Benieuwd naar mogelijkheden om een tiny house te kopen of te huren in Flevoland? Misschien vind je hier mogelijkheden om jouw droom te verwezenlijken. In het uitgestrekte polderlandschap van Flevoland.

Op deze site willen wij verschillende projecten van tiny house in Flevoland onder de aandacht brengen.

  • Projecten of bouwlocaties voor het bouwen van je eigen tiny house
  • Projecten voor het huren van tiny houses voor meerdere jaren
  • Pannen die nog tot uitvoer worden gebracht.

Het betreffen tiny houses op huurgrond, tijdelijke locaties met een tijdelijke omgevingsvergunning, of tiny houses op eigen grond met een permanente omgevingsvergunning.

Flevoland heeft ook veel tiny houses die je kunt huren als vakantiehuisje. Dus wil je vast proefdraaien klik op onderstaande button voor meer info.

Op vakantieparken kun je inmiddels  tiny houses kopen voor verhuur en eigen gebruik. Maar is er steeds meer behoefte aan permanent wonen in een tiny house. De mogelijkheden voor het kopen of bouwen van een tiny house in Flevoland zijn inmiddels wel aanwezig. Hieronder een overzicht.

Bouwlocaties voor het bouwen of kopen van je eigen tiny house in Lelystad

In de gemeente Lelystad worden bouwkavels bouwrijp gemaakt om een tiny house te bouwen op eigen grond. Uiteraard kun je een tiny house ook kopen en in Lelystad plaatsen. Het gaat om kavels voor tiny houses in het plan Klein Nooten. De planning is dat er 9 tiny houses gebouwd kunnen worden in 2023.

KLein Noten ligt tussen het Esdoornpark en de Torenvalktocht in Lelystad en is omgeving door groen. Volgens wethouder Adam Alzakalai; “Klein Nooten biedt een unieke plek om een Tiny House te bouwen én straks dichter bij de natuur te wonen.”

In de omgeving van Lelystad zijn er geen andere mogelijkheden voor tiny houses, dus het is een unieke gelegenheid om daadwerkelijk permanent te kunnen wonen in een tiny house in Flevoland. Je moet dan wel het nodige investeren in de grond.

Voor het bouwen van een Tiny House in Lelystad zijn er kaders opgesteld. Een tiny house mag maximaal 50 m2 groot zijn en met moet ook een aansluiting hebben op stadverwarming. Dat laatste is wel een bijzondere richtlijn voor een tiny house. De kavels hebben vaste kavelmaten en de kosten zijn € 448,– per m2. Een vrijstaande kavel is beschikbaar vanaf € 162.176,– . Veel geld, maar dan kun je wel permanent wonen in een tiny house op eigen grond. Dit komt nog maar zelden voor in Nederland.

Tot 20 juni 2022 10.00 uur kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor één van deze kavels in dit nieuwste gebied in Lelystad. Aansluitend volgt de loting door de notaris. Meer informatie of wil je in schrijven zie de site van de gemeente Lelystad

Bekijk hier het stedenbouwkundig plan  .

tiny house kopen in Flevoland
www.lelystad.nl

Projecten voor het huren van tiny houses voor meerdere jaren

BIDDINGHUIZEN -De vereniging Tiny House Dronten heeft het voor elkaar gekeregen. Ze huurt voor de komende vijf jaar een perceel van 7.000 vierkante meter in de nieuwbouwwijk De Graafschap in Biddinghuizen. Een mooie prestatie na 2 jaar intensief praten en lobbyen.

In april kregen zij een locatie toegewezen voor tien tiny houses. De gemeente legt daar een bouwweg en de aansluiting voor elektra en water aan. De vereniging betaalt daarvoor 68.000 euro. Het is tijdelijk, voor een duur van vijf jaar, omdat de plek bestemd is voor nieuwbouwwoningen. De eigenaren van de tiny houses betalen de gemeente 119 euro per huis per maand.

Na vijf jaar kan de huurperiode verlengd worden met steeds één jaar. Het dossier ‘tiny house’ van DeDrontenaar.nl. #tinyhouse

Meerdere tiny houses in Emmeloord

In de Noordoost polder komen mogelijk 30 tiny houses – De eerste voorbereidingen zijn in augustus 2022 gestart om aan de Pilotenweg in Emmeloord huizen te bouwen voor aandachtsgroepen in de kortdurende verhuur.

Een projectontwikkelaar wil de tiny houses realiseren op een stuk grond naast de Zorgboerderij Groeizaam. Volgens het college past deze locatie bij de doelgroepen die bediend worden met deze bouw. Zij steunt Mercatus in de plannen en bereidt een bestemmingsplanwijziging voor.

Interessante andere artikelen

Grond of kavel voor een tiny house
Een tiny house kopen
Tiny house huren als vakantiehuisje

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Al uw systemen voor uw tiny house
energiesysteem tiny house
Unieke Tinyparks boek nu