Benieuwd naar mogelijkheden voor het bouwen of kopen van een tiny house in Limburg? Op deze site willen wij verschillende projecten van tiny houses in Limburg onder de aandacht brengen.

Het betreffen tiny houses op huurgrond, tijdelijke locaties met een tijdelijke omgevingsvergunning, of tiny houses op eigen grond met een permanente omgevingsvergunning.

Er is een ambitieus plan om 10.000 tiny houses te plaatsen in de Peel is in ontwikkeling. Het droombeeld is dat er in 2030 in de Peel zes nieuwe natuurdorpen zijn gecreëerd. Dit zijn dorpen in een nieuw ontwikkelde natuur met tiny houses. Het zijn unieke natuurdorpen goed voor iedereen: van starter tot oudere.

Maar er zijn uiteraard meer projecten in Limburg die al van start gaan, lees in dit artikel welke dit zijn.

Vakantie in een tiny house in Limburg

Limburg heeft natuurlijk een schitterend en uniek landschap in Nederland. De vraag naar vakantiehuisjes is dan ook groot. We zien steeds meer parken en particulieren die tiny houses aanbieden als vakantiehuisje.

Wil jij een aantal dagen ervaren hoe het is om klein te wonen, dan hebben wij alvast een selectie voor je gemaakt. Er zijn veel unieke tiny houses, maar ook knusse en authentieke kleine huisjes te huur als vakantiehuisje. Deze huisjes staan heel dicht bij de natuur. Zie hiervoor Tiny house huren in Limburg

tiny houses Limburg

Twee weken op vakantie in zo’n huisjes geeft een beter beeld van kleiner wonen. Maar het is natuurlijk niet te vergelijken met het daadwerkelijk wonen in een tiny house waarbij duurzaam en zelfvoorzienend leven het uitgangspunt is.

Op vakantieparken kun je inmiddels wel tiny houses kopen voor verhuur en eigen gebruik. Maar er is steeds meer behoefte aan permanent wonen in een tiny house. De mogelijkheden voor bouwen van een tiny house is inmiddels wel aanwezig. Hieronder een overzicht.

Zelf kopen of bouwen van een tiny house in Limburg

Plan voor elf tiny houses op grens Panningen en Egchel

In het najaar van 2023 moeten er op een veldje aan de Raadhuisstraat 11 tiny houses staan. Dit veldje bestrijkt ca 4400 m2 en is particuliere grond. Het project heet Tiny Kepegchel.

Ieder afzonderlijk huisje krijgt een eigen veranda of tuin. In het plan is ruimte voor een gezamenlijke ruimte en ruimte voor een moestuin. Meer informatie over de tiny houses, de afmetingen en mogelijkheden kun je vinden op www.tinykepegchel.nl

De huisjes mogen 15 jaar blijven staan, daarna wordt het termijn niet verlengt en moeten de huisjes worden verhuisd of afgebroken.

Tiny houses in Kerkrade

De locatie van de voormalige hockeyvelden in Haanrade krijgt een nieuwe bestemming. Hier zullen naar verwachting vijf Tiny Houses onderdeel van uit maken. De tiny houses in Kerkrade zouden eerst rondom het voormalige kantinecomplex van de hockeyclub geplaatst worden, maar naar alle waarschijnlijkheid wordt het kantinecomplex nu toch gesloopt (De Limburger 22-10-2021)

Het gaat om een pilot van in eerste instantie vijf jaar. Bij wederzijds goed bevallen, kan deze termijn twee maal met vijf jaar worden verlengd.

Wethouder Tim Weijers (Ruimtelijke Ordening/Volkshuisvesting/Openbare ruimte): “Het lijkt ons goed om de locatie van de voormalige hockeyvelden een nieuwe bestemming te geven. Met de Tiny Houses proberen we tegemoet te komen aan de wens bij een bepaalde doelgroep voor kleine bewoning en onze keuze voor een levensbomenbos heeft te maken met de grote belangstelling die er is voor het planten van een herdenkingsboom. ”https://www.kerkrade.nl/vijf-tiny-houses-op-locatie-voormalige-hockeyvelden-in-haanrade

Tiny house wijkje in Beekdaelen

De gemeenteraad van Beekdaelen een motie aangenomen (2019) over het bouwen van Tiny houses. De gemeente staat positief tegenover het bouwen van tiny houses als tijdelijke woonvorm voor een periode van 10 jaar.

Een kleine buurt van zo’n tien tiny houses in Schimmert. Er is een aanmeldingsprocedure geweest waarop 135 aanmeldingen binnen kwamen. Er zijn inmiddels 10 toekomstige tiny house bewoners uitgekozen. De planning is dat eind 2022 de tiny houses gebouwd kunnen worden. Dat zal gebeuren op de plek van de voormalige mavo (Op de Bies.)

Als het een succes blijkt, kunnen mogelijk meer mensen voor langere tijd een tiny house plaatsen. Er wordt dan ook gekeken naar andere geschikte locaties om de huisjes te plaatsen binnen de gemeente.

Huren van tiny houses in Limburg om te wonen

Op 22-09-2021 zijn er 7 tiny houses feestelijk opgeleverd op het Area-M terrein aan de Prins Bernhardstraat in Roermond.

De woningen zijn zo’n 50 m2 en slim ingedeeld met twee verdiepingen in een ruimte. Bewoners kiezen bewust voor een woonconcept met minder spullen. Wonen Zuid stapte als eerste in Roermond in op deze tendens. Meer informatie over dit project vindt je op https://area-mroermond.nl/

Tiny houses in Abdissenbosch , gemeente Landgraaf

Bron De limburger Vrijdag 5 november 2021

Aan de Europaweg-Noord in Abdissenbosch komen acht à negen tiny houses voor tijdelijk gebruik. Daarvoor moeten in het voorjaar eerst zeven huizen gesloopt. Die stonden al op de nominatie om te verdwijnen.

Plannen voor Tiny houses in Limburg

Ook de gemeenten Sittard-Geleen, Meerssen en Kerkrade zijn bezig om beleid te maken voor het plaatsen van tiny houses om duurzaam te leven. Locaties of gerichte plannen zijn nog niet bekend


Categories:

Tags:

No responses yet

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Al uw systemen voor uw tiny house
  energiesysteem tiny house
  Gratis brochure voor ideeen tiny house
  Uw eigen vakantiewoning kopen? Vraag onze brochure aan.
  Unieke Tinyparks boek nu
  Tiny house huren