Ja natuurlijk kun je alleen op vakantie in Overijssel, bij uitstek geschikt als je van rust en natuur houdt.

Provincie Overijssel is zeer veelzijdig met vele kleine vakantiehuisjes die echt midden in de natuur staan.

De provincie bestaat uit de streken, Twente, Salland, Vechtdal en de kop van Overijssel en kenmerkt zich door een verscheidenheid van landschappen. Maar ook de Hanzesteden aan de IJssel zijn zeer de moeite waard om te bezoeken.

In dit artikel vind je achtergrond informatie van de diverse mogelijkheden om een tiny house of vakantiehuisje in Overijssel te huren. Knusse en sfeervolle huisjes in de natuur zijn hier te vinden.

Agrarische gronden en tiny houses

Evenals in de randstad is ook in de provincie Overijssel de woningnood groot. Er is veel meer vraag dan aanbod en ook hier stijgen de prijzen van de woonhuizen explosief.

Maar aan de andere kant is er ook veel agrarische grond en boeren die naar andere inkomsten op zoek zijn. Veel boeren krijgen het steeds moeilijker als ze blijven vasthouden aan hun veestapel, dus zijn ze op zoek naar alternatieven.

Er zijn vele mogelijkheden in de regelgeving van de toekomst om het bouwen van tiny houses op agrarische grond mogelijk te maken. Zie hiervoor “agrarische grond en regelgeving voor tiny houses”. Voor projecten voor permanente koop of huur : “Tiny houses in Overijssel

Als er meer kleine huisjes worden gebouwd komen ook steeds meer mogelijkheden om tiny houses te huren voor vakanties in Overijssel. Je ziet steeds meer tiny houses of kleine huisjes verschijnen op eigen grond of eigen erf voor verhuur en Bed&Breakfast. In “Tiny house huren als vakantiehuisje” vind je voorbeelden van deze kleine huisjes op eigen grond of op agrarische grond die je kunt boeken als vakantiewoning.

Kleine huisjes bij boerderijen

In Overijssel zie je nog wel eens kleine huisjes bij de boerderijen staan. Deze huisjes deden vroeger dienst als kookhuisje. Deze kookhuisjes stonden naast de boerderij, ze werden ook wel bakhuisje of stookhuisje genoemd.

In deze kleine huisjes werd vroeger gekookt. Er werden vaak broden en koeken gebakken in een bakoven. Het koken gebeurde in die tijd nog op een open vuur. Bij voorkeur werd dit niet in de boerderij gedaan omdat open vuur brandgevaar opleverde voor de rieten daken.

Het “kokhuus” zoals ze in Twente zeggen werd ook wel gebruikt om de was te doen op de potkachel. Of om in de winter het kleinvee of jongvee te stallen. Veel van dit soort huisjes zijn in de loop van de jaren gesloopt of worden gebruikt als opslag van goederen.

Maar er zijn ook een aantal kookhuisjes verbouwd tot kleine vakantiehuisjes. In “tiny house huren als vakantiehuisje” vind je een paar voorbeelden van deze bakhuisjes die je kunt boeken als vakantiewoning. Een zeer originele manier om alleen op vakantie te gaan in Overijssel.

alleen op vakantie in Overijssel
kookhuisje

Vakantiehuisjes op campings

Vechtdal Overijssel is het gebied van Gramsbergen bij de grens met Duitsland, Hardenberg, Reestdal, Ommen, Reggedal, Vilsteren, Dalfsen, Staphorst tot aan Zwolle. De rivier De Vecht verbindt het gebied met elkaar.

Langs De Vecht vind je veel bijzondere plaatsen waar je kunt recreëren. Voor elk wat wils. Van bossen tot toeristenplaatsjes zoals Ommen en de badplaatsen aan De Vecht. Er wordt in de zomermaanden veel gezwommen in de Vecht en ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het water zeer schoon is.

Er zijn vele campings in het Vechtdal, deze zijn vaak ruim opgezet en liggen aan de rand van de bossen. Meerdere van deze campings zijn in het verleden verkozen tot camping van het jaar in Nederland en zelfs van Europa. Maar dat zijn voornamelijk de grote gezinscampings. Deze zou ik niet aanraden als je alleen op vakantie wilt.

Er zijn echter ook campings die ruim opgezet zijn en waar je toch de rust van de natuur kunt ervaren. De uitgestrekte bossen in het Vechtdal zijn echt de moeite waard om wandelend of fietsend te verkennen. Enkele campings hebben een huisje of lodge die voor 1 of 2 personen te boeken zijn.

Op 10 bijzondere plekken langs de Vecht vindt je nog veel meer wat deze streek bijzonder maakt. Je kunt ze allemaal bezoeken als je alleen op vakantie bent in Overijssel.

Met de camper door Overijssel

Maar nog leuker is om verschillende campings te bezoeken, in diverse landschappen die Overijssel rijk is. Er zijn overal in Overijssel campings of camperplaatsen te vinden, midden in de natuur. Met name de Sallandse Heuvelrug is ideaal om schitterende wandelingen te maken. Aan de rand van het bos, aan de kant van Nijverdal, vindt je diverse mogelijkheden om met de camper te overnachten.

Het is een misvatting dat je met de camper altijd veel moet rijden, juist de mobiliteit en de vrijheid moet centraal staan. het is een ideale mogelijkheid om 1 provincie echt goed te ontdekken.

In Overijssel zijn 56 prachtige en afwisselende natuurgebieden met waterrijke gebieden, uitgestrekte bos- en heidegebieden, landelijke vergezichten en nog veel meer. Een plekje in de natuur is dus geen probleem.

Overnachten in een Reggehooiberg

Overnachten in een Reggehooiberg is een heel bijzondere overnachting in Twente. Je hebt echt een landelijk gevoel als je in een hooiberg op het erf mag slapen. Deze hooibergen zijn geïnspireerd op de traditionele hooibergen in Twente en gebouwd als vakantiehuisje Ze zijn echt van alle gemakken voorzien.

Elke boerderij had vroeger wel een hooiberg, ze waren bestemd voor het opslag van hooi, koren of stro. Tegenwoordig zie je de hooibergen nog veel staan op het Twentse platteland, maar worden nu vaak gebruikt voor andere doeleinden. Maar ze blijven het authentieke karakter bepalen van het boerenerf, ook al zijn ze gerestaureerd of vervallen.

In de hoeken staan 4 robuuste palen met daarop een rieten dak. Dit dak was meestal in hoogte verstelbaar, afhankelijk van de hoeveelheid hooi wat opgeslagen was.

oude hooiberg
hooiberg.info

De Reggehooibergen die nu dienst doen als vakantiehuisje zijn nieuw gebouwd en zeer luxe. op de hoeken staan de vier palen en daarboven is ook een rieten dak. Tussen de palen is de hooiberg als een huis afgewerkt, met deuren en ramen.

In deze Reggehooibergen bevindt zich vaak een 2-persoons Finse sauna, om zo nog meer te onthaasten. Klik op onderstaande button om deze unieke manier van overnachten te boeken.

Wellness huisjes in Overijssel

De meeste welness vakantiehuizen zijn voor grotere groepen. Voor solockanties zijn er niet zo heel veel huisjes beschikbaar. Maar ze zijn er wel in Overijssel, een wellness huisje huren in Overijssel is dus mogelijk. Een combinatie van rust en wellness, misschien wel de perfecte mix.

In bovenstaande Reggehooibergen zie je deze mix al terugkomen. Bij de boer op de erf, in een huisje met sauna. Of met uitzicht over de weilanden heerlijk in een warme jacuzzi zitten, het ultieme genieten.

Dit zijn ook heerlijke huisjes om in het najaar of in de winter te boeken. Dus wil je alleen op vakantie in Overijssel, dan zijn er zeker veel mogelijkheden.

Andere mogelijk interessante artikelen

Alleen op vakantie; Tiny houses of vakantiehuisjes in Nederland

Alle informatie over alleen op vakantie in Nederland.

Samenvatting van de alle artikelen over alleen reizen of alleen op vakantie kun je lezen op Alleen op vakantie in Nederland. Hier zijn ook verschillende tips en adviezen te vinden.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Al uw systemen voor uw tiny house
energiesysteem tiny house
Unieke Tinyparks boek nu