artikel.

En natuurlijk is het belangrijk dat je de aankoop van een tiny house ook kunt betalen. Diverse mogelijkheden van financieren en aankoop zijn in het artikel “Een tiny house kopen en financieren” benoemd.

Nu een kantoor in de tuin kopen voor het thuiswerken en later ombouwen naar een tiny house is misschien wel een goede oplossing voor nu en later. Leuke ideeën voor een rustiger leven en een aanvulling op het pensioen: “Nu een kantoor in de tuin en later een tiny house“.

Tiny house op een vakantiepark kopen voor verhuur of als vakantiewoning is een aantrekkelijke mogelijkheid om rendement te maken en om te genieten.

Minimalisme

Ook als je (nog) niet in een tiny house woont is onderstaande online cursus echt van toegevoegde waarde als je bewuster wilt leven. Het inspireert om daadwerkelijk je leven om te gooien.

Online cursus minimalisme

In de cursus minimalisme word je daadwerkelijk geholpen om je leven zo in te richten dat dingen bijdragen aan je geluk, met minimale middelen.