Op zondagochtend kijk ik vaak House Vision, een woonprogramma op RTL4. Hierin staat het kopen en huren van een vakantiehuisje centraal. Het is voor mij fijn om te zien dat er steeds meer aandacht in House Vision komt voor duurzame parken en vakantiehuisjes.

Het is soms tenenkrommend om te zien hoe alle teksten van te voren zijn ingestudeerd door de stellen én de kinderen. Uiteraard is het een heel commercieel programma die geheel gesponsord wordt door Europarcs, met maar één doel om vakantiehuisjes te verkopen. Maar het is wel een programma om een idee en inzicht te krijgen van diverse parken en vakantiehuisjes. En het kan een startpunt zijn voor het zoeken naar een duurzaam vakantiehuisje of zelfs een tiny house.

Daarom wil ik graag aandacht besteden aan het programma House Vision omdat duurzame parken en duurzaam op vakantie gaan steeds belangrijk wordt voor het klimaat.

Duurzaam op vakantie in Nederland

We worden steeds meer bewust van de klimaatproblematiek. De behoefte om duurzaam op vakantie te gaan wordt steeds groter, zodat we de het klimaat of milieu zo min mogelijk belasten. Duurzaam op vakantie gaan kan op diverse manieren.

Verminderen van vliegverkeer

Vliegen is slecht voor het milieu, het is één van de grootste milieuvervuilers . Het vliegverkeer stoot heel veel CO2 uit en is daardoor een van de grote veroorzakers van klimaatverandering. Bovendien zorgt het vliegverkeer voor veel luchtvervuiling, zeker in de directe omgeving voor klimaat en mens. Opstijgende vliegtuigen stoten evenveel ultrafijnstof uit als 1 miljoen vrachtwagens. Dat blijkt uit onderzoek van TNO uit 2015. En het vliegverkeer stijgt nog steeds. Jammer want ook in Nederland of in de Benelux kun je heerlijk op vakantie gaan.

Duurzaam vakantiehuisje in Nederland

Een vakantiehuisje kopen in Nederland is een voorbeeld om duurzaam op vakantie te gaan. Je belast het klimaat minimaal met reisverkeer. En het grote voordeel is dat je vaker op vakantie kunt, zelf genieten maar ook duurzaam kunt beleggen. Door verhuur kunnen de investeringen terug verdiend worden.

gratis beleggen

Dit aanbod is slechts beperkt geldig

✔️ Boek “In 10 stappen succesvol beleggen.
✔️ Handleiding “Hoe selecteer je 30 aandelen binnen 5 minuten. 
✔️ Interviews met expert beleggers
✔️ Toegang tot de ledensite met meer dan 57.000 leden 
✔️ LIVE Online training

Klik hier voor een GRATIS boekpakket. Je betaald enkel € 6,95 verzend- en verwerkingskosten.

Uiteraard willen we graag nog een stap verder om het klimaat te sparen, door een duurzaam vakantiehuisje te kopen. Huisjes die gebouwd zijn met duurzame materialen en met veel aandacht voor energie neutrale oplossingen zonder de luxe uit het oog te verliezen. Er worden steeds meer duurzame vakantiehuisjes gebouwd op de diverse parken. Ook originele Tiny Houses zie je steeds meer verschijnen op de parken, niet alleen voor de verhuur maar ook voor de verkoop.

House Vision geeft graag de voorbeelden van duurzame huisjes op vakantieparken van EuroParcs. Mooie moderne huisjes die groot en luxe zijn. De één iets meer duurzaam dan de ander.

Wil je informatie over investeren in een vakantiehuis dan is House Vision leuk om inspiratie op te doen over de diverse duurzame parken. Onafhankelijke informatie voor het kopen of investeren in een vakantiehuisje in Nederland vind je op onderstaande pagina’s;

Ook zijn er voldoende mogelijkheid om tweedehands vakantiehuisjes of chalets te kopen waardoor de aankoopprijs wordt gedrukt.

Duurzame vakantiehuisjes huren

s investeren in een duurzaam vakantiehuisje nog een stap te ver, dan is huren van een tiny house ook een mogelijkheid. Er zijn ook veel Tiny Houses te huur om duurzaam vakantie te vieren. Zelfs geheel gerecyclede huisjes, volledig zelfvoorzienend of bijzondere huisjes midden in de natuur. Erg leuk om een keer te huren, inspiratie op te doen of om gewoon te genieten.

House Vision uitzending 30-01-2022 duurzame parken

In de uitzending van zondag 30 januari werd er aandacht besteedt aan Droomparken Maasduinen. Op dit park zijn 40 duurzame vakantiewoningen gebouwd. Deze vakantiehuizen zijn te koop of te huur. Ook Tiny houses zijn vertegenwoordigd op dit park, efficiënt gebouwde woningen die ten doel hebben om een zo klein mogelijke ecologische voetstap op de aarde achter te laten.

House Vision duurzame parken
Tiny houses op Europarcs Maasduinen

In de uitzending werd de ecovilla van 4 en 6 personen gepromoot. Deze vakantiehuisjes hebben warmtepompen en zijn energiearm en duurzaam gebouwd. Het interieur straalt rust uit, samen met de hoge plafonds en het vele glas geeft het een gevoel van ruimte en vrijheid. Ook de luxe is niet vergeten. Deze vakantiewoningen staan te koop voor € 189.000,-

In deze uitzending werd ook aandacht besteed aan EuroParcs Kaatsheuvel, waar luxe vakantiewoningen te koop staan. “Nature vakantiewoningen” noemden ze deze vakantiehuizen. Met infrarode panelen aan het plafond voor duurzaam verwarmen van het huisje, volgens het programma. Ook dit huisje had een open layout, hoge plafonds en veel ramen. De huisjes staan direct aan het water. Ook hier is de verkoopprijs € 189.500,– Echt een verkooppraatje, met de verkoopprijs erbij, wel zo transparant.

Meer info over vakantiewoningen, bezichtigingen of gratis brochures aanvragen kan bij:

Andere mogelijk interessante artikelen

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Al uw systemen voor uw tiny house
energiesysteem tiny house
Unieke Tinyparks boek nu