Het is heerlijk om alleen op vakantie te gaan met je hond in Nederland. Natuurlijk laat jij je hond niet thuis als je in je eentje op vakantie gaat, helemaal niet als je alle tijd hebt om er gezamenlijk op uit te trekken. Op vakantie met je hond naar zee, naar het bos of een wandelvakantie. Het is allemaal mogelijk, van luxe vakanties tot eenvoudige vakanties.

Je kunt in Nederland jouw ideale huisje boeken waar een hond welkom is.

Het is belangrijk om eerst je wensen te inventariseren en daarna een huisje erbij zoeken. Er zijn vele mogelijkheden. Niet alle huisjes zijn te boeken met een hond, maar er zijn steeds meer organisaties die hier wel rekening mee houden.

In je eentje op vakantie met hond aan de Nederlandse kust.

Nederland heeft een lange kustlijn waar het heerlijk is om lange strandwandelingen te maken. Niets mooier om dit met je hond te doen, een ochtendwandeling of juist in de avond, waarbij je de zon in de zee ziet zakken. Samen zwemmen in de zee, uren plezier maken op het strand. Ga op vakantie met de hond aan zee!

In Zeeland zijn vele vakantiehuisjes die te boeken zijn met hond. Maar ook in Noord-Holland of in Zuid-Holland is veel keuze. Aan het strand zie je ook steeds meer tiny houses die echt op het strand zijn gebouwd, ideaal met hond.

Op deze site van natuurhuisje kun je een aantal kleine huisjes huren dichtbij zee met een hond. Hier staan alleenstaande kleine huisjes die gehuurd kunnen worden. Ieder huisje is uniek en per huisje staan de specificaties vermeld. Hierdoor kun je jouw vakantie met hond in Nederland aanpassen op jouw wensen.

Alleen op vakantie met een hond naar de Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn heerlijke stranden voor honden om te rennen en te dollen in de branding. Op bijna alle Waddeneilanden mogen honden het gehele jaar los rond lopen, m.u.v. Texel. Dus op Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog, mag jouw hond gewoon los rondlopen. Achter een bal aan of dollen met andere honden in alle vrijheid. Er gelden wel enkele strandregels op de diverse Waddeneilanden voor jouw honden.

We hebben op de Waddeneilanden een aantal appartementen gevonden die ingericht zijn voor 1 of 2 personen en waar honden welkom zijn.

Alleen op vakantie met hond op Vlieland – in Nederland

Op het strand van Vlieland mogen honden het gehele jaar loslopen. Er zijn wel plekken op Vlieland waar honden aangelijnd moeten blijven, dit staat aangegeven. En honden mogen gratis mee op de veerboot.

Landal Vlieduyn is gelegen op Vlieland, een autoluw eiland waar je de hond heerlijk kun uitlaten aan het strand. Op dit vakantiepark zijn 2-pers. appartementen beschikbaar waar jouw hond welkom is. (toeslag € 5,75 per nacht). Heerlijk ontspannen; in je eentje op vakantie met je hond.

Alleen op Vakantie met hond op Ameland – in Nederland

Ook op het strand van Ameland zijn honden toegestaan. In de dorpen, op de bewaakte stranden en de bossen moet de hond aangelijnd blijven. Ook hier mogen honden mogen gratis mee op de veerboot.

Op Landal Ameland State zijn 2-pers. appartementen te huur, maximaal 2 honden per appartement. (toeslag € 5,75 per nacht). Landal Ameland State is de perfecte uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Lekker uitwaaien aan de kust, bezoek de vuurtoren van Ameland en ontdek haar rijke historie.

Vakantie met hond met een omheinde tuin

De meeste honden zijn de eerste dagen misschien wat onrustig in een vreemde omgeving. Ze zullen willen snuffelen aan het onbekende, ze willen alles ontdekken, zowel in als buiten het huis. Zeker als de buitendeuren open staan of als je zelf buiten zit, is een vakantiehuisje met omheinde tuin ideaal voor zowel jou als je hond. Het geeft veel rust, je hoeft niet continu te kijken waar je hond blijft, maar kunt rustig een boek lezen.

Het is jammer dat de meeste huisjes op een vakantiepark voor 4 personen zijn, dus meestal vrij groot als je alleen op vakantie gaat met je hond. Mocht je dat niet hinderlijk vinden dan kun je heerlijk genieten met jouw hond in een echte hondenvilla aan de kust op Landal Beach Resort Ooghduyne.

vakantiehuisje met omheimde tuin

In de hondenvilla vindt u onder andere een hondenmand, hondenbench en voeder- en drinkbak om ook het verblijf voor uw hond zo comfortabel mogelijk te maken. De villa heeft een afgesloten omheining .

Alleen op reis door Nederland met je hond

Wandelvakantie in je eentje met de hond in Nederland.

Er zijn zoveel mogelijkheden om in je eentje met je hond op vakantie gaan. Een vakantie midden in de natuur waar je elke dag een stuk gaat wandelen met je viervoeter. Frisse lucht, weilanden en bomen om je heen en een hond die met takken sleept en heerlijk kan rennen. ‘S-avonds ligt jouw hond vast uitgeteld in zijn mand.

Op deze site vind je een overzicht van losloopgebieden in Nederland, wel handig als je lekker wilt wandelen en je hond kan ravotten.

Een vakantiehuisje midden in de natuur of aan het rand van een bos is dan ideaal.

alleen op vakantie met hond

Dit huisdiervriendelijke vakantiehuis voor 2 personen ligt bij Heeze, Noord-Brabant. Gelegen in een rustig natuurgebied. Vanaf het terras heeft u een panorama-uitzicht over het landschap.
Het huis beschikt over een grote tuin van 500m2.

Natuurlijk is het ook mogelijk om een wandelvakantie met je hond door Nederland uit te stippelen. Iedere dag een andere wandeling en een andere overnachting. Je kunt onderweg de diverse trekkerhutten boeken die er op de vele campings zijn.

De trekkershutten zijn vaak kleine huisjes gemaakt van hout in de natuur. Ook binnen is het meeste van hout gemaakt. Een trekkershut heeft een eenvoudige inrichting, maar is wel vaak een knus huisje waar je prima kunt overnachten tijdens een wandelvakantie met je hond.

Op de site van natuurhuisje heb je een overzicht van verschillende trekkershutten.

We kunnen er zelf voor zorgen dat het ook in toekomst mogelijk blijft om een hond mee te nemen naar het strand of op andere toeristische plekken. Zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk overlast ontstaat voor de andere mensen op het strand of in het bos. Iedereen weet de regels wel, maar toch nog even op een rij gezet:

  • Laat je hond niet achter wilde dieren aan rent
  • Respecteer natuur-, rust en verblijfplaatsen van andere dieren
  • Houd je aan de aangegeven regels
  • Neem altijd een poepzakje mee en ruim de poep daadwerkelijk op
  • Zorg dat je hond goed luistert als je hond teruggeroepen wordt.

Een vakantie met hond aan zee of een wandelvakantie met je hond is dus zeker mogelijk !

Andere artikelen

Er zijn nog veel andere mogelijkheden als je alleen op vakantie gaat in Nederland, met of zonder hond. Op de pagina Alleen op vakantie in Nederland vind je alle mogelijkheden op een rij. Maar ook vele tips en adviezen voor als je een solo-vakantie aan het plannen bent.

Ben je op naar tiny houses die te huur zijn in de provincie kijk dan op Een tiny house huren als vakantiewoning

Een interessante site voor allerlei informatie over honden, kleine rassen en grote rassen: hondboek.nl


Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Al uw systemen voor uw tiny house
energiesysteem tiny house
Unieke Tinyparks boek nu