Informatiedagen over duurzaam gebouwde vakantiewoning in Noord-Brabant

Er komt een nieuw vakantiepark in Noord-Brabant waar je een luxe, duurzaam gebouwde vakantiewoning kunt kopen. Binnenkort zijn hiervoor informatiedagen die iedereen kan bezoeken, verderop in dit artikel meer informatie hierover.

De nieuwe vakantieparken zijn anders van opzet en hebben het duurzaam bouwen omarmt in hun concept. Ze bewegen mee op de noodzaak van meer duurzaam leven en willen zich op deze manier onderscheiden van de rest om de verkoop van deze duurzaam gebouwde vakantiewoningen te bevorderen. Een heel mooi streven en een win-win voor iedereen.

Waarom investeren in een duurzaam gebouwd vakantiehuisje in Noord-Brabant?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om te investeren in een vakantiehuis. Zeker het investeren in een tiny house is heel populair. De vakantieparken waarbij je kunt investeren in een tiny house worden steeds groter.

Vaak gaat het echter om een vakantiewoning die duurzaam is gebouwd maar de naam van tiny house heeft. Tiny house als vakantiehuis kopen is namelijk trendy en verkopen goed. Ook worden ze vaak gekocht als belegging of om extra rendement te genereren. De vakantiewoningen op een vakantiepark zijn over het algemeen groter dan een officieel tiny house, het woonoppervlakte is groter dan 50m2. Dus wel de luxe en duurzame woningbouw, maar minder minimalistisch leven in de vakantie.

Op deze site lees je wat de argumenten kunnen zijn om een vakantiewoning te kopen.

Er zijn veel mooie, moderne en luxe vakantiehuisjes, die duurzaam zijn gebouwd, met alle mogelijke faciliteiten. Maar wat is duurzaam gebouwd?

Duurzame vakantiehuisjes kopen met indeling van een tiny house

Een duurzaam gebouwde luxe vakantiewoning in Noord-Brabant kopen. Het beste van twee werelden is te vinden in het te bouwen vakantiepark van Landal bij de Grotelsche Heide volgens Landal. Luxe en duurzaamheid.

Duurzaam gebouwd, maar is dit wel zo?

Het vakantiepark gelegen in Brabant, telt 136 luxe recreatiewoningen waar geïnvesteerd in kan worden tegen een aantrekkelijk rendement. Er is keuze uit duurzame recreatiewoningen voor 4 tot 8 personen.
Rust en ruimte staan centraal zowel op het park als in de vakantiewoningen. De luxe vakantiewoningen hebben ook wellnes mogelijkheden, zoals een sauna, voor een heerlijke ontspannende vakantie.

De vakantiewoningen die te koop zijn liggen direct in de natuur, nabij de Grotelsche Heide. De omliggende natuur heeft een rustgevende werking op wie echt van rust en natuur houdt. Het is een groene oase te midden van eeuwenoude dorpen als Bakel, Gemert en Aarle-Rixtel. 

Zijn de vakantiehuisjes van Landal wel zo duurzaam gebouwd zoals op de website staat vermeld?

Voor de bouw zijn duurzame materialen gebruikt staat op de website beschreven. Maar dat is in onze beleving een heel breed begrip geworden.

Iets meer specifiek wordt het wanneer ze uitleggen dat “waar mogelijk gerecyclede materialen toegepast worden”. Helaas wordt de zin “of materialen die later gerecycled kunnen worden” ook gebruikt op de website. Dus hoeveel gerecyclede materialen daadwerkelijk worden gebruikt is maar de vraag.

Wel wordt er gebouwd met hoge isolatiewaarden om het energieverbruik van de woningen tot een minimum te beperken. Warmtepompen zorgen voor een gasloze oplossing en alle woningen worden voorzien van zonnepanelen. Dat zijn positieve berichten in het kader van duurzaam bouwen.

Maar wij beschikken niet over specifieke informatie over alle individuele vakantiewoningen op het Landal pak de Grotelsche Heide, deze zijn ook niet te vinden. Of een gebouw duurzaam is, hangt af van verschillende factoren, waaronder de gebruikte materialen, energie-efficiëntie, waterbeheer, en milieuvriendelijke handelingen tijdens de bouw en exploitatie.

Als je geïnteresseerd bent in de duurzaamheidsinspanningen van dit park en de vakantiewoningen, raden wij je aan om op de informatiedagen in november 2023 hierover specifieke vragen te stellen. Alleen zo kom je aan de informatie die voor jou belangrijk zijn en niet te vinden zijn op Internet. Ze kunnen je meer gedetailleerde en up-to-date informatie verschaffen over hun groene projecten.

Informatiedagen over duurzaam gebouwde vakantiewoning in Noord-Brabant.

In november 2023 zijn er weer een aantal informatiedagen om kennis te maken met dit nieuw te ontwikkelen vakantiepark en informatie over de investeringsmogelijkheden te ontvangen

De informatiedagen vinden plaats op de volgende data:
November: 10-11-2023, 18-11-2023, 19-11-2023, 02-12-2023, 03-12-2023

Informatiedagen Grotelsche Heide

Een duurzaam vakantiehuisje vlakbij de heide gebieden van Noord-Brabant

Zo vanuit je vakantiehuisje de Grotelsche Heide oplopen of op fietsafstand de uitgebreide heidegebieden van Noord-Brabant verkennen is natuurlijk wel heerlijk. Je vindt daar echt de rust en de natuur, weg van de stress.

De Grotelsche Heide is een heidegebied gelegen in de provincie Noord-Brabant, Nederland. Het is een heel afwisselen landschap. De Grotelsche Heide bestaat voornamelijk uit uitgestrekte paarse heidevelden, die vooral in de late zomer bloeien en een prachtig gezicht bieden. Maar er zijn ook naald- en loofbos, graslanden met mooie doorkijkjes. de oevers van een bosbeek zijn bedekt met talloze varens.

De Grotelsche Heide biedt in verschillende seizoenen verschillende uitzichten. Elk seizoen heeft zijn eigen charme. De heidevelden zijn op hun mooist wanneer de heide, in de late zomer, in bloei staat. In het voorjaar kleuren pinksterbloemen de graslanden roze. Je vindt hier ook allerlei diersoorten zoals verschillende vogelsoorten, konijnen, herten, vlinders. libellen en veel insecten. Het hele jaar is het heerlijk genieten van de bossen, de natuur en de rust.

Er zijn verschillende wandelroutes door het gebied die goed zijn uitgezet. Je kunt genieten van de rust en stilte en de weidse uitzichten over de heide. Zie hiervoor https://www.grotelsgenieten.nl/wandelen/

De Strabrechtse Heide ligt dichtbij de Grotelsche Heide, tussen Heeze en Someren, is met haar 1.850 hectare het grootste aaneengesloten heidegebied van Noord-Brabant. Het gebied wordt gekenmerkt door een afwisseling van droge stukken met heide, kleine stuifzanden en laagtes met natte heide en vennen. Ook hier kun je dagenlang heerlijk wandelen.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *