vakantie met hond Overijssel

Het wordt steeds moeilijker om met je hond op vakantie te gaan, waarbij zowel baasje als de hond heerlijk kan genieten van de vrijheid in de natuur. Maar in Overijssel zijn nog grote natuurgebieden waar de hond vrij mag rond lopen. Op deze pagina hebben wij daar de vakantiehuisjes bij gezocht die te boeken zijn voor een vakantie met hond in de natuur van Overijssel.

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

De Sallandse Heuvelrug is één van de mooiste gebieden in Nederland en is ca 5.200 hectare groot. Het is een uniek natuurgebied tussen Hellendoorn en Holten. In de volksmond ook wel Holterberg genoemd. Het staatsbosbeheer beheert hiervan 2.500 hectare grond. Het is een samenvoeging van verschillende deelgebieden.

Het natuurgebied kenmerkt zich door groot aaneengesloten heide- en bosgebied met flinke hoogteverschillen en fraaie uitzichten. Hoogtepunten als de Holterberg, de Noetselerberg en de Koningsbelt zijn kuitenbijters van landelijke faam. Je treft er diverse naald- en loofbossen, landbouwgronden en zandverstuivingen aan.

Voor kinderen

Er zijn digitale dierkaarten verstopt in de buurt van Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Open de app Perfect Earth Animals als je bij het buitencentrum bent en ga op zoek naar de dierenkaarten! Lees hier meer over de Perfect Earth Animals-app.

Op vakantie met je hond in de natuur op de Sallandse Heuvelrug, Overijssel

Wil je op vakantie in de natuur van Overijssel, dan is de Sallandse Heuvelrug een ideale omgeving. Er zijn twee gebieden waar je hond nog vrij los mag lopen in de natuur:

Hellendoornse Berg; een bosgebied ten westen van Hellendoorn, tussen de Almeloseweg, Klinkenbeltweg en Luttenbergweg. Honden kunnen hier heerlijk spelen en ravotten. Er is een groot losloopgebied waar je vrij door het bos kunt wandelen.

Vakantie met hond in de natuur van Overijssel

Het Ravijn (of Stut voor de Nijverdallers) is een deelgebied van dit losloopgebied voor honden. Het Stut (ca 1,5 km lang), evenwijdig aan het spoor, is een natuurlijke steile heuvel, van geel zand. De paden naar de top van de heuvel worden al sinds jaar en dag gebruikt door sportverenigingen uit de buurt, door individuele bootcampers en trimmers maar ook door hondeneigenaren. Honden vinden het heerlijk om zich uit helemaal uit te leven.

Aan de andere kant van het gebied ligt het Avonturenpark, ideaal voor een dagje uit met de kinderen. Je kunt het park af om de hond tussendoor uit te laten. Ook aan deze kant van het uitlaatgebied ligt een grote afgraving of zandkuil. Bovenaan een stok naar beneden gooien en onze hond maar rennen. Heerlijk vind hij dat, om vervolgens daarna moe en voldaan de hele middag in zijn mand te liggen.

Midden in het bos ligt Landgoed De Uitkijk, een hotel met een fijn terras, ook hier zijn honden op het terras welkom.

Vakantiepark bij hondenlosloopgebied Hellendoornse Berg, Sallandse Heuvelrug

Links van het losloopgebied Hellendoornse Berg (op bovenstaande plaatje) ligt een 5-sterren vakantiepark van Landal, vakantiehuisjes dicht bij Hellendoorn. Het vakantiepark “Landgoed De Hellendoornse Berg” is een huisdiervriendelijk vakantiepark, waar honden zijn toegestaan. Je kunt verschillende vakantiehuizen huren voor 2, 4 en 6 personen. Alles om een geweldige vakantie te hebben met familie en hond in Overijssel.

Samen genieten van lange wandelingen en fietstochten door de schitterende natuur van de Sallandse Heuvelrug. Kom ‘s avonds heerlijk tot rust in uw luxe vrijstaande villa, waar genoeg ruimte voor de hond is. Op huisdiervriendelijk vakantiepark De Hellendoornse Berg genieten jij en je huisdier van een heerlijk weekendje weg of langere vakantie.


Teesselinksveld / Kattenbos op de Sallandse Heuvelrug is ook een gebied waar je de hond nog los mag laten lopen. Het is bosgebied ten zuiden van Nijverdal, bereikbaar vanaf parkeerplaats aan de Holterweg. Ook in het kattenbos vind je een mengeling van open ruimtes met geel zand en wandelpaden door het bos. Er is een wandelroute die door een groot deel van het kattenbos gaat. Het Kattenbos gaat over in de Holterberg, een groot gebied waar je heerlijk uren rond kunt dwalen. Ook zijn er horecagelegenheden die helemaal ingericht zijn op honden. Een waterbak wordt op het terras eerder “geserveerd” dan je eigen drankje.

Houd er rekening mee dat de Sallandse Heuvelrug veel niveauverschillen heeft (dus goed voor de conditie ). Het gebied was ook populairder bij mountainbikers. De routes staan al jarenlang in de top 10 van MTBroutes. Maar vanaf 14 juni 2022 is dit afgelopen. De provincie heeft bepaald dat de hele zomer vanaf 1 april t/m 30 september de blauwe route met single-tracks dicht moeten. Er mag daar niet meer gefietst worden omdat er reptielen, zandhagedissen en hazelwormen, worden doodgereden.

Camping bij losloopgebied Kattenbos Nijverdal, Sallandse heuvelrug

Camping de Noetselerberg ligt pal tegen het kattenbos aan, een kwalitatief zeer goede camping om op vakantie te gaan met je hond in Overijssel. Ook voor de kinderen is het een heerlijke camping. Midden in de natuur, en het centrum van Nijverdal op fietsafstand (ca 1,5 km). Ook het losloopgebied Hellendoornse Berg ligt ca 1,5 km van van de camping. Echt een ideale uitvalsbasis. Er is een keuze uit verschillende chalets, tiny houses of campingplaatsen, maar helaas is deze 5 sterrencamping wel snel volgeboekt.

In de overige gebied zijn honden aangelijnd welkom.

Op vakantie met je hond in de natuur rond Staphorst, Overijssel

Er is een bijzonder project gerealiseerd in de boswachterij van Staphorst. Sinds maart 2022 is er 9 hectare natuurgebied beschikbaar gesteld om honden te laten spelen, het z.g.n. hondenspeelbos Punthorst is daar aangelegd. Het gehele gebied is omheind met gaas van 150 centimeter hoog, inclusief klaphekjes bij de ingang van het speelbos.

Aanleiding was het sluiten van de zogeheten Natte Neuzenroutes. Deze routes werden steeds drukker bezocht. Hierdoor ontstond er overlast met andere groepen recreanten. Ook de schapenweides hadden overlast van de loslopende honden. Maar omdat het ook een signaal was dat er grote behoefte is om je hond los te laten lopen in de natuur van Overijssel is er een speciaal gebied in gericht speciaal voor honden en voor de hondeneigenaren.

Natuurhuisje.nl en Buitenfonds hebben dit financieel mogelijk gemaakt. Voor elke boeking via het vakantiehuisjesplatform gaat 1 euro naar lokale natuurprojecten. Zoals het Hondenspeelbos Punthorst.

Natuurhuisje.nl heeft natuurbeleving én natuurbescherming hoog in het vaandel staan. “Mensen dichter bij de natuur brengen, dat is onze missie,” vertelt Dick Vulto, CEO van Natuurhuisje.nl. “Dat doen we via onze accommodatie-verhuur in het groen, en door bij onze gasten het bewustzijn te vergroten dat we als mens deel uitmaken van de natuur en er dus ook een rol hebben in het beschermen en behouden ervan.”

Huisjes boeken bij hondenspeelbos Punthorst, Staphorst

Natuurhuisje heeft dit project onder meer mogelijk gemaakt. Maar natuurhuisje ondersteund ook andere projecten in de natuur. Wil jij ook op vakantie met je hond in de natuur van Overijssel zoek dan een natuurhuisje dichtbij de hondenspeelbos Punthorst op de site van natuurhuisje. daar zijn mooie vakantiehuisjes en tiny houses te vinden waar een hond meer dan welkom is.

Vakantiehuizen met huisdier

Andere interessante artikelen

Andere aanbevolen websites:

www.hondeboek.nl

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanrader !
Tinyparks op unieke locaties
Tiny houses ook te huur bij Europarcs
Boek nu uw tiny house in Nederland
tiny house te huur
Een tiny house huren op het water
tiny house op het water te huur