Er zijn ontzettende problemen op veel vliegvelden in Europa. Lange wachttijden of zelfs vliegreizen die helemaal worden geannuleerd. Deze problemen zijn, naar verwachting, niet binnen een jaar zijn opgelost. Wat is nu het alternatief voor de vliegreizen binnen Europa ?

Een tiny house huren als vakantiehuisje in Europa !!!

Heerlijk op vakantie was de planning na Corona. We mogen weer, volle vliegtuigen en vele vakantiebestemmingen zijn volgeboekt. Maar de gevolgen van Corona zijn nu nog steeds voelbaar, zeker op de arbeidsmarkt is er een grote verschuiving geweest.

Gevolgen van Corona op de vliegreizen

Tijdens de Corona pandemie 2021/ 2022 zijn er veel vluchten geannuleerd, waardoor er (noodzakelijker wijs) ook veel mensen ontslagen zijn of een andere baan hebben gezocht. Het werkten 2711 FTE’s op schilhol in 2020 volgens het jaarverslag van 2020, dit betekent dus nog veel meer mensen. Al deze mensen konden niet maanden uitbetaald worden toen er geen inkomsten waren, ondanks alle staatssteun. Er volgenden dus veel ontslagen.

Het probleem is dat het voormalig personeel van Schiphol inmiddels andere banen hebben gevonden die betere arbeidsvoorwaarden hebben of beter betaald wordt. Daaruit blijkt dat ook voor Corona de arbeidsvoorwaarden op Schiphol minimaal waren. In mijn beleving is dat ook de oorzaak van de problematiek op de luchthavens en niet zozeer de gevolgen van Corona.

Schiphol onderneemt nu allerlei alternatieven om het weer aantrekkelijk te maken voor personeel, maar te laat. Onlangs kondigde de luchthaven aan dat het personeel in de vakantiemaanden een toeslag krijgt van 5,25 euro per uur bovenop het normale uurloon. Dat betekent 840 bruto per maand extra, voor iemand die voltijd werkt. Dit kan zeker aantrekkelijk zijn.

Op de banenmarkt (juni 2022) was veel interesse voor de vacatures op Schiphol. Er hebben zich 1500 mensen aangemeld waar normaal dit volgens de luchthaven zo’n 300 zijn. Maar deze mensen zijn voor de zomermaanden niet op tijd inzetbaar om de geplande vluchten door te laten gaan.

Dus we gaan op zoek naar een alternatief voor de vliegreizen. Het vliegen naar een vakantie bestemming is echt niet verstandig in deze tijden. Nu is het moment om je te oriënteren naar een iets duurzamere vakantie. Mooie bestemmingen, met oog voor het klimaat en eigen ontspanning.

Op vakantie in Europa als alternatief voor vliegreizen

Wat is het alternatief voor de vliegreizen? Je kunt nu eenmaal niet met de auto naar de Antillen of Azie. Je zult het dus iets dichterbij moeten zoeken. Binnen Europa zijn er veel alternatieven voor reizen naar een vakantiebestemming.

Het is ook het moment om na te denken voor mogelijkheden om duurzaam op vakantie te gaan. Er zijn ontzettend mooie gebieden te ontdekken binnen Europa. Mooie steden en natuurgebieden die meer dan de moeite waard zijn.

Een goed alternatief voor vliegen is reizen met de trein. Je wordt gereden, je kunt heerlijk relaxed reizen en het is nog duurzaam ook. Wat wil je nog meer?
De trein biedt de ideale mogelijkheid om ontspannen en duurzaam Europa te verkennen. Er zijn mooie rondreizen per trein te boeken door Duitsland, Italië, Zwitserland of Slowakije. Ontspannen reizen en de mooiste hotels.

Duurzaam op vakantie in Nederland

Nederland is ontzettend mooi als je iets verder kijkt dan je eigen kaders. Er zijn plekjes in Nederland waar je je in het buitenland waant. Het klimaat veranderd in Nederland, de temperaturen worden steeds warmer in de zomer. Heerlijk voor de vakanties, zo heeft elk nadeel heeft zijn voordeel.

mooie plekjes in Nederland

Dit is zo’n idyllisch plekje

Slapen in een tiny housje op je eigen privé eilandje. Op vakantie in Nederland in volledige rust! Af en toe een duik of gewoon op je veranda genieten van het water en het uitzicht.

Dit alles slechts op 15 minuten van Amsterdam, op de Vinkeveense plassen.

Bovenstaande tiny house kun je huren in Noord Nederland, maar overal in Nederland is dit mogelijk. In de verschillende provincies heb je heel diverse vakantiehuisjes. Klik op onderstaande button en je vind de mooiste vakantiehuisjes per provincie als alternatief voor vliegreizen. Duurzaam, ontspanning en verassend.

Nederland heeft heel veel water. Wij als Nederlanders zijn ook waterratten en houden ervan om dichtbij de zee of het water te zitten. De kustlijn is heel aantrekkelijk, een tiny house aan zee of aan het water is vaak genieten voor het hele gezin of met z’n tweeën. Maar ook Friesland is een populair vakantieland.

Een vakantiehuisje, beach house of tiny house huren aan zee of water ? Klik op onderstaande button.

Maar natuurlijk kun je ook naar onze zuiderburen. In België waan je je toch in een heel ander land, ondanks dat het niet ver weg is. België is in verschillende regio’s verdeeld, de diversiteit per regio is opvallend. Ongerepte natuurgebieden zoals de Belgische Ardennen. Snelstromende rivieren en pittoreske dorpjes. In België kun je dit allemaal ontdekken.

Wij kunnen je uit ervaring zeggen dat een tiny house huren in Europa een heel verrassend en goede optie is het alternatief voor vliegreizen.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Al uw systemen voor uw tiny house
energiesysteem tiny house
Unieke Tinyparks boek nu