Als je hebt besloten om heerlijk op vakantie te gaan in je eentje is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Natuurlijk denk je dan direct aan de praktische zaken, er is namelijk vaak veel te regelen. Maar hierbij ook een aantal tips voor die misschien niet direct bij je opkomen, maar minstens zo belangrijk zijn als je in je eentje op vakantie gaat.. Je wilt tenslotte genieten van je solovakantie !

Tip 1: Je eigen gevoel volgen

De allerbeste tip om mee te beginnen is, om niets van andere meningen aan te trekken, hoe goed bedoeld ook.
Er zijn vele mensen en even zoveel meningen. Niet iedereen zit te springen om alleen op vakantie te gaan om tot rust te komen Wat voor een ander geen aantrekkelijk vooruitzicht is kan voor jou wel heel aantrekkelijk zijn.

Mensen en kinderen leren door iemand anders na te doen. Maar als je dit als volwassene niet goed kunt doseren, wordt het lastig om jezelf te zijn. Je speelt vaak toneel waardoor je dagelijkse leven een poppenkast wordt. Je verliest het contact met jezelf, met wie jij bent en met wat jij wilt. En dit voelt leeg en saai. Je zet jezelf onnodig onder druk en dat geeft stress. Hier wordt je echt niet gelukkig van.

Volg je hart, je eigen gevoel, schakel je verstand uit en kijk wat jij het liefste zou willen. Iedereen volgt zijn eigen pad. Loop je eigen pad zonder het te vergelijken met anderen. Je met anderen vergelijken heeft gewoonweg geen zin, je vindt daardoor je eigen geluk niet. Als je op vakantie wil in je eentje, laat je dan niet beletten door meningen van een ander.

Tip 2: Denk goed na wat je zelf wilt.

Waarom zou je alleen op reis gaan naar de zon? In Nederland heb je zoveel schitterende gebieden waarvan je het bestaan misschien nog niet weet. Als je echt in je eentje op vakantie gaat in Nederland, dan zul je verbaasd zijn wat er te zien is en te beleven is. Wij kunnen uit ervaring zeggen dat je hiervoor niet ver hoeft te reizen, daarnaast is dan ook veel goedkoper en minder belastend voor het milieu.

Misschien wil je wel een ontspannen vakantie met jouw hond. Er zijn veel vakantiehuisjes in de natuur waarbij jouw hond welkom is. Een huisje in de natuur geeft hiervoor veel mogelijkheden. Geniet met je hond van een heerlijke vakantie, uitwaaien, wandelen, fietsen en ‘s-avonds knus bij de kachel. Vakantie in je eentje om tot rust te komen.

Of wil je een wellness huisje om te relaxen. Denk daar eerst over na voordat je luk raak gaat zoeken. Wellness huisjes zijn over het algemeen iets duurder, maar het geeft een enorm gevoel van luxe. Een spa in jouw huisje, met een goed boek in bad, of ontspannen in de sauna, alles is mogelijk. Waar wordt jij ontspannen van, wat is jouw doel van de vakantie.

Ook een actieve vakantie behoort tot de mogelijkheden. Naast wandelen en fietsen zijn er ook veel andere mogelijkheden als je op vakantie gaat in je eentje in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de vele watersporten die Nederland rijk is. De mountainbike routes die er in veelvoud zijn uitgezet in de natuurgebieden. Maar kijk ook naar de specifieke activiteiten per provincie, bijvoorbeeld het wadlopen vanuit de provincie Groningen. Kano varen in de Biesbosch, of actief in de grotten in Limburg.

Tip 3: Neem niet teveel mee, houdt het simpel en eenvoudig.

Door de vele dagelijkse prikkels om ons heen ervaren we vaak stress. Vaak is je leven te vol en te druk en zou je meer tijd, vrijheid en ruimte voor jezelf willen. Probeer in de vakantie minimalistisch te leven. Hoe minder spullen om je heen des te minder prikkels. Gemakkelijke kleding en alleen spullen die je echt nodig bent meenemen. Je bent immers alleen op vakantie om tot rust te komen, dus veel heb je niet nodig.

Het doel van minimaliseren is een opgeruimd leven, met veel meer ruimte en tijd voor de dingen waar je gelukkig van wordt. Je gaat de dingen minimaliseren die niet bijdragen aan jouw geluk.

Bij Minimalisme denk je misschien dat je al je spullen moet wegdoen, maar dit is een misverstand. Het doel is streven naar meer geluk, innerlijke balans en gezondheid. Minimalistisch leven heeft alles te maken met bewust leven. Hier kun je tijdens de vakantie mee experimenteren.

Materiële dingen zullen ons nooit echt gelukkig maken op de lange termijn. Meer bezitten is niet altijd beter. We kunnen tijdens de vakantie de cyclus van meer materialisme verbreken en wellicht ontdekken we pas waar de échte ontevredenheid maar ook de échte rijkdom in zit.

Meer leven en meer tijd, ruimte en geld voor je dromen en doelen door minimalisme. Wil je meer leren over minimalisme kijk dan even naar de review Online minimalisme

Tip 4: In je eentje op vakantie om tot rust te komen

Minimalistisch wil niet zeggen dat je jezelf alles moet ontzeggen. We minimaliseren alleen de dingen die niet bijdragen aan ons geluk, innerlijke balans en onze gezondheid. Dit is natuurlijk voor iedereen anders. Dus word jij niet gelukkig van een fietsvakantie of het opzetten van tenten, maak het je dan niet moeilijk. Vecht niet tegen jezelf, maar vind uit waar jij je rust vindt. Als jij je rust vindt in luxe en wellness, doe dit dan vooral. Niet iedereen hoeft terug naar eenvoud of de basis om rust te vinden of te ontspannen.

Er zijn verschillende mogelijkheden als je in je eentje op vakantie in Nederland bent, er zijn vast wel overnachtingen die bij jou passen. Er zijn diverse soorten vakantiehuisjes; tiny houses, Bed & Breakfast, studio’s, wellnesshuisjes, blikhutten, pipowagens, woonboten etc. Keuzes te over, in de diverse provincies zijn verschillende mogelijkheden te vinden om jouw ideale vakantie samen te stellen.

Ook zijn er steeds meer mensen die het reizen veel leuker vinden dan een vakantie op één plek. Ook als je alleen op vakantie gaat in Nederland kan dit een ideale manier om de rust te vinden. Een camper huren is dan wellicht het beste van beide werelden. Je eigen tiny house mee op vakantie. Je kunt geheel zelf beslissen hoe en wanneer je gaat.

Tip 5: Geniet schaamteloos in je eentje op vakantie.

Voor velen is het even wennen om met niemand of nergens rekening mee te houden. Het mooie is dat je helemaal jouw eigen plan kunt trekken zonder je iets aan te trekken van een ander. Structuren kunnen overboord, doen waar en wanneer je zelf zin hebt. Je bent immers niet voor niets alleen op vakantie. Alleen aandacht hebben voor het hier en nu. Uitslapen wanneer jij wilt, genieten van de kleine dingen, van de natuur, de vergezichten of de kleine insecten.

Wanneer je je minder focust op wat er in je hoofd gebeurt en meer op je omgeving en de natuur, zul je merken dat je gelukkiger door het leven gaat. Je geniet meer van de kleine dingen en legt de focus niet op de problemen die er buiten jouw invloedsfeer gebeurd. Het is altijd de kunst om je niet druk te maken over dingen die je niet kunt beïnvloeden.

Als je alleen op vakantie bent in de natuur van Nederland kun je je beter focussen op het hier en nu. Invloed en meningen van anderen doen niet ter zake. Gewoon genieten van een eekhoorntje die voorbij wipt. Je zult merken dat alleen op vakantie ideaal is om tot rust te komen.

Tip 6: Ga het alleen zijn niet uit de weg.

Als je altijd gewend bent om druk te zijn of met meerdere mensen samen te leven kan het best vreemd zijn om alleen te zijn. Je voelt je misschien eenzaam of je verveelt je al snel. Je zult echt eerst de rust moeten vinden om van de kleine dingen te genieten. Alleen uit eten gaan kan echt heel goed, je zult zien dat het een andere beleving is. Maar misschien is het nog zo gek niet.

Tip 7: Mindfulness tijdens je vakantie in je eentje

Mindfulness wordt steeds populairder en dat is niet zo vreemd. In een veranderede wereld die steeds sneller gaat, is het voor de individu soms moeilijk om bij te blijven. En dat zorgt vaak voor stress.

Als je alleen op vakantie bent is het simpel om mindfulness toe te passen, tijdens het wandelen, tijdens een ontspannen in een jacuzzi of gewoon op het terras bij je tiny house. Maar dan moet je wel weten hoe je dit moet toepassen.

Mindfulness kan helpen om weer wat innerlijke rust te vinden. Het is een rustpuntje in een wereld die maar door raast.

De mindfulness van happy with Yoga is een goede 8 weekse cursus voor het dagelijkse leven. De cursus is een dagelijks stappenplan voor mensen die aan de slag willen met Mindfulness en meer rust willen ervaren en minder stress.Klik hier voor meer informatie

alleen op vakantie mindfulness

Andere mogelijk interessante artikelen

Alleen op vakantie; Tiny houses of vakantiehuisjes in Nederland
Op onderstaande pagina vind je knusse, alleenstaande kleine huisjes die te huur zijn per provincie.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Al uw systemen voor uw tiny house
energiesysteem tiny house
Unieke Tinyparks boek nu