Op deze site zijn allerlei ideeën, informatie en actualiteiten te vinden over de kleine huisjes, dus alles over tiny houses.

Enkele jaren geleden ben ik geïnteresseerd geraakt in kleine huisjes. In Almere is onze interesse begonnen, dit was de gemeente die ging experimenteren met kleiner wonen. Onze interesse was gewekt. Goedkoop en duurzaam waren de keywoorden. We hebben diverse locaties bezocht en veel informatie hebben we in de loop van de jaren verzameld die ik graag wil delen.

In de veranderende wereld van wonen zijn er veel onderwerpen die steeds belangrijker worden. De woningnood is groot en de vraag naar duurzaam bouwen en leven neemt snel toe. De ontwikkelingen van tiny houses worden door veel mensen als een oplossing gezien, waarbij minimalistisch leven kan leiden tot meer levensgeluk.

Er zijn drie doelgroepen te onderscheiden binnen de huidige tiny houses

  • Een tiny house als persoonlijk ideaal, vanuit duurzaamheid en minimalisatie.
  • Een tiny house die een woonoplossing biedt.
  • Een tiny house als vakantiewoning

Algemene artikelen op deze site

Tiny House en woningnood

Waarom wonen in een tiny house ?

Regelgeving en vergunning voor bouwen Tiny House

Tiny House op wielen

Grond en locaties voor kleine huisjes.

Grond of kavel voor een tiny house

Agrarische grond voor Tiny House

Tiny House op eigen grond

Tiny House in Overijssel

Kopen en bouwen van tiny houses

Een Tiny House kopen en financieren in Nederland

Zelf bouwen van een Tiny House

Tiny House kopen als vakantiewoning

Nu een tuinkantoor later een tiny house

Diverse artikelen over compacte huisjes

Tiny House op het water of floating house

Minimalisme

In de veranderende wereld zijn mensen op zoek naar meer kwaliteit van leven. Leven in tiny houses is meer leven en minder wonen. Dus minder aandacht voor materialisme en meer aandacht voor kwaliteit van leven. Dit lijkt echt simpel, maar we zijn wel heel erg gehecht aan onze huidige manier van leven. Het blijft een kunst om je eigen geluk centraal te zetten en je niet bezig te houden met dingen waarvan je niet gelukkig wordt.

Ook als je (nog) niet in een tiny house woont is onderstaande online cursus echt van toegevoegde waarde als je bewuster wilt leven. Het inspireert om daadwerkelijk je leven om te gooien.

Online cursus minimalisme

alles over tiny house
tiny house met etage

In de cursus minimalisme word je geholpen om je leven zo in te richten dat dingen bijdragen aan je geluk, met minimale middelen. Het is echt een eyeopener voor veel mensen. Het doel van deze cursus is om meer tijd ruimte en vrijheid in je leven te vinden.