Single vakanties of enkele vakanties in Nederland worden steeds populairder. Er zijn steeds meer mensen die solo op vakantie gaan. Veel mensen ontdekken dat solo vakanties veel meer te bieden hebben dan men aanvankelijk dacht.

Een aantal jaren geleden waren met name de single vakanties in groepsverband populair. Als je een jong alleenstaande volwassene was, dan boekte je een groepsreis voor singles naar het buitenland.

Maar deze trend is volledig aan het veranderen. Er is nu veel meer interesse in enkele vakanties voor alle leeftijden in Nederland. Heel langzaam zie je op vakantieparken dat er eenpersoons huisjes worden gebouwd en verhuurd.

Wat zijn de oorzaken van deze trendbreuk en hoe speelt de single vakanties markt in Nederland hierop in?

Groei éénpersoons huishoudens

Per 1 januari 2020 stond de teller in Nederland op 17,4 miljoen inwoners. Er is een enorme vergrijzing gaande, dit betekent dat er steeds meer 65plussers komen en het percentage jongeren neemt af.

Volgens de huishoudensprognose komen er veel eenpersoonshuishoudens bij, waarvan een groot deel alleenwonende ouderen. Dat meldt Rijksoverheid op basis van de huishoudensprognose 2018-2060.

De oorzaak van het groeiende aantal eenpersoons huishouden onder ouderen is het overlijden van partner maar ook scheidingen. Een groot deel van deze doelgroep is vaak actief en wil graag op vakantie. Een wandel- of fietsvakantie of alleen op vakantie met de hond.

Single vakanties in Nederland

Solo vakanties in Nederland is zeer aantrekkelijk, zeker tijdens de coronacrisis zien we een sterk verhoogde aanvraag voor het huren van éénpersoons huisjes. Maar deze trend was al eerder ingezet, de coronacrisis heeft het slechts versterkt.

De groei van de eenpersoonshuishoudens is daarvoor niet alleen de reden. De markt voor eenpersoonsvakanties in Nederland is aan het groeien en de pioniers richten zich niet alleen op alleenstaanden.

Diverse doelgroepen voor enkele vakanties in Nederland

De doelgroep is heel divers en van alle leeftijden. Het zijn niet alleen de jong alleenstaanden die single op vakantie gaan. Maar ook zeker de groep op middelbare leeftijd, met een drukke leefstijl. Single vakanties zijn daardoor niet alleen meer voor alleenstaanden maar ook voor samenwonenden of gehuwden die de hectiek ontvluchten.

Werk, familie, verplichtingen en de sterk veranderende wereld maakt dat een grote doelgroep de rust opzoekt. Ze zoeken geen bestemming in verre landen maar willen alleen op vakantie voor bezinning. Singel vakantie in Nederland waar de rust centraal staat.

Bezinning op het drukke en volle leven, op zoek gaan naar meer vrijheid en ruimte voor jezelf zijn redenen om er even tussenuit te gaan. De zogenaamde solo retreat.

Daarnaast zijn er nu ook veel 65-plussers die juist de eenpersoonshuisjes in Nederland huren op werkdagen. Zeker tijdens corona is het toch wel heerlijk om even je eigen huis te ontvluchten en in een andere omgeving te overnachten.

Eenpersoons huisje huren

single vakantie nederland

Op Europarcs De Zanding in Otterlo is één van de weinige parken die echt een eenpersoonshuisje te huur hebben de Solo Retreat. Alles wat je nodig hebt op 18m2!

Enkele vakantie in Nederland boeken

Een tiny house huren in Nederland om alleen op vakantie te gaan, heerlijk om te onthaasten en de hectiek van de dag te ontvluchten. Zoek de rust op in je eentje! Een tiny house huren als vakantiehuisje is hiervoor een ideale mogelijkheid. Geniet van de rust en het alleen te zijn met de natuur, solo genieten. Je schudt alle stress en drukte van je af, even helemaal niets.

Bij al deze huisjes staat rust en onthaasten centraal.

klik op onderstaande pagina voor een uitgebreid aanbod per provincie.
Het zijn tiny houses, kleine vakantiehuisjes, vakantiewoningen, pipowagens, of andere bijzondere compacte huisjes.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanrader !
Tinyparks op unieke locaties
Tiny houses ook te huur bij Europarcs
Boek nu uw tiny house in Nederland
tiny house te huur
Een tiny house huren op het water
tiny house op het water te huur