Wil jij een onvergetelijke vakantie in Nederland beleven, maar wil je wel bewust en duurzaam op vakantie dan is er op moment veel keuze. Er is op moment veel aanbod onder de noemer “Tiny House” in vakantieland. Alles wordt tegenwoordig tiny houses genoemd. Maar zijn dit daadwerkelijk tiny houses om bewust en duurzaam op vakantie te gaan?

Definitie van een tiny house is een kleine, vrijstaande en volwaardige woning. De oppervlakte van het kleine huisje kan verschillen, maar is max. 50m2 woonoppervlak. In een tiny house staat duurzaam wonen en leven centraal.

Voor een vakantiehuisje – Tiny house – is het belangrijk dat ze duurzaam zijn gebouwd en dat er veel aandacht is voor duurzaam vakantie vieren. Een tiny house als vakantiehuisje kan verschillen mbt luxe en grootte. Het ligt aan jouw wensen of het een eenvoudig of luxe is.

Veel tiny houses die voor een vakantie te huur zijn liggen midden in de natuur. Van slapen in boomhutten tot volledig off-grid tiny houses, die volledig zelfvoorzienend zijn. Het zijn vaak heel inspirerende vakanties, veel mensen zijn erg enthousiast door deze manier van vakantie vieren.

Op Tiny House huren in Nederland zijn verschillende soorten tiny houses geselecteerd die voor een onvergetelijke duurzame vakantie kunnen zorgen.

Maar uiteraard zijn er ook luxe huisjes waarbij veel aandacht is om bewust en duurzaam vakantie te vieren. Een overzicht van luxere tiny houses vindt je op Tiny houses huren als duurzaam vakantiehuisje

Uiteraard kun je ook een stap verder gaan en daadwerkelijk een tiny house kopen voor een duurzame belegging of om zelf op vakantie te gaan.

Duurzaam toerisme

De toerist is zich meer bewust van de klimaatgevolgen die reizen heeft voor onze planeet. De gevolgen van de uitstoot wordt steeds meer zichtbaar. We moeten iets doen met ons allen. Niet alleen de boeren, niet alleen de ondernemers, maar ook de “gewone burger”. Een weekendje weg met een vliegtuig heeft veel impact op het klimaat, zeker als we dit met grote getalen nog steeds doen.

De reiziger wordt zich steeds meer bewust van duurzaam vakantie vieren, bewust omgaan met de natuur. En daarbij ook zelf het gedrag aanpassen, zodat de negatieve impact op het klimaat minimaal blijft. Er wordt steeds meer gekozen voor eco-vriendelijke accomodaties. Maar ook op de vakanties maken de toeristen steeds meer bewuste en duurzame keuzes, zoals scheiden van afval of milieuvriendelijke consumptiegoederen.

Lokale producten

Het is altijd heel bijzonder als je lokale producten kunt kopen. Het is vaak duurzaam maar vaak ook heel verassend. Elke streek in Nederland heeft zo zijn eigen streekproducten die vaak te koop zijn op boerderijwinkels of in andere lokale winkels. Wij vinden het heerlijk om te proeven, of het nu een kaasje is, een droge worst of een lokaal likeurtje.

Ook in het buitenland laten we ons graag verrassen door de lokale streekproducten. Fruit in stalletjes, bij de plaatselijke wijnboer een wijntje halen. Het is zo bijzonder, en vaak veel lekkerder dan in de grote supermarkten. De lokale producten worden niet vaak voorverpakt in plastic en kun je het gewoon meenemen in je eigen shopper.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Al uw systemen voor uw tiny house
energiesysteem tiny house
Unieke Tinyparks boek nu