Door de woningnood worden er nu eindelijk steeds meer mini huisjes, tiny house gebouwd in Groningen. Duurzaam wonen in Groningen wordt op steeds meer plekken mogelijk. Wil je een tiny houses in Groningen kopen of huren op eigen grond of op gepachte grond? Op deze site willen wij verschillende bouwprojecten van tiny houses in de provincie Groningen onder de aandacht brengen.

Er zijn ook hele mooie tiny houses te huur als vakantie woning. Wil jij ervaren hoe het is om te overnachten in een tiny house in Groningen, klik op onderstaande knop voor de mooiste mini huisjes in Groningen.

De woningnood in Groningen

In Groningen is nu ook het woningtekort te voelen. Er trekken steeds meer mensen van het westen naar het oosten en noorden. Maar het woningtekort van betaalbare woning in Groningen loopt steeds meer op. Het gebrek aan passende woonruimte is zelfs hoger dan het landelijk gemiddelde. De groeiende groep senioren is hier met name de dupe van. Dit blijkt uit onderzoek van beleggingsspecialist Capital Value en onderzoeksbureau ABF Research.

De noordelijke provincies , waaronder Groningen zijn bereid om veel meer woningen extra te bouwen, maar dan moet het kabinet de komende jaren wel fors gaan investeren in spoorverbindingen. Dat schrijven de bestuurders van de vier provincies in een plan dat in april 2021 aan de Tweede Kamer is gestuurd. Het is volgens hen noodzakelijk dat het openbaar vervoer optimaal wordt ingericht om te reizen van de randstad naar de noordelijke provincies.

Flink renoveren, verduurzamen en vergroenen, en ieder jaar 200 tot 250 nieuwe betaalbare huurwoningen erbij. Zo valt het tij op de Groningse woningmarkt nog te keren, denken de wethouder Wonen, de corporaties en hun huurders in Groningen.

Door deze ontwikkelingen komt er steeds meer aandacht voor tiny houses. Er is al langer een roep naar meer duurzaam wonen en minimalisatie. Door het woningtekort heeft nu ook de politiek hier aandacht voor.

Er worden heel diverse plannen gemaakt, waaronder ook diverse projecten voor het bouwen van tiny houses in Groningen.

Tiny house Groningen

De stad Groningen heeft 2 locaties aangewezen in de stad Groningen waar tiny houses mogen staan. Ten westen van de stad Groning (Westpark) en ten oosten van de stad (Meerstad).

Tiny houses in Westpark Groningen

De Tiny Houses Westpark zijn september 2021 officieel in gebruik genomen. Er komen uiteindelijk 22 vrijstaande tiny houses, 10 worden er inmiddels tien bewoond. Door Corona is de bouw enigszins vertraagd, maar de andere tien zijn in aanbouw. Er staan heel diverse huisjes, van pipowagens tot nieuw gebouwde moderne huisjes. Het is de bedoeling dat het een echte gemeenschap wordt waar duurzaam leven en minimalisatie centraal staan.

In het Westpark kunnen de tiny houses maximaal 10 jaar blijven staan. De tiny houses moeten daarna verplaatst woden naar een andere locatie.

Alle plekken zijn inmiddels toegewezen, meer informatie kun je vinden op tinyhousewestpark

Kleine huisjes in Meerstad Groningen

In Meerstad zou, volgens de gemeente Groningen, mogelijkheden komen om een permanente locatie te kopen voor het bouwen van een tiny house. Meerstad ligt tegen het Woldmeer, op fietsafstand van de stad Groningen. Het is een gebied van veel groen en water. Er worden diverse typen huizen gebouwd.

Een ontwikkeling is kleinschalige woningbouw langs het Slochterdiep. Daar is ruimte voor andere woonvormen zoals tiny houses, flexwonen, wooncorporaties en levensloopbestendig wonen. Deze plannen zijn nog niet uitgewerkt.

Tiny house Woldwijk

Woldwijk is een gebied van ca 40 ha. ten noorden van de kern Ten Boer in de provincie Groningen. In Woldwijk komen 12 tiny houses te staan, in alle vormen en maten. Ze worden duurzaam en milieubewust gebouwd en op termijn zelfvoorzienend.

De wijk is op moment volop in ontwikkeling. Na een lang traject van jaren is het nu echt een wijk gevormd waarin de bewoners allemaal een visie hebben op duurzaam leven. Minimalisatie, ontspullen, meer leven en minder bezittingen wordt door bijna iedereen nagestreefd.

tiny house Groningen
Bron: https://www.tinyhousewoldwijk.nl/

Tiny house huren in Groningen

Woonstichting Groninger Huis plaatst 29 tiny houses voor de verhuur in Noord- en Noordoost Groningen.

Midden in de natuur bij Wagenborgen staan inmiddels de eerste drie tiny houses. Het zijn 3 verschillende modellen;

  • Easy Home, huurprijs € 390,–
  • Wikkelhouse, huurprijs € 460,–
  • Woody Popp, huurprijs € 495,–

Vanaf september 2021 worden nog 26 tiny houses geplaatst. Waarvan 10 in Appingendam, 4 in Hoogezand en 12 in Midwolda.

Er is inmiddels een selectie gemaakt van vele belangstellenden, aanmelden voor het huren van een tiny house kan helaas niet meer.

Vakantie in een tiny house in Groningen

Als je in googel zoekt op tiny houses huren in Groningen kom je wel hele mooie exemplaren tegen. Maar dit zijn allemaal tiny houses die je kunt huren op een vakantiepark of op eigen erf. Wel in een mooie natuurlijke omgeving, maar niet voor permanente bewoning.

Twee weken op vakantie in een tiny house is natuurlijk niet te vergelijken met permanent wonen in een tiny house, waarbij duurzaam en zelfvoorzienend leven belangrijk zijn. Er zijn veel praktische zaken waar je nu niet aan denkt, maar door het 2 weken te ervaren heb je wel een bredere kijk op kleiner wonen.


Interessante andere artikelen

Grond of kavel voor een tiny house
Een tiny house kopen
Tiny house huren als vakantiehuisje

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Al uw systemen voor uw tiny house
energiesysteem tiny house
Unieke Tinyparks boek nu