Een duurzaam wikkelhuis of tiny house

Een nieuwe innovatie voor het duurzaam bouwen van een tiny house is een wikkelhuis of wikkelhouse. Wil je echt duurzaam op vakantie dan kun je een wikkelhuis huren als vakantiehuisje.

Een wikkelhouse is gebouwd van gerecyclede materialen, namelijk een houten frame en 24 lagen karton. Door een specifiek bouwproces toe te passen wordt het karton een sterk en zeer isolerend materiaal. Ook wanneer het wikkel huis wordt afgebroken kan het materiaal weer worden gerecycled.

Dus wil je duurzaam op vakantie dan is het huren van een wikkelhuis een eerste stap. De wikkelhuisjes verschillen van grootte. Kleine voor 2 personen, maar ook voor grotere gezinnen die duurzaam op vakantie willen zijn wikkelhuizen te huren.

Wikkelhuis huren als vakantiehuisje

Op moment is er veel vraag naar tiny houses als vakantiehuisje omdat duurzaam leven ook betekent dat je kritisch bent hoe nieuwe vakantiehuisjes worden gebouwd. Omdat wikkelhuisjes een zo klein mogelijke ecologische voetstap achterlaat op deze wereld worden er steeds meer van deze wikkelhuisjes gebouwd en verhuurd. Hieronder de mooiste wikkelhuisjes die te huur zijn in Nederland.

De mooiste wikkelhuisjes zijn hieronder te huren

wikkelhuisjes huren Beerze Bulten

De Beerze Bulten is een echt mooie familiecamping in bossen van het Overijsselse Vechtdal. Er zijn 4 wikkelhuisjes te huur. Deze accommodatie is zelfs uitgeroepen tot de meest bijzondere huuraccommodatie 2023′ door ANWB!

Geschikt voor 4 personen

Wikkelhuis huren Amsterdam

In de groene tuinen van Amsterdam liggen deze bijzondere wikkelhuisjes. The Unbound is een onafhankelijk landgoed waarbij de wikkelhuisjes verspreid liggen op een terrein van maar liefst 4,5 hectare.

Een balans tussen ontspanning en opladen, natuur en stad.

Geschikt voor 4 personen

wikkelhuisje huren in  Flevoland

In Oosterwold, een bijzondere ecowijk net buiten Almere, is dit wikkelhuis te huur. Volledig duurzaam met zonnepanelen en eigen drinkwatersysteem. staat direct aan de dierenweide met uitzicht op de bosrand.

Heerlijk ontspannen met eigen hottub op bio-brandstof, (kamp)vuurtje stoken en genieten van de natuur.

Geschikt voor 2 personen

wikkelhuis huren

Vakantiepark De Klepperstee is een levendig familiebedrijf vlak achter de duinen van Ouddorp aan Zee. Met afwisselende natuurgebieden, de Brouwersdam en het Grevelingenmeer op nog geen vijf minuten rijden. 

Er zijn meerdere wikkelhuizen die je kunt huren in verschillende soorten en maten.

Naast de bovenstaande bijzondere plekken kun je bijna in elke provincie van Nederland een wikkelhuis huren. Bij natuurhuisje.nl zie overzichtelijk veel wikkelhuisjes die te huur zijn onder elkaar. Zeker de moeite waard om even te kijken als je op vakantie wilt in een wikkelhuisje.

Het bouwproces van een wikkelhuis

Een Wikkelhouse heeft een uniek bouwproces. Dit kleine huisje is hoofdzakelijk gebouwd van vezelkarton en is 100% recyclebaar. Door het toepassen van een speciale “wikkeltechniek” worden er 24 lagen karton rond een grote mal gewikkeld. Hierdoor wordt het karton elkaar geperst en geplakt met milieuvriendelijke lijm. Door dit bouwproces van wikkelen ontstaat er een zeer duurzaam en oersterk bouwmateriaal, die 3x meer duurzamer is dan traditionele huizen. De buitenkant wordt afgewerkt en waterafstotend door ademende folie gemaakt. Een mooi filmpje is te zien op wikkelhouse.com.

Een wikkelhuisje is overal gemakkelijk te monteren, omdat de verschillende compartimenten in de fabriek worden gemaakt. De compartimenten zijn 1,2 meter diep en per compartiment kunnen er specifieke voorzieningen gemonteerd worden, bijvoorbeeld een toilet, douche of keuken. Een wikkelhuisje is custom made, dus naar aanleiding van de wensen van de klant kunnen ze de verschillende compartimenten samen stellen.

Een wikkelhuisje als vakantiehuisje kan dus een andere indeling hebben dan een wikkelhouse waar permanent in gewoond wordt. Permanente bewoning vraagt vaak om een iets andere indeling, maar de basis is het zelfde als een wikkelhuis die voor vakanties te huur zijn.

tiny house kopen en plaatsen
©Adrienne Norman Photography

Andere interessante artikelen

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanrader !
Tinyparks op unieke locaties
Tiny houses ook te huur bij Europarcs
Boek nu uw tiny house in Nederland
tiny house te huur
Een tiny house huren op het water
tiny house op het water te huur