tinypark drenthe

Tiny houses worden steeds meer gebouwd op vakantieparken. Er zijn zelfs al parken met alleen tiny house voor een eco vakantie.

In deze veranderende wereld hebben mensen steeds meer behoefte om de hectiek van de stad te ontvluchten. Op deze tiny house parken kun je de vrijheid, de ruimte en de natuur vinden. Maar ieder park heeft een andere beleving en andere accenten. We hebben een 3-tal parken eruit gelicht met een eigen beleving en een uniek concept.

Vakantie is beleving

We ondervinden de laatste jaren steeds meer dat weelde en rijkdom niet zit in de materiele dingen om ons heen. We zien steeds meer in dat we het geluk vinden in de eenvoud en de vrijheid.

Ons leven is vaak te vol en te druk waardoor genieten van de kleine dingen niet meer een vanzelfsprekendheid is. De tijd dat mensen steeds meer en steeds groter willen behoort gelukkig steeds meer tot het verleden. Het is niet goed voor het milieu, maar minstens zo belangrijk je wordt er niet echt gelukkig van.

Door de vele prikkels die we dagelijks ontvangen ervaren we steeds meer stress. Tijdens de vakantie willen we juist ontstressen. We moeten dus op zoek naar een omgeving met minder prikkels, meer rust, ruimte en vrijheid.

Echter zijn de wensen voor iedereen weer anders. Voor gezinnen met kinderen zullen de wensen anders zijn dan de yuppen. Mensen zoeken andere belevingen voor een ontspannen vakantie. Grote vakantieparken hebben voor gezinnen met kinderen voordeel. Maar er zijn ook tiny house parken die ingericht zijn voor mensen die alleen op vakantie gaan of met z’n tweeën.

Duurzaam op vakantie, of eco vakantie

Maar niet alleen rust, ruimte, vrijheid en beleving is belangrijk voor een ontspannen vakantie. De vakantie moet, als het eventueel kan, ook duurzaam zijn. Als jouw leefstijl milieubewust is, als je vegetarisch of vegan leeft voor het behoud van de natuur, dan moet jouw vakantie natuurlijk ook een eco vakantie zijn. Want bij een duurzame leefstijl hoort ook een duurzame vakantie.

Alleen als je ook tijdens je vakantie je normen en waarden kunt behouden kun je ontspannen op vakantie. En daar zijn tegenwoordig mogelijkheden genoeg voor. De tiny houses in de parken schieten als paddestoelen uit de grond. Er zijn parken die alleen mee willen liften op de naam Tiny houses, maar er zijn ook parken die heel bijzonder zijn en de beleving en duurzaamheid voorop zetten.

Duurzame parken met een tiny house beleving

Wij hebben onderzoek gedaan naar de verschillende parken waar tiny houses te huur zijn voor een eco-vakantie.

In ons onderzoek hebben we gekeken naar typische tiny houses die duurzaam zijn gebouwd en de beleving van ruimte, natuur en vrijheid hebben. Tiny houses die niet gebouwd zijn van natuurlijke duurzame materialen vallen voor ons af.

Ook hebben we het uitgangspunt gehanteerd dat er wel een vorm van luxe aanwezig moet zijn. Het duurzame vakantiehuisje moet dus wel van alle gemakken voorzien zijn, maar mag wel basis zijn.

Door deze combinatie centraal te stellen vielen een groot aantal opties af. Ook Pods, glampings, pipowagens, stacaravans kwamen niet door onze selectie.

Europarcs, tiny house vakantiepark in Nederland

tiny house park Europarcs

Deze tiny houses worden verhuurt door Europarcs op De Hooge Veluwe, pal tegenover het Nationaal Park. Dichterbij de het nationaal Park van de Hooge Veluwe kun je niet overnachten. De voordelen van een groter vakantiepark, met luxe tiny houses en de natuur in je achtertuin.

Meer informatie of boeken klik hier, op de pagina kun je 2 tiny houses selecteren. Een tiny house voor 2 personen of voor 4 personen.

De tiny houses staan om een binnenplaats, waar vaak hangmatten, loungebanken of zelf een hottub aanwezig is. Heerlijk ontspannen in een natuurlijke duurzame omgeving.

TinyParks, tiny house vakantiepark

Echt uniek zijn de TinyParks. Deze TinyParks zijn pas in 2021 opgericht met een concept dat zich met name richt op de jongere generatie die een bewuste levensstijl nastreeft. Dichtbij huis tot rust komen in een natuurlijke omgeving en in een gezellige sfeer.

Deze tiny house parken liggen op unieke locaties. Hier kun je het drukke leven ontvluchten en in unieke accommodaties overnachten. TinyParcs zet echt in op beleving, sfeer en kleinschaligheid. Ook kun je gemakkelijk met andere gelijkgestemden in contact komen bij het kampvuur of in de speciale TinyParks huiskamers. Het gehele concept is gericht om te onthaasten in deze veranderende wereld. Centrale thema’s: Duurzaam, eenvoud, rust, natuur en gezelligheid om weer opgeladen terug te gaan naar de hectiek van alle dag.

Zestien sfeervolle Tiny Houses midden in bos direct gelegen aan Nationaal Park Drents Friese Wold. Een prachtig natuurgebied waar je kan wandelen, fietsen en volledig tot rust kan komen. Een idyllische plek, met alleen het geruis van de bomen als afleiding. Tijdens je verblijf overnacht je in een comfortabele en sfeervolle Tiny House accommodatie compleet verzorgd met ontbijt. 

Roompot, tiny houses aan zee

tiny house aan zee

Bij Roompot hebben we hele mooie tiny houses gezien die pal aan zee staan, op het strand. Deze hebben weer een heel andere beleving.

Helaas zijn deze al snel volgeboekt. Het zijn dan ook bijzondere tiny houses waar je kunt genieten van de duinen, de zon en de zee. Ideaal voor gezinnen die van de zee houden. Overdag lekker bezig op het strand en ‘s-avond op je veranda de zon onder zien gaan in de zee.

Romantischer kan het niet.

Voor meer informatie over de last minute aanbiedingen bij alle Roompot accommodaties, klik hier
We hebben ook een speciale selectie gemaakt van tiny houses aan Zee, klik hier om een impressie te krijgen van de tiny houses aan zee

Andere interessante artikelen

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanrader !
Tinyparks op unieke locaties
Tiny houses ook te huur bij Europarcs
Boek nu uw tiny house in Nederland
tiny house te huur
Een tiny house huren op het water
tiny house op het water te huur