Een gezamenlijke rekening is een rekening waar je allebei over het saldo kunt beschikken. Deze rekeningen staat dan op beide namen, ook wel en/ of rekening genoemd.

Samen betalen van je gezamenlijke rekening

Op deze rekening kun je vanaf je eigen individuele rekening een bedrag storten. Je hebt dan een gezamenlijke “pot” die je gebruikt voor al je betalingen die je met elkaar deelt. Zoals alle vaste lasten, boodschappen, gezamenlijke auto, etc.
Hierdoor is het niet steeds nodig om te bespreken wie wanneer iets betaald. Dit voorkomt veel gedoe.

Je kunt zo van te voren af spreken hoeveel van je inkomen elke maand naar de gezamenlijke rekening gaat. Ook kun je afspreken dat je hier de gezamenlijke uitjes van betaald.

passen in broekzakJullie krijgen allebei een pasje van deze rekening. Zo kan ieder afzonderlijk over het geld beschikken.

Samen sparen

Je kunt ook sparen om zo een gezamenlijke doel te betalen. Jullie willen bijvoorbeeld de keuken verbouwen, of een mooie reis maken. Dan moet er wel het nodige spaargeld opgebouwd zijn. Dit kan natuurlijk afzonderlijk, maar ook op een gezamenlijke rekening. Hierdoor is het geld duidelijk geoormerkt als gezamenlijke bezittingen. Dit spaargeld valt dan onder de verblijfsbeding die je op kunt laten nemen in het samenlevingscontract.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *