alleen op vakantie in Nederland

Alleen op vakantie in een tiny house.

Alleen op vakantie in Nederland, heerlijk om te onthaasten en de hectiek van de dag te ontvluchten. Zoek de rust op ! Een tiny house huren is hiervoor een ideale mogelijkheid. Geniet van de rust en het alleen te zijn met de natuur. Je schudt alle stress en drukte van je af, even helemaal niets.

Geen gedoe met tenten opzetten, maar een knus klein huisje of vakantiehuisje huren om optimaal te relaxen. Maar helaas zijn de meeste vakantiehuizen voor 4 of meer personen en is het moeilijk zoeken op de vele sites voor kleine huisjes.

Wil jij alleen of met 2 personen op vakantie in Nederland, dan hebben wij alvast een selectie voor je gemaakt van kleine vakantiehuisjes in Nederland. Per provincie hebben we de leukste huisjes die te huur zijn voor jou uitgezocht.

Bij al deze huisjes staat rust en onthaasten centraal.

klik op onderstaande pagina voor een uitgebreid aanbod per provincie.

Voorbeelden van vakantiehuisjes per provincie

Stookhuisje Overijssel
Alleen op vakantie of met partner
Zie Vakantiehuisjes in Overijssel

huisje voor 2 personen huren
gerestaureerd stookhuisje

Tiny House Gelderland, Veluwe,
Alleen op vakantie of met 2 pers
Zie Vakantiehuisjes in Gelderland

tiny house Gelderland te huur
Tiny house Gelderland

Klein huisje Noord Holland,
Alleen op vakantie op een onbewoond eiland.

alleen op vakantie in Nederland
Alleen op vakantie

Tiny House Zeeland,
Alleen op vakantie in Nederland aan zee

tiny house te huur
Tiny house aan zee

Tiny house op wielen Drenthe
Alleen op vakantie in Nederland
Zie: vakantiehuisjes in Drenthe

tiny house op wielen te huur
Tiny house op wielen te huur

Wellness huisje Gelderland, Veluwe
Alleen op vakantie of 2 pers

wellness huisje te huur
Wellness huisje

Strandhuisje in Noord-Holland
Alleen of met 2 personen op vakantie aan zee

vakantiehuisje aan zee
vakantiehuisje aan zee

Tiny House in Friesland huren
Alleen op vakantie, rust en natuur

tiny house Friesland
tiny house Friesland

6 Tips voor 1 persoonsvakanties om de rust te zoeken.

Tip 1: Je eigen gevoel volgen

De allerbeste tip om mee te beginnen is, om niets van andere meningen aan te trekken, hoe goed bedoeld ook.
Er zijn vele mensen en even zoveel meningen. Niet iedereen zit te springen om alleen op vakantie te gaan in een tiny house. Wat voor een ander geen aantrekkelijk vooruitzicht is kan voor jou wel heel aantrekkelijk zijn.

Tip 2: Denk goed na wat je zelf wilt.

Waarom zou je alleen op reis gaan naar de zon, in Nederland heb je ook heel veel mooie plekjes. Hiervoor hoef je niet ver te reizen en het is dan ook veel goedkoper. Misschien wil je wel een ontspannen vakantie met de hond, waarbij je veel wilt wandelen. Of wil je een wellness huisje om te relaxen. Denk daar eerst over na voordat je luk raak gaat zoeken. Waar wordt jij ontspannen van, wat is jouw doel van de vakantie.

Tip 3: Neem niet teveel mee, houdt het simpel en eenvoudig.

Door de vele dagelijkse prikkels om ons heen ervaren we vaak stress. Vaak is je leven te vol en te druk en zou je meer tijd, vrijheid en ruimte voor jezelf willen. Probeer in de vakantie minimalistisch te leven. Hoe minder spullen om je heen des te minder prikkels. Gemakkelijke kleding en alleen spullen die je echt nodig bent meenemen. Je bent immers alleen op vakantie, dus veel heb je niet nodig.

Tip 4: Maak het jezelf wel gemakkelijk.

Minimalistisch wil niet zeggen dat je jezelf alles moet ontzeggen. We minimaliseren alleen de dingen die niet bijdragen aan ons geluk, innerlijke balans en onze gezondheid. Dit is natuurlijk voor iedereen anders. Dus word jij niet gelukkig van een fietsvakantie of het opzetten van tenten, maak het je dan niet moeilijk. Vecht niet tegen jezelf, maar accepteer waar jij je rust vindt.

Tip 5: Geniet schaamteloos.

Voor velen is het even wennen om met niemand of nergens rekening mee te houden. Het mooie is dat je helemaal jouw eigen plan kunt trekken zonder je iets aan te trekken van een ander. Structuren kunnen overboord, doen waar en wanneer je zelf zin heft. Je bent immers niet voor niets alleen op vakantie. Alleen aandacht hebben voor het hier en nu. Uitslapen wanneer jij wilt, genieten van de kleine dingen, van de natuur, de vergezichten of de kleine insecten.

Tip 6: Ga het alleen zijn niet uit de weg.

Als je altijd gewend bent om druk te zijn of met meerdere mensen samen te leven kan het best vreemd zijn om alleen te zijn. Je voelt je misschien eenzaam of je verveelt je al snel. Je zult echt eerst de rust moeten vinden om van de kleine dingen te genieten. Alleen uit eten gaan kan echt heel goed, je zult zien dat het een andere beleving is. Maar misschien niet is het nog zo gek niet.

Tiny House als vakantiewoning huren

Als vakantiehuisjes zijn de tiny houses ontzettend in opkomst. Het is de mogelijkheid om te ontsnappen aan alle drukte en je terug te trekken in eenvoud en de natuur, met behoud van comfort.

Een tiny house is niet groter dan 50 m², maar zijn zo efficiënt ingericht dat je permanent kunt wonen in dit compacte huisje. Het is een volwaardige woning die duurzaam is gebouwd. Ze zijn milieuvriendelijk en vaak ook zelfvoorzienend (off- grid).

Wonen in een Tiny House is tegenwoordig ook een zeer trendy manier van leven. Duurzaam en minimalisme zijn de sleutelwoorden. Voldoende ruimte om te leven maar zonder overtollige ballast. Meer gericht op leven en minder op consumptie. En dat willen we in de vakantie ook ervaren.

Een tiny house huren of een klein huisje huren als je alleen op vakantie gaat is nog niet zo gemakkelijk heb ik gemerkt. Op de meeste sites zie je alleen grotere vakantiewoningen.

Omdat toch steeds meer mensen alleen op vakantie gaan in Nederland heb ik veel vakantiehuisjes en bijzondere tiny houses verzameld op deze site. In deze selectie is het uitgangspunt rust en natuur. Vandaar staan al deze compacte huisjes in de natuur.

Een hele fijne en rustige vakantie gewenst.

Andere artikelen over tiny houses