Tiny houses op campings of parken kunnen een geweldige manier zijn om het buitenleven te ervaren terwijl je toch het comfort van thuis hebt. Een tiny house is meestal een klein huisje die vaak op een aanhanger is gebouwd, waardoor het gemakkelijk van de ene naar de andere plek kan worden verplaatst. Veel campings en parken bieden nu ruimtes die speciaal zijn ontworpen voor tiny houses, zodat mensen duurzaam kunnen genieten van de voordelen van kamperen zonder de voorzieningen op te offeren waaraan ze gewend zijn.

Een Tiny house op een camping

Tiny houses op campings zijn de laatste jaren een populaire trend geworden. Campings bieden een unieke kans om tijdelijk in een tiny house te wonen. Vanuit een gemeenschappelijke sfeer, alle faciliteiten binnen bereik en toegang tot het buitenleven. Een ideale combinatie voor velen.

Een van de voordelen van een verblijf in een tiny house tijdens de vakantie is dat ze vaak comfortabeler zijn dan traditionele tenten, campers of stacaravans. Ze zijn meestal uitgerust met verwarming en airconditioning, een complete badkamer en een kitchenette, wat een luxere kampeerervaring oplevert.

Tiny houses ook op campings duurzaam

Tiny houses op campings zorgen voor een duurzamere en milieuvriendelijkere kampeerervaring. Veel tiny houses zijn gebouwd met groene of recyclebare materialen en zijn voorzien van energiezuinige apparaten en armaturen, waardoor ze een milieubewuste keuze zijn voor kampeerders.

De tiny houses op de campings worden ook steeds vaker voorzien van zonnepanelen en warmtepompen. De tiny houses kunnen zelfs geheel zelfvoorzienend zijn, dus zeer energiezuinig en milieuvriendelijk. Dit kan een grote aantrekkingskracht hebben op diegenen die hun impact op de planeet willen verminderen.

Er zijn veel diverse tiny houses, van duurzaam gebouwde luxe kleine huisjes tot boomhutten en andere creatieve oplossingen om zo duurzaam mogelijk vakantie te vieren. Heel bijzonder om te zien hoe in de veranderende wereld ook de vakanties anders kunnen. Steeds meer bijzondere overnachtingen zijn te vinden in ons land, maar ook in het buitenland.

Vele voorbeelden van echt heel diverse tiny houses kun je vinden op:

Tiny houses biedt vaak veel privacy op de camping

Een ander voordeel van tiny houses op campings is dat ze vaak meer privacy bieden dan traditioneel kamperen. Veel kleine huisjes bevinden zich in afgelegen delen van het park of de camping, wat zorgt voor een meer rustige en ontspannende ervaring.

Over het algemeen kunnen tiny houses op campings een geweldige manier zijn om de schoonheid van het buitenleven te ervaren terwijl je toch geniet van het comfort van thuis. Of je nu op zoek bent naar een romantisch uitje of een familievakantie, een tiny house tijdens een de vakantie kan een onvergetelijke ervaring bieden.

Speciale tiny house parken

Er zijn ook parken die zich geheel toeleggen op het duurzaam ondernemen. Tiny Parks is een voorbeeld van een duurzaam vakantieverblijf met een unieke sfeer waarbij aandacht is voor de planeet.

Er zijn inmiddels diverse locaties met een geheel eigen sfeer. Zo is er bijvoorbeeld een tiny house park op het eiland Tiengemeten, onder de rook van Rotterdam. Het is een eiland die alleen per veerpond is te bereiken. Een rustgevende omgeving, omringd door natuur en water maar ook voldoende te doen rondom het eiland.

Overnachten Tiengemeten

In Drenthe vind je een tiny house park, met zestien tiny houses midden in een prachtig natuurgebied, dichtbij het Nationaal Park Drents Friese Wold. Ook hier staat het buitenleven en duurzaam leven centraal. Echt een sfeervolle plek, weg van alle drukte van het dagelijks leven.

In de Ardennen van België vind je sinds kort ook een tiny house park. Ook dit park is niet massaal maar heeft juist de sfeer van een klein gezellige community die de natuur omhelst. Er staan 24 tiny houses waar je nog een kampvuur kunt maken en gezamenlijk marshmallows kunt eten.

Bijzondere overnachting

Tiny houses op campings en parken is een heerlijke manier om op vakantie te gaan. Met aandacht voor de planeet van het buitnenleven genieten. Door de variatie kun je zelf kiezen voor de mate van luxe en de daarbij behorende prijs.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Al uw systemen voor uw tiny house
energiesysteem tiny house
Unieke Tinyparks boek nu