Geld bijverdienen naast je pensioen of AOW met een blog of artikel op internet werkt echt!
Het is een ontzettend leuke hobby om te doen.

Artikelen schrijven op internet is een goede mogelijkheid om een aanvulling te generen naast je pensioen of AOW. En het is een leuke en leerzame tijdsbesteding, zonder risico en minimale investering in geld.

Waarom het zo leuk is en hoe je dit kunt doen beschrijven we in dit artikel.

makkelijk geld verdienen tijdens je pensioen

Geld bijverdienen met je hobby tijdens je pensioen

Steeds meer mensen willen actief blijven tijdens hun pensioen en zich blijven ontwikkelen. Maar zijn zoekende naar iets wat toegevoegde waarde heeft.

Uiteraard kun je blijven werken als je pensioengerechtigd bent om actief te blijven en extra inkomsten te verdienen. Maar na je pensionering wil je waarschijnlijk iets nieuws, je gaat tenslotte een nieuwe periode tegemoet.

Als je het leuk vindt om te schrijven, dan is voor jou een webblog maken misschien wel de ideale tijdsbesteding.

Vanaf je computer, op je vakantiebestemming, of gewoon thuis. Bovendien kun je extra inkomsten krijgen als je iets interessants te melden hebt.

Een nieuwe hobby, bloggen, tijdens je pensioen

Verhalen vertellen op internet is echt leuk, maar let er wel op dat het voor jou ook interessant moet blijven op lange termijn.

Dus schrijf altijd over iets waar jouw interesse ligt. Alleen zo blijft het een leuke hobby tijdens je pensioen, dit is ook belangrijk om een blijvende inkomsten stroom te genereren.

Er zijn zoveel onderwerpen om over te schrijven

Jij hebt veel levenservaring en daardoor zeker iets speciaals te melden op het internet. Het is erg leuk om je ervaring te delen en anderen te laten leren van jouw ervaring.

Je hebt voor je pensioen misschien al een leuke hobby opgepakt of een interessant onderwerp gehad waarin je je extra hebt verdiept. Hierover kun je veel schrijven.

Maar je kunt ook schrijven over specifieke werkervaring waar een ander graag van leert.

Als je iets speciaals hebt om over te schrijven of je bent een autoriteit op een bepaald gebied dan kun je zeker lezers boeien. En dat is de kunst van bloggen op internet!

Tijdens je pensioen blijven leren en geld bijverdienen

Je bent nooit te oud om te leren!

Het is voor veel mensen een aanvulling om te leren, je wordt hierdoor blijvend geprikkeld door nieuwe onderwerpen en ervaringen. Zeker als je je gaat verdiepen op internet is er altijd wel iets te leren.

Het grote voordeel is dat je dit kunt doen in je eigen tempo, wanneer je tijd en zin hebt.

Een paar maand geleden ben ik er ook mee begonnen en inmiddels heb ik de eerste inkomsten binnen. Ik kon het niet geloven, maar het is echt waar!
Verhalen schrijven of bloggen is heel leuk om te doen, echt een leuke tijdsbesteding tijdens je pensioen.

Maar ook een mogelijkheid om geld te verdienen naast je pensioen.

Ik blog artikelen op internet en promoot daarbij producten van iemand anders waarbij ik een commissie krijg als mensen het product kopen. Zonder daarbij enig risico te lopen.

Dus geen eigen producten verkopen of voorraden aanhouden. Ik heb alleen een kleine investering gedaan voor het aanhouden van een website en een cursus om het kunstje te leren. Uiteraard moet ik er wel tijd insteken.

Ik doe dit door affiliate marketing, in het volgend hoofdstuk leg ik uit hoe dit werkt.

In het begin moest ik veel leren en proberen. Via de internetsuccesgids – affiliate marketing revolutie- heb ik alles geleerd wat ik moest weten.

makkelijk geld verdienen met je hobby tijdens je pensioen

Eigenlijk wilde ik me gewoon verdiepen op het internet, iets meer leren over hoe blogs werken. Ik wilde graag iets vertellen over mijn ervaring om zo andere mensen helpen.

Maar van het één kwam het andere en inmiddels heb ik al zo veel geleerd. Het verbaasd me nog steeds wat er mogelijk is en wat ik kan doen op internet. En het verbaasd me nog meer dat ik, op een leuke manier, geld kan bijverdienen tijdens mijn pensioen.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van marketing. Je promoot op je website, bij je blogs, een product of dienst. Als de bezoeker dit product koopt krijg jij de provisie van de verkoper van het product.

De aankoper merkt er niets van, en het verkoop bedrag die de klant betaald wordt door deze affiliate commissie ook niet beïnvloed.

De blogger (jij dus) wordt de affiliate genoemd.
De adverteerders bieden het product aan, maar zorgen ook voor het advertentie materiaal die jij op je site kunt gebruiken.
De affiliate-netwerken zijn tussenpersonen, deze organisaties regelen de betalingen, de aanmeldingen, de afspraken etc. Hierdoor is het simpel om deel te nemen aan affiliate marketing.

Zelf ben ik wel kritisch op de producten die ik promoot, ik moet daar zelf wel achter staan. Hierdoor blijft het voor mij leuk en ook voor mijn “klanten”.

De adverteerder bepaalt hoeveel commissie je krijgt per product. Deze zijn vooraf afgesproken en vastgelegd bij de affiliate netwerken. Ook zijn er regels wanneer en hoe er uitbetaald wordt.

Affiliate- netwerken

Deze regels van commissie en uitbetaling kun je inzien bij de affiliate-netwerken. Het lijkt ingewikkeld, maar dat valt reuze mee.

Je kunt je aanmelden bij deze netwerken. In een overzicht, op hun site, kun je zien welke producten je kunt promoten. Voor deze producten kun je je dan inschrijven. Deze inschrijvingen moeten nog wel goedgekeurd worden door de adverteerder.

Jouw blogs moeten namelijk wel enige relevantie hebben met de adverteerder. Als je een specifiek product wilt promoten en deze is goedgekeurd krijg je een code, een zgn. affiliate link, die je plaatst in je blog.

Hierdoor kan de affiliate-netwerk zien door wie de klant is doorgestuurd en wordt de commissie gekoppeld aan jou rekening.

Er zijn enkele grote affiliate netwerken in Nederland.

 • Daisycon
  Nederlands grootste- en bekendste netwerk. Oorspronkelijk promoten ze met name (online) dienstverleners zoals energieleveranciers en financiële dienstverlening. Maar inmiddels is er een veelvoud van adverteerders.
 • Tradetracker
  Inmiddels ook een zeer grote partner, en ze groeien elke dag met meer adverteerders op vrijwel alle niche-markten.
 • Paypro
  Een Nederlands netwerk voor met name digitale producten zoals e-books en cursussen. Sinds kort (juni 2020) kun je hier kosteloos inschrijven.
 • Bol.com partnerprogramma
  Je kunt vrijwel alle bol.com producten promoten. Er zijn verschillende commissie klassen. Op boekenaankopen krijg je bijvoorbeeld 6% provisie. Op andere producten kan dit meer of minder zijn.
 • Amazon partnernet
  Sinds maart 2020 ook in Nederland. Je hebt keuze uit miljoenen producten en de commissie is tot 12% van het orderbedrag.
 • Wehkamp
  De bekende webwinkel van Nederland.

Voorbeeld van affiliate links op mijn site

Tiny Houses vind ik bijzonder interessant en ik heb me verdiept in verschillende aspecten m.b.t. dit onderwerp. Als affiliate link heb ik boeken bij bol.com op mijn site staan.

Ook schrijf ik regelmatig iets persoonlijks, gewoon omdat ik het leuk vind om dit te doen. Bijvoorbeeld over mijn zoektocht naar werkgeluk. Met een affiliate link naar een online cursus.

Maar ik moet ook eerlijk zeggen dat ik nog teveel onderwerpen heb, meer specialisatie in een niche markt zou meer inkomsten generen. Maar ik vind het te leuk om over van alles te bloggen.

Veel zoekers op jouw site motiveert

Het meedoen met affiliate marketing is niet moeilijk. Inschrijven bij een affiliate-netwerk kan iedereen.

Het opzetten van een website is in de veranderende wereld ook echt niet moeilijk. Er zijn veel sites (wordpress) in een handomdraai aan te maken door enkele gegevens in te voeren. Uiteraard kun je dit ook nog laten doen.

Het moeilijkste is om daadwerkelijk bezoekers te krijgen naar je site. Hoe maak je nu iets interessant voor Google zodat je bovenaan komt te staan als mensen gaan zoeken.

Het zogenaamde SEO of Search Engine Optimization is een stappenplan die nodig is om hoog te scoren in Google. Ook op een standaard website zijn hiervoor mogelijkheden.

Maar ook voor Google is tegenwoordig de inhoud het belangrijkste. Veel schrijven over interessante onderwerpen blijft scoren in google. En als je over je hobby schrijft tijdens je pensioen kun je waarschijnlijk veel content genereren.

Bovenstaande items worden allemaal behandeld in de videotraining van internetsuccesgids – affiliate marketing revolutie– behandeld. Geen technische kennis nodig; je website is in 5 minuten online

Wat heb je nodig om geld te verdienen tijdens je pensioen.

Ik ben mijn eigen website veranderendewereld.nl begonnen om mijn blogs te posten. Het slimste is om een specifiek thema aan te houden zodat je een specifieke doelgroep hebt. Zie volgend hoofdstuk om te lezen hoe je moet beginnen.

Als je een website hebt kun je beginnen met artikelen te plaatsen en bezoekers te trekken. Maar verwacht niet direct wonderen bij je eerste aantal artikelen. Er zijn echt meerdere artikelen nodig als je echt bezoekers wilt krijgen. Dus het vergt veel tijd en doorzettingsvermogen.

Daarna kun je je aanmelden bij de verschillende affiliate-partners. Na goedkeuring kun je de affiliate links plaatsen in je blogs.

In dit artikel staat nog lang niet alle informatie die jij misschien nodig hebt voor het goed opzetten van affiliate marketing. Ik zou je echt aanraden om de videotraining van Internet succes gids aan te kopen, het heeft mij enorm geholpen om van geen kennis deze stie te maken.

Kleine investering voor een leuke tijdsbesteding tijdens je pensioen.

Op een warme maandagmiddag naar het strand en ondertussen gewoon geld bijverdienen tijdens je pensioen?  Het kan echt als je doorzettingsvermogen hebt, de tijd hebt en je goed voorbereidt.

3 stappen om te beginnen met je hobby, blogs plaatsen.

 • Bedenk een domeinnaam voor je website
 • Check of de domeinnaam beschikbaar is
 • Vraag een starters webhosting aan
 • Maak een wordpress pagina aan of managed WordPress

Voordat je een website kunt maken heb je een domeinnaam nodig. Denk goed na over de naam en onderwerp van je website. Het is moeilijk om deze te veranderen, kan ik uit ervaring zeggen. Je kunt eenvoudig nazien of deze domeinnaam al in gebruik is of nog beschikbaar is.

Klik op onderstaande afbeelding van neostrada om je domeinnaam te checken.

Je kunt al een eigen betaalde website maken voor een paar euro per maand. Als je op onderstaande afbeelding klikt, wordt je doorgezet via mijn affiliate link naar Neostrada. Zo krijg ik weer een kleine provisie van tradetracker 😉 . Neostrada is ook de Webhosting waarbij ik mijn website heb geregeld. In eerste instantie is een starters webhosting (1 euro per maand) voldoende.Het is ook handig om managed WordPress aan te vragen. Je hebt dan geen omkijken meer naar het beheer van je WordPress website. Neostrada geeft dan het technisch beheer van je website helemaal uit handen.

Maar als je al handig bent in het bijhouden van websites is dit natuurlijk niet nodig.

Geen ervaring met affiliate marketing?

Koop dan de Affiliate Marketing Revolutie en ga aan de slag met de methoden uit de videotraining. Zodoende wordt je stap voor stap begeleid in het geld bijverdienen tijdens je pensioen door het internet.

Ga voorlopig niet in op alle extra aanbiedingen, maar bekijk alle lessen die je voor €47,00 mag bekijken. Het zijn er veel en ze zijn compact en informatief. Je kunt met de informatie direct aan de slag.


Het klinkt misschien te gemakkelijk, maar ook ik heb ondervonden dat het echt werkt. Velen verdienen een vermogen op internet, daarvan wil jij toch ook een graantje meepikken?

Leer, ondervindt en verdien tijdens jouw pensionering

De ideale hobby of tijdsbesteding tijdens je pensioen. In je eigen tempo wanneer jij tijd en zin hebt.
Dus wil je iets bijverdienen tijden je pensioen met een leuke tijdsbesteding, verdiep je nu in affiliate marketing.

makkelijk geld bijverdienen tijdens je pensioen

Mogelijk andere interessante artikelen

Start vandaag je online cursus

Betekenis affiliate marketing

Geld verdienen na of tijdens de coronacrisis

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *