Luxe tiny house kopen als vakantiehuis

Tiny house als vakantiehuis of als duurzame belegging kopen is trendy, ze zijn te koop met of zonder grond. Het kopen van een tiny house als vakantiehuis voor verhuur en/of voor eigen gebruik is een aantrekkelijke mogelijkheid om duurzaam te investeren en zelf te genieten in Nederland.

Het is enorm populair, vakantie in eigen land. De komende jaren zal deze trend zich doorzetten en worden de huisjes enorm gewild. Door de problemen in de wereld, oorlogen, stikstofcrisis en de energiecrisis is een vakantie in een tiny house in Nederland, voor veel mensen, de ideale vakantiebestemming.

Er zijn veel mooie, moderne huisjes, die duurzaam zijn gebouwd, met alle mogelijke faciliteiten. Nieuwsgierig hoe zo’n vakantiehuisje eruit ziet, vraag dan geheel vrijblijvend en gratis een brochure aan.

Nieuwsgierig ? Onderstaande gratis brochures kun je geheel vrijblijvend aanvragen, gewoon via de mail.
Topparken
Uwbuitenhuis

Waarom een tiny house als vakantiehuis kopen ?

Er is een combinatie van redenen aan te wijzen waarom juist nu zoveel belangstelling is voor het kopen van een vakantiehuisje:

 • De oplopende hypotheekrentes en spaarrentes
 • Extra inkomsten genereren
 • Bewust duurzaam beleggen en leven
 • De onrusten in het buitenland, er wordt steeds meer vakanties geboekt in eigen land.
 • Door woningnood, meer vraag naar tijdelijke huur
 • Veel aandacht voor de tiny house movement
 • Risico spreiding in de beleggingsportefeuille

Een tiny house of een klein huisje op een vakantiepark is een knus, kleine vakantiewoning die van alle gemakken voorzien zijn. De huisjes zijn zeer efficiënt ingedeeld en verschillen in de mate van luxe en grootte. Een tiny house, als vakantiehuis, is vaak te koop met grond. In dit artikel lees je ook de mogelijkheden van financieren.

Duurzaam beleggen in een tiny house op een vakantiepark

Investering in een tiny house is heel interessant om het vermogen duurzaam te laten renderen. Zeker in deze tijd, met de lage spaarrentes, is een tiny house kopen als vakantiehuis een goede mogelijkheid om een hogere opbrengst te verkrijgen. Er is veel vraag naar het kopen van een tiny house op een vakantiepark, voor een eigen vakantie of om te verhuren. Uiteraard kun je beide opties ook afwisselen, de keuze is geheel aan jezelf.

Veel mensen kiezen bewust voor een duurzame levensstijl daarom is er steeds meer vraag naar een te koop staand tiny house met grond die gedeeltelijk zelfvoorzienend zijn. Niet meer op vakantie in verre oorden met milieu onvriendelijke vliegreizen, stress op het vliegveld of dure energieprijzen. Maar tot rust komen in de natuur in een duurzaam vakantiehuisje is voor veel mensen een steeds aantrekkelijker alternatief.

Duurzaam bouwen wordt daarom steeds belangrijker bij de bouw van nieuwe vakantiewoningen. Het zijn geen tiny houses op wielen of off grid, maar kleine huisjes met fundering die permanent kunnen blijven staan. Hierdoor is een financiering mogelijk bij de meeste hypotheekverstrekkers. Zie hiervoor onderstaande hoofdstuk “Financieren van een tiny house als vakantiehuisje”

Door de grote vraag zie je nu vele varianten huisjes ontstaan, in diverse maten en luxe. Op verschillende parken kun je nu een authentiek tiny house kopen als vakantiehuis. Maar er ontstaan ook volledige off-grid parken met duurzame tiny houses.

Extra inkomsten: Door uw vakantiehuis te verhuren wanneer je er zelf geen gebruik van maakt, kunt je extra inkomsten genereren. Dit kan helpen bij de kosten van de aankoop en het onderhoud van het huis te dekken.

Een Tiny House of klein huisje op een vakantiepark kopen

De vakantieparken zijn vaak gelegen in mooie omgevingen, op de mooiste plekjes van Nederland. Meestal een perfecte uitvalbasis om verschillende activiteiten te ondernemen. Ook de faciliteiten op het vakantiepark zijn vaak gratis beschikbaar voor de koper. Dit is wel een groot voordeel van het kopen van een tiny house of kleine huisjes op een vakantiepark. Kijk hiervoor wel goed de voorwaarden na.

Een tiny house aan de rand van een park, midden in de natuur verbind twee werelden met elkaar. De rust en de natuur met de voordelen van een vakantiepark.

Je kunt op drie manieren genieten van een tiny house op een vakantiepark:

 1. Als duurzame belegging door verhuur van het huisje
 2. Als vakantiewoning voor vakanties in eigen land
 3. Deze twee opties kun je door goede planning met elkaar afwisselen. Zo kun je duurzaam beleggen en bewust leven combineren.

Gratis brochures voor oriëntatie voor kopen vakantiehuisjes

Als eerste stap is het goed om je zo volledig mogelijk in te lezen.
Onderstaande gratis brochures kun je geheel vrijblijvend aanvragen en zijn de echt moeite waard om je eenvoudig te oriënteren op de tiny houses. Uiteraard kun je via onderstaande links ook een bezichtiging aanvragen om een goed beeld te krijgen.
Topparken
Uwbuitenhuis

Tiny house als vakantiehuis te koop in Nederland

Topparken verkoopt veel kleine huisjes op diverse vakantieparken. Steeds vaker eco vriendelijk gebouwd.
TopParken is een familiebedrijf dat zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot een specialist op het gebied van de verkoop van vakantiehuizen. Inmiddels bestaat TopParken uit 20 exclusieve vakantieparken in Nederland. Op deze parken staan ook tiny house te koop met grond, of tiny houses die nog in aanbouw zijn. Echt mooie huisjes met alle faciliteiten die je maar wensen kunt en energiezuinig.

Plan vrijblijvend een bezichtiging voor de specifieke tiny houses op de verschillende vakantieparken. Er zijn 9 vakantieparken die kleine huisjes verkopen in Gelderland en 7 vakantieparken die duurzame huisjes verkopen op de Veluwe. Er zijn ook vakantiehuisjes in Noord-Holland en Noord-Brabant te koop.

Door de populaire locatie en de stijgende vraag naar de aankoop van een eigen vakantiewoning, wordt verwacht dat de laatste verkoopfase binnen korte tijd wordt afgerond. Laat je inspireren in Zuid-Limburg, maak een afspraak voor advies voordat de huisjes allemaal wederom gereserveerd zijn.

Tiny house met eigen grond te koop op de Veluwe

Op Droompark Beekbergen worden op dit moment weer nieuwe Tiny Houses gebouwd. De Tiny houses zijn zo ontzettend populair dat de eerste vakantiehuisjes op Droompark Beekbergen al uitverkocht zijn. Ook op andere parken op de Veluwe zijn de tiny houses inmiddels uitverkocht. Je kunt deze tiny houses nog wel huren. Klik hier voor meer informatie over de wellness Lodge en de Zand lodge.

Een grotere tiny house kopen in Noord-Brabant op de Grotelsche Heide

Het beste van 2 werelden: Een duurzaam gebouwd huisje naar het idee van een tiny house maar met een grotere oppervlakte. Er wordt een nieuw park gebouwd met duurzame vakantiewoningen In Nood-Brabant.

Grotelscheheide.nl heeft in november 2023 weer een aantal informatiedagen om kennis te maken met dit nieuw te ontwikkelen vakantiepark en informatie over de investeringsmogelijkheden te ontvangen.

In de 1e fase worden er 136 duurzame vakantiewoningen gerealiseerd, waarvan er reeds meerdere verkocht of gereserveerd zijn.

De informatiedagen vinden plaats op de volgende data:
November: 10-11-2023, 18-11-2023, 19-11-2023, 02-12-2023, 03-12-2023

Tiny house te koop in Gelderland en Overijssel

In Gelderland en Overijssel zijn diverse types tiny houses te koop in diverse prijsklassen. Uwbuitenhuis biedt luxe vakantiewoningen die te koop staan op verschillende vakantieparken in Nederland, in de provincies Gelderland, Utrecht, Flevoland en Overijssel. Elk park beschikt over verschillende typen vakantiehuisjes die als tweede woning te gebruiken zijn. Het zijn duurzaam gebouwde vakantiewoning die een hoge rendementswaarde hebben.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een vakantiewoning voor eigen gebruik of voor de verhuur? Dan kun je simpel een brochure downloaden. Op deze pagina zie je de verschillende tiny houses in 6 verschillende parken in Gelderland en Overijssel. Zeker de moeite waard om inspiratie op te doen en om eenvoudig te oriënteren op de mogelijkheden.

Advies vakantiehuis kopen

Een bezichtiging van een vakantiehuisje biedt vaak veel inzichten wat je wel of juist niet wilt. Je kunt je een beter beeld vormen of het daadwerkelijk een tiny house moet worden of toch bijvoorbeeld een chalet.

Laat je niet teveel leiden door het verkooppraatje van de makelaar. Maar ga ook een gesprek aan met andere huisjeseigenaren. Deze gesprekken leveren vaak weer hele andere informatie op, meer praktische informatie over kleinere onderwerpen. Maar dit kan voor jou erg belangrijke informatie zijn.

Op de pagina “vakantiehuis kopen: keuzes en stappenplan” staan de verschillende stappen uitgebreid beschreven die van belang zijn bij het kopen van een tiny house als vakantiehuis. Er zijn namelijk verschillende keuzes te maken voor het kopen van een vakantiehuisje die bij jou past. Soort huisje, eigen grond of erfpacht, hoe verhuren, rendement, etc. Lees dit artikel om goed voorbereid te zijn.

Een tiny house huren als vakantiewoning

Niet iedereen heeft natuurlijk de mogelijkheid om een tiny house op een vakantiepark te kopen. Maar huren kan natuurlijk ook! Het voordeel daarvan is dat je regelmatig een ander park of plekje in Nederland kunt ontdekken.

Nieuwsgierig naar hoe het is om echt tiny te gaan wonen? Je kunt ze ook huren om uit te proberen.

Heerlijk op vakantie om te onthaasten en de rust te zoeken in de natuur. Een tiny house huren is hiervoor een ideale mogelijkheid. Er zijn echt heel veel verschillende tiny houses te huur. In alle provincies zie je steeds meer varianten te huur. Tiny houses op wielen, tiny houses op het water, boomhutten, bakhuisjes, wellness huisjes en nog veel meer.

Wil jij echt ervaren hoe het is om in een tiny house vakantie te vieren, dan hebben wij alvast een selectie voor je gemaakt van mooie tiny houses in Nederland. Per provincie hebben we de leukste huisjes die te huur zijn voor jou uitgezocht.

Financieren van een tiny house als vakantiewoning.

Er zijn maar weinig mensen die te koop staande tiny house met grond, als vakantiehuisje volledig kunnen betalen uit eigen middelen. Maar ook een vakantiehuisje of tweede woning kun je financieren. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.

Het financieren van een tiny house als vakantiewoning verschilt van een eerste woning (het hoofdverblijf) op de volgende punten:

 • Voor een vakantiehuisje of tweede woning telt geen hypotheekaftrek. De rente die wordt betaald over de lening voor aankoop van de tweede woning is dus niet aftrekbaar van de belasting.
 • Een ander belangrijk verschil is dat het financieren van een tweede woning vaak veel lastiger is dan het financieren van een eerste woning. Hypotheekverstrekkers zijn kritischer op de mogelijke risico’s. Hierdoor is het inbrengen van eigen spaargeld vaak een voorwaarde om een hypotheek te krijgen.

Maar er zijn wel mogelijkheden om je tweede huis gedeeltelijk of geheel te financieren.

Verhogen hypotheek van je eerste woning

Het is mogelijk om de overwaarde van je eerste woning te gebruiken om het vakantiehuisje te financieren. Je huidige hypotheek van je eerste woning wordt dan verhoogd met het bedrag die je nodig bent voor aankoop van je tiny house. Uiteraard moet er dan wel een ruime overwaarde zijn, dus ruime tussen de taxatiewaarde en het lening bedrag.

Om de hoogte van het bedrag te bepalen telt ook je inkomen en evt andere lasten mee in de berekening. Maar het is mogelijk om zo het volledige bedrag te lenen voor aankoop van jouw vakantiehuisje. Of dit in jouw situatie ook kan is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Een ander voordeel van deze optie is dat de rentes van de eerste hypotheek vaak lager zijn dan hypotheek op een tweede woning. Zeker als de totale hypotheek onder de 65 % of 75% van de taxatiewaarde ligt worden er maximale kortingen gegeven.

Afsluiten hypotheek met vakantiewoning als onderpand

Als je een tiny house op een vakantiepark wilt kopen, met het vakantiehuisje als onderpand, dan is het belangrijk om de voorwaarden van de hypotheekverstrekker goed door te lezen.

Een tiny house die verbonden is met de grond, dus niet verplaatsbaar is, kan in aanmerking komen voor een hypotheek. Dit vakantiehuis geldt dan als onderpand. De hypotheekverstrekker calculeert hiervoor echter een groter risico in, hierdoor zijn de rentes hoger dan bij een eerste woning.
Maar als de het tiny huisje of chalet verplaatsbaar is, wordt het vaak een probleem om een hypotheek af te sluiten.

Ook wordt er vaak gevraagd om een deel van het aankoopbedrag door eigen middelen te betalen. Je kunt op deze manier dus niet het gehele bedrag lenen.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

Persoonlijke leningen of doorlopend krediet zijn leningen waarvoor geen hypotheekstelling nodig zijn. Je vakantiehuis wordt dus niet als onderpand gebruikt. Hierdoor zijn de rentepercentages ook aanmerkelijk hoger omdat er geen zekerheidstelling is.

Het zijn vaak leningen die relatief op korte termijn worden afgelost. Het kan een goede keuze zijn als je op korte termijn over een groter bedrag beschikt.

Omdat deze leningen vaak binnen een aantal jaar volledig afgelost moeten zijn, zijn de maandlasten van deze leningen veel hoger. Daarom is het vaak niet de beste keuze als er ook andere mogelijkheden zijn.

Geen tiny house kopen maar beleggen

Als je zelf geen tijd hebt om regelmatig van het vakantiehuisje gebruik te maken dan kun je overwegen om te gaan beleggen. Ook zeer interessant om daarmee bezig te gaan. Het voordeel is dat je geen vakantiehuisje hoeft te onderhouden, niet afhankelijk bent van de vakantiehuizen prijzen of van verhuurmakelaars.

Maar als je een beginnende belegger bent is ook hier het advies om eerst goed in te lezen voordat je begint. Op moment is er veel te winnen (maar ook te verliezen) op de beurzen. Ook de cryptomunt schommelt ontzettend. Het zijn interessante tijden op de beurs, mits je het verstandig doet.

Maak winst op de beurs zonder veel risico te lopen – werkt zelfs als je weinig tijd hebt…”

Als je een beginnende belegger bent is dit een goede start:

in 10 stappen beleggen
 • Het boek In 10 stappen succesvol beleggen (€ 17,50)
 • ​Het e-book In 10 stappen succesvol beleggen (€ 9,95)
 • ​Het audioboek In 10 stappen succesvol beleggen (€ 12,99)
 • ​​De online training In 10 stappen succesvol beleggen (€ 197)
 • ​Alle opnames van een serie interviews met experts over succesvol beleggen (t.w.v. € 197)
 • Totale waarde € 434,44

Bestel hier voor slechts 47 euro

Maar er is een tijdelijk aanbieding die nu nog telt:
Klik hier voor een GRATIS boekpakket. Je betaald enkel € 6,95 verzend- en verwerkingskosten.

Andere artikelen over tiny houses

Alle informatie over alleen op vakantie in Nederland.

Een tiny house huren als vakantiewoning als je alleen op vakantie wil in Nederland is ook mogelijk.

Samenvatting van de alle artikelen over alleen reizen of alleen op vakantie kun je lezen op Alleen op vakantie in Nederland. Hier zijn ook verschillende tips en adviezen voor het huren of kopen van een vakantiehuisje of tiny house.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Al uw systemen voor uw tiny house
energiesysteem tiny house
Unieke Tinyparks boek nu