Er zijn steeds meer mensen die solo op vakantie gaan, om tot rust te komen of voor bezinning. Je gaat alleen of solo op vakantie in Nederland, om de vrijheid te ervaren, om de hectiek van alledag achter je te laten of om even op jezelf teruggeworpen te worden.

Tiny house huren voor een unieke ervaring! Wij hebben speciaal kleine huisjes geselecteerd in Nederland en Belgie voor 1 of 2 personen. Tiny house huren in Nederland of tiny house huren in België

Je hoort veel verhalen van jonge mensen die alleen op reis gaan naar het buitenland. Backpakken, rondreizen over de wereld in je uppie, actieve reizen maken met een groep of met speciale singelreizen worden steeds meer aangeboden. Maar niet iedereen wil in deze massa of hype meedoen.

Bezinning en rust door solo op vakantie te gaan.

Bezinning op je drukke en volle leven, op zoek gaan naar meer quality time, vrijheid en ruimte voor jezelf zijn redenen om er even tussenuit te gaan. Dit kan ook heel goed in Nederland. De zogenaamde solo retreat

Sterker nog; ik ben ervan overtuigd dat een individuele of een solo vakantie in Nederland zich hiervoor zelfs beter lenen dan vakanties naar verre oorden. Niet afgeleid worden door nog meer vreemde prikkels van verschillende plaatsen en culturen. Maar juist deze prikkels vermijden en de diversiteit en rust van de Nederlandse natuur opzoeken.

Bezinning begint met rust.

Solo vakantie voor iedereen en alle leeftijden

Alleen op vakantie geeft vaak inzicht en rust, ook als je een relatie hebt. Het kan een extra boost geven aan jouw relatie als je herboren terug komt. Want ook een relatie kan onder druk komen te staan als jij veel stress ervaart. Alleen op vakantie kan dus voor iedereen en voor alle leeftijden een optie zijn, of je nu jong bent of 50 +.

De behoefte om de vrijheid en rust te ervaren is niet gebonden aan leeftijden maar aan je leefstijl. Dus solo op vakantie is niet alleen voor jongeren die ver weg willen de wereld te ontdekken. Maar zeker ook voor mensen met een druk leven en de wens om even zonder de dagelijkse prikkels door te brengen.

Met niemand rekening houden

Bezinning om jezelf weer te vinden, de rust van de natuur kan je hierbij helpen. Nederland is zeer veelzijdig, Je kunt kiezen voor de bossen, open landschappen, heidelandschappen of de kust.

Solo op vakantie voor bezinning is een ontdekkingsreis naar jezelf, op zoek naar je eigen rust en vrijheid. Dit ontdek je pas als je het daadwerkelijk doet.

solo vakantie in Nederland voor bezinning

Wellness vakantie

Ook een wellness vakantie kan heel ontspannend zijn als je solo op vakantie gaat in Nederland. Je kunt uiteraard in luxe spa-oorden of kuuroorden op vakantie gaan, maar je kunt ook de rust zoeken van luxe wellness huisje.

Je ziet ze steeds meer, huisjes met sauna’s, turks stoombad, jacuzzi of andere wellness faciliteiten. Voor een solo vakantie zijn er niet zo heel veel huisjes beschikbaar, maar ze zijn er wel. En het zijn echt hele heerlijke huisjes.

Kun jij je weer volledig opladen na een bezoek aan een spa, dan is een wellness huisje echt aan te bevelen. Op “tiny house huren als vakantiehuisje” hebben we een aantal kleine wellness huisjes geselecteerd die echt de moeite waard zijn. Het is natuurlijk ook een mogelijkheid om een wellness weekend te boeken.

Mindfulness, voor bezinning op vakantie

Om nog een stapje verder te gaan is Mindfulness een hele fijne mogelijkheid om je geheel te ontspannen tijdens je vakantie. Je bent tenslotte alleen op vakantie voor bezinning.

Mindfulness wordt steeds populairder en dat is niet zo vreemd. In een wereld die je constant probeert te veranderen en in hokjes te plaatsen is het soms lastig om jezelf te blijven. En dat zorgt vaak voor stress.

Als je alleen op vakantie bent is het simpel om mindfulness toe te passen, tijdens het wandelen, tijdens een ontspannen in een jacuzzi of gewoon op het terras bij je tiny house. Maar dan moet je wel weten hoe je dit moet toepassen.

Mindfulness is wetenschap. Het bestaat uit goed doordachte technieken en oefeningen om te leren omgaan met stress in een drukke wereld. Er is niets zweverigs aan, maar een mogelijkheid om rust en ontspanning te vinden.

Mindfulness kan helpen om weer wat innerlijke rust te vinden. Het is een rustpuntje in een wereld die maar door raast.

Er zijn een aantal goede online cursussen, zodat je heerlijk in je eigen vakantiehuisje kunt mindfulness kunt toepassen. Je zult zien dat je deze technieken niet alleen op vakantie zult gaan toepassen maar ook in de drukke wereld na je soloreis.

De mindfulness van happy with Yoga is een goede 8 weekse cursus voor het dagelijkse leven.De cursus is een dagelijks stappenplan voor mensen die aan de slag willen met Mindfulness en meer rust willen ervaren en minder stress.

alleen op vakantie voor bezinning


Zoeken naar een huisje voor 1 persoon

Maar het valt niet mee om een accommodatie te huren die geschikt is voor 1 persoon en ook nog betaalbaar is. Ik had weinig zin om een grote bungalow te huren in mijn uppie. Dat voelt niet knus en had niet de intensiteit waarnaar ik op zoek was.

Voordat ik ging boeken had ik een wensenlijstje opgesteld voor mezelf.

  • Alleen op vakantie in Nederland
  • Dicht bij de natuur
  • Omgeving met diversiteit
  • Geen appartementen of hotelkamers
  • voorkeur een tiny house, efficiënt en duurzaam
  • Kleine keuken, badkamer en zithoek zijn voldoende

Het lijkt simpel, eigenlijk zocht ik dus een volledig klein huisje in de natuur die geschikt is voor een 1 persoonsvakantie. Maar zo simpel was het niet! Ook niet met al die mooie zoekmachines op de diverse vakantie-sites, je krijgt te vaak grote accommodaties of andere dingen waar je niet op zit te wachten.

Ervaring op diverse plekken in Nederland

Inmiddels heb ik diverse plekjes bezocht met wisselende ervaringen. Ik heb werkelijk heerlijk genoten van diverse momenten, maar ook wel eens tegenvallende plekken bezocht. Het lijkt soms mooi, maar de werkelijkheid is soms toch anders dan men doet geloven.

Daarom heb ik geprobeerd om locaties en huisjes die te huur zijn op een rij te zetten. Mijn bovenstaande wensenlijstje was daarbij het uitgangspunt. Ik ben me er heel goed van bewust dat de ervaringen en belevingen heel persoonlijk kunnen zijn. Dus dit telt ook voor het huren van een klein huisje of een tiny house.

We hebben bijna heel Nederland doorkruist op zoek naar het ideale plekje.

Wil jij alleen op vakantie in Nederland, of eventueel met z’n tweeën, dan hebben wij alvast een selectie voor je gemaakt. Heel verschillende tiny houses of vakantiehuisje voor één of twee personen, die heel dicht bij de natuur staan.

.

We wensen je heel veel rust en bezinning tijdens je solo vakantie in Nederland. We horen graag jou ervaringen, zodat we ook van jouw ervaringen kunnen leren.

Alle informatie over alleen op vakantie in Nederland.

Samenvatting van de alle artikelen over alleen reizen of alleen op vakantie kun je lezen op Alleen op vakantie in Nederland. Hier zijn ook verschillende tips en adviezen te vinden.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Al uw systemen voor uw tiny house
energiesysteem tiny house
Unieke Tinyparks boek nu