Op deze pagina vind je housewarming cadeau tips of symbolische cadeau tips voor als iemand gaat samenwonen of verhuizen naar een nieuw huis. Als vrienden of kennissen gaan samenwonen wil je natuurlijk niet op een housewarmingsparty met een enveloppe geld aankomen, maar het moet op z’n minst een origineel of symbolisch housewarming cadeau zijn.

Maar wat geef je nou aan iemand cadeau die net een nieuwe woning heeft en van wie je misschien geen idee hebt wat voor stijl zij hebben? 

Zo’n housewarming cadeau bij samenwonen moet wel iets symbolisch, of iets praktisch zijn, of een leuke toevoeging voor hun nieuwe huis zijn.

Dus geen peper en zoutstelletje dat alleen op tafel komt te staan als jij weer op visite komt.

De verschillende housewarming-cadeaus zijn hier voor jou geselecteerd. Bekijk de cadeau tips voor een nieuwe woning en je zult zeker wat leuks vinden.

1. Symbolisch cadeau bij nieuw huis

De meeste housewarming cadeaus zijn symbolische cadeaus die niet duur moeten zijn maar een aardigheid voor als je uitgenodigd wordt bij op een housewarmingsparty. Of gewoon een klein cadeautje als je voor het eerst de nieuwe woning komt bewonderen voor een kennis die is gaan samenwonen of is verhuisd.

Het is natuurlijk erg origineel als je een cadeau kunt geven met een link naar het nieuwe woning. Er zijn allerlei cadeaus te verkrijgen die de vorm hebben van een huis. Hieronder een aantal leuke cadeaus om te geven als decoratie in het nieuwe huis.

housewarming cadeau tip

Grachtenpand Waxinelichthouder

Prijs: € 9,95

De gevels van de grachtenpanden zijn gemaakt van roestvrij staal en hebben hierdoor een moderne look. Achter de gevel kun je een theelichtje plaatsen. 
Meer informatie of bestellen klik hier.

samenwonen cadeau

Bijenhuisjes

Prijs: € 10,99

 Het kleine bijenhotel is gemaakt van hout en heeft verschillende openingen. Zo draag je bij aan een betere leefomgeving voor de solitaire bijen die niet samenwonen.
Voor meer informatie of bestellen klik hier.

cadeau voor nieuwe woning

Cabin geurbrander

Prijs: € 13,99

Het schattige houten huisje verspreid namelijk de heerlijkste geuren door zijn schoorsteen. Het huisje komt met tien geurstaafjes. Ook te gebruiken met wierookstokjes.
Voor meer informatie of bestellen klik hier.

kado voor een nieuw huis

Theehuisje

Prijs: € 18,99

Het huisje is een soort dispenser voor theezakjes. Het huisje is 19 x 10 x 9 centimeter groot.
Voor meer informatie of bestellen klik hier

2. Grappige, praktische en kleine housewarming cadeaus

Als iemand net is verhuisd, dan kan de woning vaak nog een beetje kaal overkomen. Met kleine woonaccessoires kun je de vertrekken al snel aankleden. Een mooi wooncadeau kan dus goed van pas komen, dit kan natuurlijk in alle maten en vormen, van goedkoop tot duur.

Onderleggers worden bijvoorbeeld veel gebruikt als je net een nieuw huis hebt met nieuwe meubeltjes. Een ander symbolisch housewarming cadeau als iemand gaat samenwonen zijn sleutelhouders, op deze manier hangen de sleutels altijd bij elkaar.

Maar ook praktische cadeaus zijn voor een samenwonend stel fijn om te krijgen, zoals een originele bloempot, een luxe snijplank of kaasplank, mooie wijnglazen. Er zijn verschillende online cadeau- en gadgetshop met grappige hebbedingen, designartikelen en de nieuwste gadgets waar je kunt neuzen naar iets toepasselijks.

Als je op onderstaande foto klikt zie je heel diverse cadeaus voor een housewarming, waaronder de onderleggers, vazen, sleutelkastjes en nog veel meer.

3. Woonaccessoires als housewarming cadeau tips

Woonaccessoires kun je natuurlijk in allerlei prijsklassen kopen, maar dit zijn vaak wel de iets duurdere cadeaus voor jouw vriend, vriendin of collega die gaat samenwonen of een nieuw huis betrekt. Onderstaande cadeaus zijn ideaal om te geven en vaak nog niet aanwezig bij een pas ingerichte woning.

 • fruitschaal
 • tijdschriftenrek
 • fotolijstjes
 • luxe kaarsen
 • luxe deurmat
 • spiegel
vtwonen Heart Spiegel

vtwonen heart spiegel

Prijs: € 24,95

Voor meer informatie over meer woonaccessoires klik hier.

4. Tijdschriften cadeau doen bij een nieuw huis

Tijdschriften worden nog steeds heel veel gelezen ondanks alle online media. Het is gewoon gezelliger om door een tijdschrift te bladeren dan met de laptop op schoot te zitten. Maar tijdschriften zullen niet de eerste behoefte zijn als je gaat samenwonen, het is een luxe die je nog niet direct aanschaft. Daarom is het zo leuk om te geven! Verras iemand bij een housewarming met een tijdschrift.

Voor iedereen is er wel iets om uit te kiezen. Een aantal voorbeelden per doelgroep:

 • Vrouwen: Linda, Flair, Flow, La maison Victor, Libelle, Margriet, Nouveau en Viva
 • Mannen: Autoweek, GTO Magazine,
 • Interieur: VTwonen, Ariadna at Home, Eigen Huis en interieur, Stijlvol wonen en Wonen landelijke stijl
 • Moeders: Ouders van nu Magazine, VivaMama en Kekmama
 • Overige: Story, TotalTV en Veronica

Zie https://www.magazine.nl

Maar het is ook leuk om een abonnement cadeau te geven die bijvoorbeeld 3 maanden wordt bezorgd. Het abonnement stopt daarna automatisch. Hierdoor krijgt hij of zij een aantal keer een housewarming cadeau.

5. Wanddecoratie als cadeau voor een nieuwe woning.

Eigenlijk is geen huis compleet zonder wanddecoratie. Maar juist bij mensen die pas verhuisd zijn of net samenwonen staan de meeste meubels wel op de plek maar de aankleding is vaak de laatste stap.

Het mooie is dat je een grote diversiteit aan keuzemogelijkheden hebt. Maar wanddecoratie is ook heel persoonlijk. Dit maakt dat wanddecoratie voor de woonkamer minder geschikt is als cadeau voor een housewarming. Maar je kunt ook denken aan sleutelkastjes aan de wand. Tekstborden of memoborden doen het ook altijd goed, deze borden kunnen overal in huis opgehangen worden, afhankelijk van tekst en of de persoon het leuk vind.

vtwonen Wire Memoboard

VT wonen memobord

Prijs € 29,95

Ideaal voor het ophangen van foto’s of kaarten. Zo kunnen ze zelf een pronkrek samen stellen. h 105 x b 60 cm
Voor meer informatie of bestellen klik hier.

Of geef een cadeaubon voor woonaccessoires cadeau bij een housewarmingparty. Hiermee kunnen ze zelf kiezen voor mooie wanddecoratie aan de muur.

cadeau kaart housewarming

Vt cadeaukaart

Prijs: € 17,50 – / € 25,– / € 35,– /€ 50,– /€ 75,–/€ 100,–

Voor het bestellen van een cadeaukaart bij vt-wonen klik hier.

6. Een plant als housewarming cadeau

Planten kado doen kan bijna altijd bij iemand die net verhuisd is. De planten geven het interieur een groene boost en zorgen voor een gezond leefklimaat. Met een plant kunnen diverse vertrekken ook direct leuk aangekleed worden, of de kale plekken die er nog zijn opgevuld worden. Ook voor kleine planten is er op de nieuwe kast of dressoir altijd nog wel plaats.

7. Romantische cadeaus bij samenwonen

Als iemand net gaat samenwonen is een knus cadeau misschien ook heel leuk. Cadeaus waar ze beiden gebruik van kunnen maken en gezellige momenten kunnen opleveren.

 • Gezelschapspellen
 • Een lekkere plaid om op de bank onder te kruipen
 • Een goede fles wijn met 2 glazen
 • Twee zachte badjassen
 • Mooie badhanddoeken
 • Een romantische foto van het stel op canvas laten drukken
 • Een BBQ

8. Bijdrage aan meer geluk en minder stress

In de veranderende wereld is het vaak hectisch, veel presenteren, voldoende verdienen, verhuizen, samenwonen, administratieve rompslomp, nieuwe woning inrichten etc. Alles moet altijd meer, sterker, groter en beter. We kunnen niet snel gelukkig zijn met wat we op dit moment hebben.

Daarnaast wordt er ook nog van je verwacht dat je een positief, gelukkig en een leuk persoon bent om mee samen te wonen. Dat kan best spannend zijn! Stress is de grote veroorzaker van herhalende negatieve gedachten. Een Mindfulness cursus kan een toepasselijk cadeau zijn voor mensen die hun hele wereld zien veranderen.

Mindfulness is wetenschap.

Het bestaat uit goed doordachte technieken en oefeningen om te leren omgaan met stress in een drukke veranderende wereld. Er is niets zweverigs aan. Maar het kan je geluk aanmerkelijk een boost geven.

Een online Mindfulness cursus kan dus heel waardevol zijn voor levensgeluk.

Mindfulness voor het dagelijkse leven is een 8-weekse Mindfulness cursus inclusief audiobestanden, video’s en dagelijkse emails. De cursus is een dagelijks stappenplan voor mensen die aan de slag willen met Mindfulness en meer rust willen ervaren en minder stress. Het is een laagdrempelige manier om met mindfulness kennis te maken.

mindfulness als cadeau

Mindfulness voor het dagelijkse leven

Prijs: éénmalig € 47,00 inclusief alle bonussen. Je kunt de de oefeningen en inhoud dus zo vaak doen en bestuderen als je zelf wilt.

Andere interessante artikelen

Uitzet sparen en uitzetlijstjes samenwonen zinvol?

Alle informatie over samenwonen

Samenvatting van de alle artikelen en tips over samenwonen kun je lezen op Samenwonen: Wat te regelen

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Al uw systemen voor uw tiny house
energiesysteem tiny house
Unieke Tinyparks boek nu