9 tips om samenwonen goed te regelen.

De veranderende wereld is een site met veel artikelen over samenwonen, geld en leefstijl. Overzicht geven en houden van alles wat je (noodzakelijk) moet regelen als je gaat samenwonen. en welke kosten dit met zich meebrengen. Maar ook een site waar we leuke artikelen plaatsen met tips en informatie, bijvoorbeeld artikelen over Tiny Houses, zelf meubelen maken of andere tips.

Samenwonen; jouw veranderende wereld

De pagina Inzicht in de kosten geeft inzicht en advies om samenwonen betaalbaar te houden. Samenwonen en geld geeft ook inzicht in wat je moet regelen m.b.t. de woning, energiecontracten, huurtoeslagen , verzekeringen, samenlevingscontract, rekeningen, belastingen etc.

Samenwonen is iets om naar uit te kijken, om plannen te maken en na te denken over allerlei leuke dingen in de toekomst. Maar het is tegelijkertijd ook een spannende tijd waarin je veel moet regelen. Deze site helpt je.

Leuke artikelen over samenwonen

In de artikelen staan de leuke dingen die je misschien ook interessant vindt als je gaat samenwonen. Leuke en informatieve onderwerpen. Dus lees ook onze artikelen, wie weet brengt het je op ideeën of vind je het gewoon leuk om te lezen. En een eigen inbreng is ook altijd welkom.

Samenwonen en geld hoe regel ik dit ?

Geldproblemen is vaak een oorzaak van ruzies, stress en relatieproblemen. Om te voorkomen dat je onverwachts in geldproblemen komt is het verstandig om te kijken wat er allemaal geregeld moet worden. Inzicht in de financiële gevolgen vanaf het moment dat je op één adres gaat wonen is noodzakelijk.

De eerste stap is dus een overzicht maken van je inkomsten en uitgaven. Ook al lijkt (en is) dat saai, het is wel noodzakelijk om alles goed te regelen.

9 tips om samenwonen goed te regelen

Je vindt hieronder een stappenplan die je kunt volgen zodat je goed voorbereid van start kunt gaan. Natuurlijk kan het voor iedereen anders zijn, iedere situatie is namelijk anders. Maar hierdoor krijg je wel overzicht en weet je wat je moet doen. Onderstaande stappen kun je volgen:

  1. Overzicht krijgen in de inkomsten en uitgaven.
  2. Woning: Oriënteren op de woningmarkt – kopen of huren.
  3. Energiecontracten afsluiten: Je moet immers wel direct gas en licht hebben.
  4. Verzekeren: Verzekeringen die je geregeld moet hebben.
  5. Toeslagen: Huurtoeslag of zorgtoeslag waar je recht op hebt.
  6. Rekeningen: Welke rekeningen samen betalen en hoe doe je dat ?
  7. Verhuizen: Waar moet je overal aan denken ?
  8. Samenlevingscontract: Is dat echt nodig ?
  9. Pensioen: Nu nog lang niet aan denken of toch noodzakelijk?