Tiny house kopen als vakantiewoning

Tiny house op een vakantiepark kopen voor verhuur of als vakantiewoning is een aantrekkelijke mogelijkheid om rendement te maken en om te genieten.

Een tiny house of een klein huisje op een vakantiepark is een knus, kleine vakantiewoning die van alle gemakken voorzien zijn. De huisjes zijn zeer efficiënt ingedeeld en verschillen in de mate van luxe en grootte.

Ideaal als je alleen of met z’n tweeën op vakantie gaat in Nederland en regelmatig je dagelijkse sleur achter je wilt laten. Zoek de rust op en geniet van het leven.

Duurzaam beleggen in een tiny house

Investering in een tiny house is zeker ook een optie om het vermogen duurzaam te laten renderen. Zeker in deze tijd, met de lage spaar- en hypotheekrentes, is een tiny house op een vakantiepark kopen een goede mogelijkheid om een hogere opbrengst te verkrijgen. Er is veel vraag naar tiny houses op vakantieparken voor een eigen vakantiewoning of om te verhuren. Uiteraard kun je beide opties ook afwisselen, de keuze is geheel aan jezelf.

Duurzaam bouwen wordt steeds belangrijker bij de bouw van nieuwe vakantiewoningen. Sommige tiny houses zijn volledig zelfvoorzienend. Het zijn geen tiny houses op wielen of off grid, maar kleine huisjes met fundering die permanent kunnen blijven staan. Hierdoor is een financiering mogelijk bij de meeste hypotheekverstrekkers. Zie hiervoor “Financieren van een tiny house als vakantiehuisje”

Door de grote vraag zie je nu vele varianten huisjes ontstaan, in diverse maten en luxe. Op verschillende parken zijn deze duurzame tiny houses te koop.

Een Tiny House of tweede woning op een vakantiepark kopen

De vakantieparken zijn vaak gelegen in mooie omgevingen, op de mooiste plekjes van Nederland. Vaak een perfecte uitvalbasis om verschillende activiteiten te ondernemen. Ook de faciliteiten op het vakantiepark zijn vaak gratis beschikbaar voor de koper. Dit is wel een groot voordeel van het kopen van een tiny house op een vakantiepark. Kijk hiervoor wel goed de voorwaarden na.

Je kunt op twee manieren genieten van uw tweede woning: als belegging én als vakantiewoning. In overleg kun je zelf in bepaalde perioden van het huis gebruik maken en in de andere perioden van het jaar kun je de tweede woning verhuren als vakantiewoning.

Vakantiewoningen of tiny houses die te koop staan

Momenteel worden er nieuwe tiny houses gebouwd op een recreatielandgoed op de Veluwe. De tiny houses zijn geschikt voor 2 tot 4 personen en zijn gelegen op een ruim perceel. De eerste huisjes zullen medio september 2020 klaar zijn. De koper heeft de keuze uit twee varianten, een 2-persoons Wellness Lodge of een 4-persoons Zand Lodge.

tiny house op vakantiepark kopen
Wellness Lodge
tiny house te koop op vakantiepark
Zand Lodge

Benieuwd naar deze modellen en de kosten van de Tiny houses op een vakantiepark midden op de Veluwe ? Vraag dan de brochure aan. Het kost niets, maar je krijgt wel een gevoel bij deze investering.

Brochure aanvragen bij Vogelveld

Uiteraard zijn er ook andere parken met vakantiehuisjes. Uwbuitenhuis beschikken over een ruim aanbod vakantiewoningen die te koop staan op vakantieparken in Nederland. De verschillende vakantieparken in Gelderland, Utrecht, Flevoland en Overijssel hebben elk een eigen karakter. Ook beschikt elk park over verschillende typen vakantiehuisjes die als tweede woning te gebruiken zijn. Het zijn duurzaam gebouwde vakantiewoning die een hoge rendementwaarde hebben.

Brochure aanvragen

Op Droompark Beekbergen worden op dit moment weer nieuwe Tiny Houses gebouwd. De Tiny houses zijn zo ontzettend populair dat de eerste Tiny houses op Droompark Beekbergen al uitverkocht zijn. Je zit ook op dit vakantiepark midden op de Veluwe, dus aan rust, ruimte en genieten geen gebrek.

tiny house kopen
Droompark Beekbergen

Een vakantiewoning nabij de Sallandse Heuvelrug kopen? Bij Hof van Salland, een luxe vakantieresort, gelegen in Hellendoorn, zijn verschillende mogelijkheden. Al negen jaar op rij behoort Hof van Salland tot één van de beste vakantieparken van Nederland. De populariteit van het park tezamen met de omgeving maken de woningen een geliefde bestemming voor vakantiegangers. Naast een heerlijke vakantiebestemming voor u zelf zijn de woningen ook geschikt om te verhuren. Momenteel zijn er bij Hof van Salland diverse luxe vakantievilla’s te koop, geschikt voor 4 tot 20 personen.

Klik op “Het aanbod “en u ziet een overzicht van de koophuizen. Op deze site kunt u een brochure aanvragen of een nieuwsbrief ontvangen.

Een tiny house huren als vakantiewoning

Niet iedereen heeft natuurlijk de mogelijkheid om een tiny house op een vakantiepark te kopen. Maar huren kan natuurlijk ook! Het voordeel daarvan is dat je regelmatig een ander park of plekje in Nederland kunt ontdekken.

Heerlijk op vakantie om te onthaasten en de rust te zoeken in de natuur. Een tiny house huren is hiervoor een ideale mogelijkheid. Er zijn echt heel veel verschillende tiny houses te huur. In alle provincies zie je steeds meer varianten te huur. Tiny houses op wielen, tiny houses op het water, boomhutten, bakhuisjes, wellness huisjes en nog veel meer.

Geen gedoe met tenten opzetten, maar een knus klein huisje of vakantiehuisje huren om optimaal te relaxen.

Wil jij echt ervaren hoe het is om in een tiny house te wonen, dan hebben wij alvast een selectie voor je gemaakt van mooie tiny houses in Nederland. Per provincie hebben we de leukste huisjes die te huur zijn voor jou uitgezocht.

Klik op onderstaande pagina voor een uitgebreid aanbod per provincie.

Financieren van een tiny house als vakantiewoning.

Er zijn maar weinig mensen die hun vakantiewoning, of tiny house, volledig kunnen betalen uit eigen middelen. Maar ook een vakantiehuisje of tweede woning kun je financieren. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.

Het financieren van een tweede woning verschilt van een eerste woning (het hoofdverblijf) op de volgende punten:

  • Voor een vakantiehuisje of tweede woning telt geen hypotheekaftrek. De rente die wordt betaald over de lening voor aankoop van de tweede woning is dus niet aftrekbaar van de belasting.
  • Een ander belangrijk verschil is dat het financieren van een tweede woning vaak veel lastiger is dan het financieren van een eerste woning. Hypotheekverstrekkers zijn kritischer op de mogelijke risico’s. Hierdoor is het inbrengen van eigen spaargeld vaak een voorwaarde om een hypotheek te krijgen.

Maar er zijn wel mogelijkheden om je tweede huis gedeeltelijk of geheel te financieren.

Verhogen hypotheek van je eerste woning

Het is mogelijk om de overwaarde van je eerste woning te gebruiken om het vakantiehuisje te financieren. Je huidige hypotheek van je eerste woning wordt dan verhoogd met het bedrag die je nodig bent voor aankoop van je tiny house. Uiteraard moet er dan wel een ruime overwaarde zijn, dus ruime tussen de taxatiewaarde en het lening bedrag.

Om de hoogte van het bedrag te bepalen telt ook je inkomen en evt andere lasten mee in de berekening. Maar het is mogelijk om zo het volledige bedrag te lenen voor aankoop van jouw vakantiehuisje. Of dit in jouw situatie ook kan is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Een ander voordeel van deze optie is dat de rentes van de eerste hypotheek vaak lager zijn dan hypotheek op een tweede woning. Zeker als de totale hypotheek onder de 65 % of 75% van de taxatiewaarde ligt worden er maximale kortingen gegeven.

Afsluiten hypotheek met vakantiewoning als onderpand

Als je een tiny house op een vakantiepark wilt kopen, met het vakantiehuisje als onderpand, dan is het belangrijk om de voorwaarden van de hypotheekverstrekker goed door te lezen.

Een tiny house die verbonden is met de grond, dus niet verplaatsbaar is, kan in aanmerking komen voor een hypotheek. Dit vakantiehuis geldt dan als onderpand. De hypotheekverstrekker calculeert hiervoor echter een groter risico in, hierdoor zijn de rentes hoger dan bij een eerste woning.
Maar als de het tiny huisje of chalet verplaatsbaar is, wordt het vaak een probleem om een hypotheek af te sluiten.

Ook wordt er vaak gevraagd om een deel van het aankoopbedrag door eigen middelen te betalen. Je kunt op deze manier dus niet het gehele bedrag lenen.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

Persoonlijke leningen of doorlopend krediet zijn leningen waarvoor geen hypotheekstelling nodig zijn. Je vakantiehuis wordt dus niet als onderpand gebruikt. Hierdoor zijn de rentepercentages ook aanmerkelijk hoger omdat er geen zekerheidstelling is.

Het zijn vaak leningen die relatief op korte termijn worden afgelost. Het kan een goede keuze zijn als je op korte termijn over een groter bedrag beschikt.

Omdat deze leningen vaak binnen een aantal jaar volledig afgelost moeten zijn, zijn de maandlasten van deze leningen veel hoger. Daarom is het vaak niet de beste keuze als er ook andere mogelijkheden zijn.

Andere artikelen over tiny houses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *