Alleen en duurzaam op vakantie in Nederland of een paar dagen weg in je eentje. Een mooie mogelijkheid om op je eigen manier te genieten van de mooie plekjes die ons land rijk is. Geen lange reizen, maar solo op vakantie in Nederland.

Steeds meer mensen gaan alleen op vakantie in Nederland, niet omdat ze alleen zijn, maar om de vrijheid te ontdekken en geheel te ontspannen voor een aantal dagen.

Alle stress achter je laten, even helemaal geen rekening houden met anderen. In je eentje kun je helemaal tot rust komen. Na een paar dagen alleen op vakantie kun je weer fris en vol energie naar je “normale” leven.

Mogelijkheden in Nederland als je alleen op vakantie wilt.

Er zijn veel mogelijkheden in Nederland om in je eentje erop uit te trekken.

Alleen op reis met een tent in Nederland

Reizen met een tent op je rug of fiets van camping tot camping. Op deze manier kun je goedkoop op vakantie gaan in Nederland. Maar het is ook een goede manier om je zorgen achter je te laten. Alleen op vakantie om tot rust te komen.

Denk goed na over wat je allemaal nodig hebt tijdens je reis door Nederland. Dingen als een afwasteiltje, droogdoek, handdoeken en kookgerei bijvoorbeeld. Het meeste heb je toch al wel in huis, zonde om opnieuw te moeten kopen ter plekke.

Het nadeel is dat de weersomstandigheden wel roet in het eten kan gooien. Veel regen is natuurlijk niet ongebruikelijk in Nederland. Wandelen met een tentje achterop zal dan voor veel mensen niet de ideale vakantie zijn om tot rust te komen.

Trekkerhutten voor 1 of 2 personen

Nederland leent zich ook uitstekend om op de fiets van trekkershut naar trekkershut te reizen. Je hebt dan de luxe van een dak boven je hoofd zonder een tent op hoeven te zetten.

Een Trekkershut is uniek omdat je deze altijd per één nacht kunt boeken. Er zijn verschillende trekkershutten, van zeer eenvoudig tot volledige huisjes. Kijk welke trekkershutten op jouw route liggen, er is keuze genoeg in Nederland.

Alleen op reis met de camper in Nederland

Wil je iets luxer op vakantie dan kun je ook met een camper door Nederland reizen. Een vervoersmiddel, een eigen bed en alles wat je nodig heb binnen handbereik. Je ervaart een gevoel van vrijheid omdat je ‘s-morgens kunt beslissen wat je die dag gaat doen.

Rondom sommige campings of camperplaatsen is er ontzettend veel te zien en is 1 of 2 dagen te weinig om alles te ontdekken. Maar soms heb je het ook al na 1 dag gezien en kun je besluiten om verder te trekken. Dat is vrijheid!

Maak van te voren wel een grove planning mbt de route, zodat je niet iedere dag hoeft te piekeren welke kant je op wilt gaan. Een aantal richtpunten die je tijdens je vakantie zeker wilt bezoeken geeft enige houvast, wel zo lekker. Kijk ook op de site www.infocamper.nl voor het artikel “alleen reizen met de camper”.

Camptoo is een online platform waarop men een camper of caravan direct van de eigenaar kan huren. Daardoor heeft Camptoo een uniek aanbod aan campers en caravans, luxe campers maar ook hippe volkswagenbusjes voor bijvoorbeeld een roadtrip of festival. Doordat Camptoo particulieren de mogelijkheid geeft om hun camper te verhuren, maken zij een vakantie op wielen voor iedereen toegankelijk. Echt een aanrader van ons !

Bed & Breakfast voor solovakanties

Overnachten in een Bed & breakfast is zeker ook een optie. In Nederland vind je overal in de steden en aan het strand diverse Bed & Breakfast bij de mensen thuis. Een Bed & Breakfast is een kleinschalige accommodatie, meestal een gedeelte van het huis of de boerderij van de eigenaar. 

Hierdoor heb je al snel contact met de bewoners om een praatje te maken of jou te adviseren welke uitstapjes leuk zijn in je eentje.

Bed & Breakfast biedt dus vaak een bed en een ontbijt. Meestal bestaat de accommodatie uit een slaapkamer met een eigen badkamer, soms wordt de badkamer gedeeld met de eigenaars en/of andere gasten. Op het platteland zie je vaak aparte huisjes die functioneren als bed and breakfast. Ze staan vaak op unieke plaatsen of dicht bij de natuur.

Alleen op vakantie: Hotels, kamers voor 1 persoon in Nederland

Als je de Nederlandse steden wilt bezoeken dan kun je een hotel of een hostel boeken. Dit vrij snel en gemakkelijk te regelen via site Trivago.nl. Er zijn natuurlijk ook heel veel andere mogelijkheden in de reiswereld.

Let bij het boeken altijd wel op de 1 persoonstoeslag, deze worden vaak doorbelast omdat de hotelkamers op 2 personen zijn berekend. Bij HotelSpecials worden de hotelkamers aangeboden zonder eenpersoonstoeslag.

Tiny houses of kleine huisjes huren in Nederland

Het huren van een vakantiehuisjes is ook een mogelijkheid als je alleen op vakantie gaat in Nederland. Er zijn dan veel verschillende opties, afhankelijk van het budget en jouw persoonlijke interesse.

Zoek de rust op in je eentje ! Een tiny house huren als vakantiehuisje is hiervoor een ideale mogelijkheid. Geniet van de rust en het alleen te zijn met de natuur, solo genieten. Je schudt alle stress en drukte van je af, even helemaal niets.

Er zijn hele luxe wellness huisjes, eenvoudige kleine huisjes midden in de natuur, of heel bijzondere huisjes. Het is wel een zoektocht om te zoeken naar een knus huisje die geschikt is voor 1 of 2 personen.

Wil jij alleen of met 2 personen op vakantie in Nederland, dan hebben wij alvast een selectie voor je gemaakt van kleine vakantiehuisjes of tiny houses in Nederland. Per provincie hebben we de leukste tiny house die te huur zijn voor jou uitgezocht. Want ook in je uppie kun je optimaal genieten in Nederland.

Alleen op vakantie in de provincie

Overijssel is bij uitstek een provincie waar je heerlijk alleen op vakantie kunt. genieten van rust en natuur. Provincie Overijssel is namelijk zeer veelzijdig met vele kleine vakantiehuisjes die echt midden in de natuur staan. Vanuit de historie staan er verschillende soorten kleine huisjes op eigen erf, de zgn. kookhuisjes of stookhuisjes. Ook zijn er wellnesshuisjes en reggebergen te vinden.

In het artikel Kun je alleen op vakantie in Overijssel? vind je achtergrond informatie van de diverse mogelijkheden om een tiny house of vakantiehuisje in Overijssel te huren. Knusse en sfeervolle huisjes in de natuur zijn hier te vinden.

Maar ook op in andere provincies kun je kleine knusse huisjes vinden. Het is even een zoektocht omdat de meeste huisjes voor meer dan 4 personen ingericht zijn. Dit is vaak niet gezellig als je alleen op vakantie gaat in Nederland.

Op Een tiny house huren als vakantiewoning kun je per provincie kijken welke bijzondere huisjes er te huur zijn.

Alleen op vakantie in Nederland met je hond

Je kunt ook op vakantie gaan met je hond. Op vakantie met je hond aan zee of een wandelvakantie met je hond zijn vaak actieve vakanties voor zowel jouw als je hond. Op Alleen op vakantie met de hond in Nederland lees je meer over de diverse mogelijkheden.

Een vakantiehuisje kopen om alleen op vakantie te gaan

Door corona is een vakantiehuisje kopen in eigen land razend populair. Maar er zijn veel meer afwegingen waarom een vakantiehuisje kopen in Nederland zo aantrekkelijk is.

Op Vakantiehuisje kopen in Nederland lees je verschillende afwegingen om te komen tot een goede afweging voor het kopen van een vakantiehuisje in Nederland.

Alleen op vakantie in Nederland: Waar moet ik op letten?

Een voordeel van alleen op vakantie in Nederland gaan is, dat je bekend bent met met (bijna) alle regels die in ons land gelden. Ook de normen en waarden zijn over het algemeen wel bekend.

Het is wel leuk om de lokale gebruiken te ontdekken. Elke provincie in Nederland heeft zo zijn eigen gebruiken en bijzonderheden. Je zult versteld staan hoeveel er nog te ontdekken is.

Zorg dat je genoeg geld bij je hebt

Het klinkt natuurlijk logisch, maar het is wel een fijn gevoel dat je altijd en overal dingen kunt betalen. Vertouw niet blindelings alleen op je pinpas, maar neem ook voldoende contant geld mee. Ook kleingeld is gemakkelijk om bij je te hebben. Klinkt bijna achterhaald, maar op sommige plaatsen kun je niet zonder, ook niet als je alleen op reis bent in Nederland.

Zelf heb ik dit eens ondervonden tijdens een fietstocht in Friesland. Schitterende tocht uitgezocht, maar uiteindelijk moest ik een aantal keer terug omdat ik geen contant geld bij me had voor het pontje.

Reisverzekering nodig voor vakanties in Nederland ?

Een reisverzekering heb je alleen nodig als je aanvullend verzekerd wilt zijn. De meeste schade die je veroorzaakt is vaak al verzekerd in je normale verzekeringspakket. Dus wees kritisch zodat je niet dubbel verzekerd bent, jammer van het geld.

Sommige zorgverzekeringen dekken niet alle hulp in willekeurige ziekenhuizen. Bij sommige basispolissen (online-natura) is niet alle hulp in willekeurige ziekenhuizen gedekt. Dit kan ook gelden voor het laten maken van bijvoorbeeld röntgenfoto’s. Het betreft echter alleen planbare zorg, voor spoedeisende zorg kun je wel overal terecht, ongeacht je basispolis. Planbare zorg zul je echter in de meeste situaties gewoon dicht bij huis doen. Hiervoor een reisverzekering afsluiten is vaak niet nodig.

Alleen in onderstaande situaties is het verstandig om een verzekering af te sluiten voor een vakantie in Nederland:

  • Je wilt geen risico lopen op de kosten van de overnachtingen als je op het laatste moment je reis moet annuleren.
  • Je wilt je meegenomen bagage verzekeren voor verlies, diefstal of beschadiging. Bij een reisverzekering is je bagage standaard mee verzekerd. Let wel op de eventueel eigen risico die sommige verzekeraars hanteren.
  • Als je tijdens je reis door Nederland ook tripjes over de grens gaat maken is het verstandig om toch een reisverzekering af te sluiten voor je zorgkosten. (tenzij je zeker weet dat zorgkosten in het buitenland allemaal verzekerd zijn)

Neem niet te veel spullen mee

Je bent nou eenmaal alleen op reis in Nederland, dus veel heb je waarschijnlijk niet nodig. Neem ook geen waardevolle spullen mee.

Hoe je het went of keert: onze omgeving beïnvloedt ons gedrag. Veel mensen nemen teveel mee waardoor je onnodig veel meesjouwt. Of maken zich zorgen over verlies of diefstal bij spullen van grote waarde.

Naast alle praktische tips hebben we ook 7 tips verzameld om optimaal te genieten als je van plan bent om alleen op vakantie te gaan. 7 tips voor vakantie in je eentje

Andere mogelijk interessante artikelen

Alleen op vakantie; Tiny houses of vakantiehuisjes in Nederland

Last minute een huisje huren in Nederland

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Al uw systemen voor uw tiny house
energiesysteem tiny house
Unieke Tinyparks boek nu