Benieuwd naar mogelijkheden om een tiny house in Noord-Holland te kopen, te bouwen of permanent te huren? Misschien vind je hier mogelijkheden om jouw droom te verwezenlijken.

Op deze site willen wij verschillende projecten van tiny house in Noord-Holland onder de aandacht brengen. De site wordt zoveel mogelijk actueel gehouden.

Het betreffen tiny houses op huurgrond, tijdelijke locaties met een tijdelijke omgevingsvergunning, of tiny houses op kavels met een permanente omgevingsvergunning.

Noord-Holland heeft ook veel tiny houses die je kunt huren als vakantiehuisje. Dus wil je vast proefdraaien klik op onderstaande button.

Tiny house in Noord-Holland voor permanent wonen

Gemeente Alkmaar

De staan 5 zelfvoorzienende (off-grid) Tiny Houses op het voormalige NUON-terrein aan de Helderseweg in Alkmaar. Het is een pilot van de gemeente Alkmaar.

De bewoners willen mensen inspireren om duurzaam, avontuurlijk en sociaal te wonen, door te laten zien dat het ook anders kan! Ze organiseren elk jaar een open dag. Tijdens deze open dag vertelden de bewoners van de vijf kleine, duurzame tiny houses over hun woning, hun leefwijze en hun gemeenschap.De laatste open dag is op 18 sept 2022 georganiseerd, tijdens een regenachtige dag.

De bewoners van de tiny houses zijn tot begin 2023 zeker van hun locatie aan de Helderseweg in Alkmaar. Maar dan loopt de vijfjaarsperiode af waarvoor de gemeente toestemming heeft gegeven. Er is een mooie website met verhalen over de bewoners en veel gestelde vragen.

Gemeente Schagen

Vanaf eind november 2021 zullen een aantal tiny houses worden gebouwd, geheel off-grid. Dus geheel zelfvoorzienend, niet aangesloten op riolering, elektra of water. Daar moet zelf zorg voor gedragen worden door middel van zonnepanelen, helofytenfilter of sceptictank en regenwaterfiltering.

In totaal worden er tien tiny houses gerealiseerd op het lege veld naast de honk- en softbalvereniging en de naastgelegen nieuwbouwwijk. De kavels voor de tiny houses liggen dicht tegen het centrum van Schagen.

Tiny houses in Noord-Holland permanent wonen

April 2023: De gemeente Schagen komt met een nieuw beleid voor de ontwikkeling van Tiny Houses. Daarmee moet voor mensen die graag in zo’n klein huisje willen gaan wonen duidelijk worden wat er wel en niet kan en waar dat dan zou kunnen.

5 tiny houses in Wormerland Noord-Holland

Nov 2021 Er is een locatie aangewezen in Wormerland in de Zaanstreek voor het bouwen van vijf tiny houses. De gemeente wil de grond verhuren aan een collectief van eigenaren. De eigenaren van de tiny houses krijgen de mogelijkheid om voor een duur van maximaal tien jaar deze tiny houses te bewonen. Door tijdelijke bouwwerken toe te staan zijn er minder strenge regels in de vergunningverlening. Maar de besluitvorming is nog wel afhankelijk van de nog te doorlopen ruimtelijke procedure.l

De locatie is een groenstrook die niet voorzien is van nutsvoorzieningen, hiervoor zullen de bewoners zelf moeten zorgen. Het gaat om de groenstrook tussen de Rigastraat en de Spekhuisstraat.

10 Tiny houses in Waarland

Waar eerst gewone woonhuizen zouden worden gebouwd komen nu tiny houses. De gemeente Schagen gaat akkoord met het idee om een wijk met tien tiny houses te bouwen achter de Veluweweg in Waarland.

Het college van burgemeester en wethouders heeft in 2021 besloten om goedkeuring te verlenen voor een periode van tien jaar. De initiatiefnemers willen duurzaam bouwen en ook duurzaam leven is een belangrijke reden voor het bewonen van deze tiny houses. Mogelijkheden voor een voedselbos worden onderzocht. Zie NHniews.nl

Kavels te huur voor 30 tiny house in Den Helder

In Den Helder zijn mogelijkheden om een Tiny House project te realiseren van ca 30 tiny houses. De woningstichting Den Helder heeft grond hiervoor beschikbaar voor dit project. De kavels zijn alleen te huur, je mag zelf je tiny house bouwen. De kavel liggen in de Falgatuinen in Nieuw Den Helder. Momenteel (2022) wordt er druk gebouwd, inmiddels worden er al acht bewoond.

De kavels zijn te huur voor onbepaalde tijd. Woningstichting verhuurt de kavels voor 203,80 euro per 600m2 per maand. Meer informatie kun je vinden op de site van de woningstichting Den Helder.

Huren van een tiny house in Noord-Holland

Tiny houses in de Zaanstad

Er zijn mooie plannen voor het schiereiland in de Zaan. In deze plannen wordt de bouw van molen de Zaadzaaijer, twee historische houtloodsen en 40 Tiny Houses beschreven. De gemeente is enthousiast, er is een een goedgekeurde financiering dus de plannen zijn in een vergevorderd stadium.

In de nieuwe plannen wordt molen de Zaadzaaijer gebouwd op de oorspronkelijke locatie. Ook is er ruimte voor 30 Tiny Houses, voor een periode van maximaal tien jaar. De Hemmes kan een prachtig voorbeeld worden van duurzaam en circulair bouwen. Op deze historische Zaanse plek kunnen onze ambities voor erfgoed, tijdelijke woningbouw en het realiseren van leerwerktrajecten en onderwijs in houtbouw bij elkaar komen in een uniek project,’ laat de wethouder weten in een persbericht.

Interessante andere artikelen

Grond of kavel voor een tiny house
Een tiny house kopen
Tiny house huren als vakantiehuisje

Categories:

Tags:

4 Responses

 1. mijn vraag is waarom geen sociale huur voor tiny house want ik woon in een huurhuis rijtwoning
  mijn woning is te groot voor me dit zou een oplossing zijn voor mensen die alleen wonen
  en sociale huur zodat iedereen die groot wonen een kans krijgen vooral in de sociaal huur in edam en volendam

  • Beste Monique, door de hoge woningnood worden in veel gemeentes zgn flexwoningen gebouwd. Dit zijn ook kleinere woningen, sociale huur. Deze flexwoningen komen ook in edam-volendam. Gedeeltelijk zijn deze woningen voor vluchtelingen maar ook voor starters.

   Er komen 20 van deze flexwoningen aan de Deimpt.
   Tien voor gezinnen uit Oekraïne, tien voor starters uit de gemeente’

   14-3-2023 om 15:00 (uit Nieuw Volendam)
   Aan De Deimpt moeten twintig tijdelijke woonunits komen te verrijzen. Het college van b en w bestemde het terrein achter het voormalige Volendamse politiebureau hiervoor. De woningen blijven er naar verwachting zo’n acht tot tien jaar staan en zijn bedoeld voor zowel starters uit eigen gemeente als Oekraïense vluchtelingen. Met dit voornemen zal de tijdelijke Edamse brandweerkazerne eveneens langer blijven op dezelfde plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Al uw systemen voor uw tiny house
energiesysteem tiny house
Unieke Tinyparks boek nu