Tiny house, mogelijkheden voor een duurzame vakantie

Je kunt steeds meer bijzondere vakantiehuisjes huren waar je duurzaam een heerlijke vakantie kunt vieren op speciale parken. Tiny houses zijn vaak bijzondere duurzame vakantiehuisjes die je kan huren met alle benodigde voorzieningen. Kenmerk van deze bijzondere vakantiehuisjes zijn dat ze duurzaam zijn gebouwd en rekening met de natuur en de omgeving. Klik op onderstaande button om heel veel tiny houses te bekijken.

Hieronder willen we enkele voorbeelden geven van bijzondere vakantiehuisjes die je kunt huren op bijzondere en speciale parken, waarbij duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt is.

Ook tijdens vakantie aandacht voor duurzaamheid

Er is gelukkig veel aandacht voor een duurzame toekomst en een schone planeet. Mensen vinden het steeds belangrijker om deze normen en waarden ook tijdens de vakantie te handhaven. Waar eerder tijdens de vakantie de nodige waarden ineens overboord werden gegooid zie je dit langzamerhand veranderen in een way of life.

Een heerlijk ontspannen vakantie kan echt wel duurzaam zijn. Een win-win situatie die je aantreft in een aantal bijzondere vakantiehuisjes die je kunt huren op speciale of bijzondere parken.

Speciale Off grid vakantieparken, volledig zelfvoorzienend

Veel tiny houses die permanent worden bewoond zijn off-grid gebouwd en zijn volledig zelfvoorzienend. Bij vakantiehuisjes zie je dit echter veel minder, maar wij hebben wel een heel aantal bijzondere vakantiehuisjes gevonden op een park die wel geheel zelfvoorzienend zijn en duurzaam zijn gebouwd.

Off-grid betekent dat je een eigen voorziening hebt waarmee je in jouw eigen behoefte voorziet. Het vakantiehuisje is dus niet aangesloten op nutsvoorzieningen, niet op het elektriciteitsnetwerk , water- of gasleidingen. Alles wordt zelf opgewekt waardoor je volledig zelfvoorzienend bent.

Duurzame luxe vakantiehuisjes op een bijzondere off-grid vakantiepark

De Weelderik in de Achterhoek (Gelderland) is een voorbeeld van een volledig off-grid vakantiepark met heel luxe vakantiehuisjes, dit is wel uniek in Nederland.
Alle energie die op het park wordt gebruikt (inclusief de prive zwembaden en sauna’s) worden opgewekt door zonnepanelen. Het rioolwater wordt op het park gezuiverd en ook de bouw van de super luxe vakantiehuisjes is gemaakt van herbruikbare of duurzame materialen.

Dat maakt dat wij deze vakantiehuisjes bestempeld hebben als bijzondere vakantiehuisjes die je kunt huren via betreffende vakantiepark. Klik op onderstaande link voor meer informatie over de diverse soorten bijzondere vakantiehuisjes.

De Weelderik

Tiny houses op speciaal off-grid vakantiepark aan het water

De 30 zelfvoorzienende tiny houses liggen op een bijzonder plekje, namelijk direct aan de Grevelingen en in natuurgebied de Kabbelaarsbank. Dit is op de grens van Zuid-Holland en Zeeland bij het plaatsje Ouddorp. Het is een speciaal vakantiepark van Roompot – het Roompot ECO Grevelingenstrand.

De bijzondere vakantiehuisjes zijn eco-vriendelijke tiny houses die aan het water staan, midden in de natuur. De tiny houses zijn ruim opgezet, de sfeer van rust en vrijheid staat centraal. Alleen de natuur om je heen om helemaal tot rust te komen in deze snel veranderende wereld.

bijzondere vakantiehuisjes op speciale pakren en bijzondere plekken

Duurzaam Tiny house vakantiepark waar het gaat om beleving

Bijzondere vakantiehuisjes kun je ook huren bij TinyParks. Deze TinyParks zijn pas in 2021 opgericht met een concept dat zich met name richt op de jongere generatie die een bewuste levensstijl nastreeft. Dichtbij huis tot rust komen in een natuurlijke omgeving en in een gezellige sfeer.

De bijzondere vakantiehuisjes, de tiny houses, zijn te vinden op parken op bijzondere en speciale locaties. Hier kun je het drukke leven ontvluchten en in unieke accommodaties overnachten. Maar wat TinyParcs onderscheidt in andere parken met tiny houses is dat TinyParcs zicht richt op beleving, sfeer en kleinschaligheid. Ook kun je gemakkelijk met andere vakantiegangers in contact komen bij het kampvuur of in de speciale TinyParks huiskamers. Het gehele concept is gericht om te onthaasten in deze veranderende wereld.

TinyParks zitten op verschillende bijzondere locaties in het land. Voor meer informatie klik op Tiny houses voor meer informatie over TinyParks.

Speciale off grid vakantiepark met bijzondere vakantiehuisjes in aanbouw

In de gemeente Buren, in het Lingemeer worden natuureilandjes aangelegd. Op een aantal eilandjes komen bijzondere vakantiehuisjes te staan. Ook deze tiny houses worden off-grid gebouwd. Er ligt een drijvend zonnepark die alle elektriciteit kan leveren waardoor het park volledig zelf voorzienend is. Het bijzondere is dat deze tiny houses alleen te bereiken zijn per kano.

Niet op alle eilanden komt een vakantiehuisje te staan. Een aantal eilanden is juist niet toegankelijk voor mensen, zodat de natuur zich daar rustig kan ontwikkelen. De gemeente Buren is akkoord met het plan.

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Al uw systemen voor uw tiny house
energiesysteem tiny house
Unieke Tinyparks boek nu