droom job

De betekenis van affiliate marketing: een manier om geld te verdienen door reclame te maken voor andermans producten op internet. Steeds meer mensen zetten een affiliate marketing site op om geld bij te verdienen, naast hun baan of uitkering.

Het is niet moeilijk om te doen en er zijn bijna geen risico’s. Je hoeft geen voorraden aan te houden en je hebt geen rechtstreeks contact met je klanten.

Wat is affiliate marketing eigenlijk.

De betekenis van affiliate marketing zegt misschien nog weinig, reclame maken voor andermans producten op internet. Maar hoe verdien je dan het geld met affiliate marketing?

Als een lezer van jouw website het product aanklikt waarvoor jij adverteerd, wordt de lezer automatisch doorgelinkt naar de site van de aanbieder. Als de klant het product koopt krijgt de affiliate (degene die reclame maakt) een commissie.

Je kunt, via internet, voor ontzettend veel producten reclame maken. Alle grote online bedrijven zijn wel aangesloten op affiliate marketing, dus keuze genoeg om te adverteren. Typische affiliate producten bestaan uit abonnementen, cursussen, producten of lidmaatschappen.

Hoe werkt affiliate marketing

Je maakt een website overeen specifiek onderwerp. Je schrijft vervolgens blogs welke bij een product past waarvoor je wilt adverteren. In de tekst (content) die je schrijft wordt een link naar de producten geplaatst. De lezer kan vervolgens dit product kopen van de aanbieder.

De koper merkt er niets van, het verkoop bedrag die de klant betaald wordt door deze affiliate commissie ook niet beïnvloed.

De blogger (jij dus) wordt de affiliate genoemd. De adverteerders of aanbieders bieden het product aan, maar zorgen ook voor het advertentie materiaal die jij op je site kunt gebruiken.

Er zijn vaak leuke banners beschikbaar die je door middel van een code kunt knippen en plakken in je tekst. Door deze codes te plaatsen kan men zien dat de klant via de affiliate website het product heeft gevonden en gekocht. Daardoor kan er een commissie worden uitbetaald naar de juiste persoon. Dit wordt verzorgd door affiliate netwerken.

Betekenis affiliate netwerken

In blogs kun je dus adverteren voor een product. Om codes (affiliate links) te generen voor de verkoop moet je je aanmelden bij tussenpersonen, ook wel affiliate netwerken genoemd. Deze affiliate netwerken regelen de links die je moet gebruiken in je blog. Maar ook de betalingen, de aanmeldingen, de afspraken etc. Als je eenmaal aangemeld bent bij een affiliate netwerk en een code in je tekst hebt geplaatst gaat alles vanzelf. Hierdoor is het simpel om deel te nemen aan affiliate marketing.

De adverteerder bepaalt hoeveel commissie je krijgt per product. Deze zijn vooraf afgesproken en vastgelegd bij de affiliate netwerken. Ook zijn er regels wanneer en hoe er uitbetaald wordt.

Wat heb je nodig om reclame te maken voor producten op internet?

Nu de betekenis van affiliate marketing duidelijk is wil je misschien wel beginnen om geld te verdienen met affiliate markteling.

Om met affiliate marketing te beginnen heb je nodig:

  • Een website waarop je blogs kunt schrijven die mensen willen lezen. Het beste werkt het als je schrijft op je website over een specifiek onderwerp, een nicemarkt. Zo wordt je in google het snelst gevonden.
  • Aanmelden bij affiliate-netwerken. Er zijn enkele grote affiliate netwerken in Nederland.
    – Daisycon
    – Tradetracker
    – Paypro
    – Bol.com

Waarom is affiliate marketing booming business ?

De laatste jaren is er erg veel verdiend aan affiliate marketing. Er zijn ontzettend veel mensen die hun gehele inkomen verdienen aan affiliate marketing. Dus door te bloggen en te adverteren. Steeds meer individuen zijn er zelfs rijk mee geworden. Jacko Meijaard is een bekend affiliate marketeer. Op zijn website is onderstaand filmpje te zien.

betekenis affiliate marketing

We verwachten dat de groei van affiliate marketing wel een keer minder zou worden, dat de markt verzadigd was. Maar niets is minder waar. De online markt is ontploft in 2020 door het coronavirus en affiliate marketing doet het daardoor beter dan ooit.

Veel meer mensen zitten online te surfen en kopen producten online. Er worden mega veel cursussen en succesvolle websites gelanceerd mbt affiliate marketing. Ook na de coronacrisis, in 2021 en 2022 is de verwachting dat dit steeds verder gaat stijgen.

Kan ik profiteren van de groeiende online aankopen?

De coronacrisis heeft voor een aantal bedrijven een mega winst opgeleverd. Dit zijn onder andere de online bedrijven die producten verkopen, de postorderbedrijven en alle dienstverleningsbedrijven in bijvoorbeeld online cursussen.

Als affiliate partner kun je mee profiteren van de online verkopen, door te adverteren voor deze producten en diensten waarvoor je een commissie ontvangt.

Want dit online shopping gedrag zal ook na de coronacrisis nog heel lang aanhouden. Misschien is ons gedrag wel voor altijd veranderd naar meer online aankopen.

Je kunt door affiliate marketing een mooi (aanvullend) inkomen opbouwen! Het mooie hiervan is dat dit niet plaats gebonden is, dus ook als je op reis bent kun je je inkomen opbouwen. Hoe geweldig is dit ! Uiteraard gaat dit niet zomaar, je moet wel doorzettingsvermogen hebben. Om in google gevonden te worden moet je veel blogs schrijven. Maar heb jij de discipline om dit te doen dan kan het lukken.

Heb je dit artikel niet alleen gelezen om alleen de betekenis van affiliate marketing te lezen maar wil je daadwerkelijk ook beginnen dan adviseer ik je om eerst de training Affiliate Marketing Revolutie te doorlopen. Je kunt nu voor een flinke korting (nu slechts voor € 47.–) de basiscursus volgen. Dat is al voldoende om een website te bouwen en affiliate marketing te beginnen.

Dit is echt de moeite waard! De investering van € 47,– staat niet in verhouding met de opbrengsten die je kunt genereren.

Dromen, Durven en Doen !

reclame maken voor producten op internet

Via deze link kun je de training Affiliate Marketing Revolutie  (tijdelijk) kopen voor €47,00 (normaal €297,00). 

Andere gerelateerde artikelen

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *