In dit artikel beschrijf ik een eerlijke review van de e-cursus Vind je ideale baan van Frank de Moei. Heb je iets aan deze e-cursus als je van baan wilt veranderen? is het wel betrouwbaar en wat krijg je dan voor je geld? Dit zijn vragen die ik in onderstaande review aan bod komen.

In mijn zoektocht naar mijn ideale baan heb ik zelf veel verschillende soorten trajecten doorlopen. Het is niet gemakkelijk om te ontdekken wat je zoekt in een ideale baan, daar heb je echt hulp bij nodig. Ik was dus wel heel benieuwd of deze cursus iets zou hebben toegevoegd aan mijn zoektocht. Is deze e-cursus de hulp waar jij iets aan hebt?

Algemene informatie Vind je ideale baan

De cursus is een e-cursus, een volledig digitale cursus en deze is in eigen tempo te volgen. Je hoeft niet met meerdere mensen in een klaslokaal om je eigen verhaal te doen. Een groot voordeel van deze e-cursus ten opzichte van fysieke lessen is dat er geen wachttijden voor inschrijvingen zijn. Je kunt direct met de cursus beginnen wanneer jij wilt.
Je krijgt gedurende 10 weken 12 lessen per mail toegestuurd. Ook de 3 extra e-boeken ontvang je in de mail.

De cursus is tijdelijk aan te schaffen voor € 49,– . De extra e-boeken ad € 25,– zijn hierbij inbegrepen! De aanbieder geeft 100 % geld terug garantie, je loopt dus geen enkel risico.

Wie is Frank de Moei ?

Voor deze review e-cursus Vind je ideale baan heb ik de nodige research gedaan naar Frank de Moei. Frank is professionele life-coach gespecialiseerd in persoonlijke groei. Nadat hij in loondienst de nodige ervaring had opgedaan is hij in 2006 zijn eigen bedrijf gestart onder de naam Carpedium. Van 2006 tot 2009 heeft hij als zelfstandige bedrijfstrainingen gegeven. In 2008 heeft hij daarnaast de site Newstart.nl gestart om alle coachings en persoonlijke ontwikkelingsactiviteiten te bundelen.

Frank is de ontwikkelaar van de online cursussen van Newstart.nl. Hij claimt sinds 2008  meer dan 15.000 cursisten geholpen te hebben met meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.

review Vind je ideale baan

Frank de Moei is aangesloten bij

 • het NOBCO (Nederlandse orde van beroepscoaches) en
 • het EMCC (European Mentoring and Coaching Council).

  .

Frank wil, met zijn online cursus, mensen begeleiden naar een succesvol en gelukkig leven. Hij doet dit door een positieve benadering te kiezen bij alles wat hij doet. Dit is ook in zijn e-boeken terug te lezen. Op zijn site biedt hij meerdere online cursussen aan die allemaal een link hebben met zelfontwikkeling en het vinden van geluk.

Is het betrouwbaar om iets bij Frank de Moei te kopen?

Op diverse sociaal media is Frank de Moei goed te vinden. Ik heb contact opgenomen met Frank de Moei via mail en linkedin. Het verbaasde me dat hij op beide contacten heel snel reageerde. Hij gebruikt ook bewust geen pseudoniem, zodat je weet wie hij is en wat hij doet. Hij is dus als persoon heel benaderbaar. De cursus die ik heb aangevraagd kreeg ik binnen 2 dagen in mijn mail !

Zijn bedrijf Carpedium is ingeschreven in de kamer van koophandel.

Zijn ervaring als coach zie je in de online cursus terug. Hij wil met name via de opdrachten jou aan het denken zetten en tot actie over laten gaan. Al zijn producten zijn in dezelfde stijl geschreven. In deze trainingen geeft hij ook aan dat je persoonlijk contact met hem kunt opnemen.

Frank de Moei komt op mij absoluut betrouwbaar over. Bij aankoop van de training wordt er direct geleverd. Mail wordt binnen 2 dagen beantwoord. In alles wat ik over hem gelezen en ervaren heb lijkt me Frank de Moei een coach die echt met passie mensen wil ontwikkelen naar een beter leven.

Opbouw en inhoud: review e-cursus Vind je ideale baan

De cursus is opgebouwd in 3 stappen:

 • Ontdekken waar je goed in bent, je passie en talenten
 • Zelfvertrouwen om de angsten te overwinnen
 • Acties die je moet ondernemen om daadwerkelijk de overstap te maken naar je ideale baan

Je krijgt gedurende 10 weken 12 lessen per mail toegestuurd. Al deze mails hebben dezelfde structuur, wel zo overzichtelijk. De inhoud is snel en gemakkelijk te lezen in begrijpelijke zinnen. In de tekst staan wel een aantal “open deuren” en of one-liners, maar daardoor is het wel herkenbaar en ga je wel nadenken over jezelf.
Eerst krijg je een stukje theorie, daarna een uitleg hoe je de opdrachten moet maken en daarna de opdrachten of oefeningen zelf.

Deze oefeningen van de cursus Vind je ideale baan zijn wel belangrijk om echt uit te voeren, ze zijn concreet geformuleerd en duidelijk. De oefeningen zijn bedoeld om je echt na te laten denken over je eigen voorkeuren, passie etc.. Ze geven richting in je denkwijze om zodoende je ideale baan te vinden.

Een leuke, luchtige opdracht vond ik:
– Wat zou je doen nadat je een miljoen euro had gewonnen?
– Als je denkt: niets, dan is mijn vraag: Wat zou je doen als je een halfjaar niets had gedaan?

De antwoorden van de opdrachten moet je daadwerkelijk op schrijven zodat je ze altijd na kunt lezen. Antwoorden op schrift lijken ook harder, misschien helpt het om daadwerkelijk actie te ondernemen.

De gratis e-boeken

In les 1, 7 en 12 ontvang je een gratis e-boek. Dit is een zeer welkome aanvulling op de theorie en volgen ook bovenstaande stappen. De e-boeken zijn snel en gemakkelijk te lezen. De bladzijden zijn in kleine alinea’s verdeeld waardoor het overzichtelijk is. Voor een online boek is dit heel belangrijk.

 • 1e e-boek Inzicht in je kracht bestaat uit 56 pagina’s
  Dit boek probeert je mindset te veranderen naar positief denken. Vanuit positief denken kijk je anders naar de wereld
 • 2e e-boek Ontdek je passie en talent, bestaat uit 44 pagina’s
  Je probeert te ontdekken waar je passie ligt, wat vind je leuk in een baan en welke baan past bij jou.
 • 3e e-boek Maak de overstap naar je droombaan bestaat uit 64 pagina’s
  Hierin staat beschreven hoe krijg je nu die ideale baan waarvan jij droomt?

Vind ik echt mijn droombaan door deze cursus?

Dit is natuurlijk de belangrijkste vraag in deze review van Vind je ideale baan. Als je deze online cursus alleen doorleest dan vind je echt niet de baan die je zoekt. De kracht ligt in de opdrachten en vragen. In een zoektocht naar je ideale baan moet jezelf nadenken waar jou passie en talenten liggen. Dit ervaar je niet door alleen te lezen, maar na te denken over jou eigen dingen. De online cursus helpt je hiermee.

Met name de opbouw naar deze opdrachten toe en de uitwerking hiervan maken dat de cursus echt effect kan hebben. Jij bepaalt zelf of deze cursus een succes is. Als je echt tijd investeert in de opdrachten ben ik ervan overtuigd dat de cursus Vind je ideale baan je inzicht verschaft. De cursus biedt hulp om daadwerkelijk de stappen te zetten naar de ideale baan.

Voor € 49,– maak jij een hele goede start op weg naar jouw droombaan.

e-cursus vind je ideale baan

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *