loopbaan

Het is belangrijk dat je plezier hebt in je leven ! Daarvoor moet je jouw werkgeluk opzoeken in je loopbaan. Je leeft tenslotte maar 1 keer. Je besteedt veel tijd van je leven aan werken, dus daarom is plezier hebben in je werk een belangrijke factor voor een gelukkig leven.

De informatie op deze site kan misschien een steentje bijdragen om jouw werkgeluk te vinden of te blijven behouden in de veranderende wereld.

De afgelopen jaren heb ik meer dan honderd mensen mogen coachen naar hun werkgeluk en ze geholpen om hun loopbaan zelf te bepalen. Niet afwachten maar zelf aan het roer gaan zitten op weg naar jouw werkgeluk, jouw droombaan of plezier in je werk.

Wat is een loopbaan ?

Wie zich verdiep in het onderwerp loopbaan komt verschillende termen tegen op internet en de literatuur. Veel gebruikte termen zijn loopbaanplanning, loopbaanontwikkeling, loopbaanbegeleiding., loopbaanmanagement. In de dagelijkse spreektaal wordt met loopbaan en carrière vaak hetzelfde bedoeld.

Toch heeft carrière vaak een andere lading, vaak wordt er dan van uitgegaan dat je horizontaal op de ladder bent gestegen, dus promotie of een betere baan hebt gekregen. De term loopbaan wordt vaak algemener gebruikt. Iedereen die werkt heeft een loopbaan, dit is een reeks van functies die jij hebt doorlopen.

Het komt nog zelden voor dat we onze loopbaan helemaal bij dezelfde werkgever doorlopen. 40 jaar of langer bij 1 werkgever was vroeger heel normaal maar tegenwoordig doorlopen wij onze loopbaan in verschillende functies bij verschillende werkgevers.

Veranderende wereld

Ook werkgevers willen tegenwoordig graag dat hun medewerkers zich blijven ontwikkelen en zijn vaak bereidt om hierin te investeren. Door te blijven ontwikkelen houden mensen vaak plezier in hun werk.

Het is al vele malen bewezen dat mensen met plezier in hun werk beter presteren. Dit is goed voor de resultaten, cultuur en de sfeer in het bedrijf. Doordat medewerkers zich meer ontwikkelen wordt ook de doorstroom intern of extern het bedrijf versneld. De functie-verblijftijd in veel bedrijven is behoorlijk naar beneden gegaan de laatste decennia. De kreet jobhoppers kent nu iedereen.

In diverse bedrijven zijn de POP’s (persoonlijk ontwikkel plan) geïntroduceerd. De leidinggevende vraagt naar de toekomstplannen, waar wil je graag naar toe werken en wat heb je daarvoor nodig? Het doel is om je gemotiveerd te houden in je functie of ergens anders in het bedrijf. Maar ook om je te blijven ontwikkelen zodat je beter presteert en plezier blijft houden in je werk.

loopbaan, loopbaancoach

Het is dus van belang dat je wel enig inzicht hebt in wat je daadwerkelijk wilt. Het kan zeker bepalend zijn voor je werkplezier. Leidinggevende doen steeds meer een beroep op ons zelfsturend vermogen. De werkgever verwacht dat we inzicht hebben in onszelf en dus zelf aan het roer staan. Niet meer op de automatische piloot blijven zitten, maar zelf bepalen hoe we onze loopbaan gemotiveerd en met plezier doorlopen.

Loopbaancoaches

Als we zelf willen bepalen hoe onze loopbaan zich ontwikkeld moeten we wel weten wat we willen, wat ons motiveert en waar onze talenten liggen. Maar ook waar we niet goed in zijn, waar wil jij je in ontwikkelen. Wat heeft meer waarde voor jou als persoon of voor de functie.

We zien dat er ontzettend veel loopbaancoaches worden ingehuurd door zowel bedrijven en particulieren. Het zijn dure traject om je zelfsturend vermogen te vergroten. Loopbaancoaches gaan samen met jou kijken naar jou werkplezier, talenten en competenties.

Het wisselen van een baan, binnen of buiten het bedrijf, kan een spannend en onbekend traject zijn waar je wel enige hulp bij kunt gebruiken. Ik heb als manager / directeur vele grote afdelingen mogen leiden waarbij mensen altijd de belangrijkste factor zijn geweest. Het belang van gemotiveerde mensen behouden is echt heel erg belangrijk voor de organisatie maar ook voor de persoon. Mijn kennis en ervaring met motiveren, coachen, sollicitatiegesprekken en persoonlijke ontwikkeling wil ik graag op deze site met jullie delen.

Persoonlijke ontwikkeling

In mijn loopbaan heb ik veel mensen mogen coachen om iets bij te dragen aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Het gebied van de persoonlijke ontwikkeling betreft alles rondom de ontwikkeling van het zelfbewustzijn, de identiteit, het eigen talent en potentieel, het vergroten van de kwaliteit van het leven en het realiseren van dromen en aspiraties. Dit zowel in persoonlijke als in zakelijke omgeving. Wikipedia

Allereerst wil ik graag vertellen over mijn eigen ervaring.
Mijn zoektocht naar werkgeluk, passie en talent.

In de loop van de tijd worden er verschillende artikelen gepubliceerd die de verschillende fases doorlopen.

Het zoeken van een ideale baan begint bij jezelf.

In de review van de e-cursus Vind je ideale baan vind je een eerlijke review van een e-cursus die je kan helpen om met de eerste stap te zetten naar je ideale baan. Waar wordt jij gelukkig van en welke baan past bij jou! In de e-cursus van Frank de Moei wordt je hierin stap voor stap begeleid. Hij is een professionele life-coach gespecialiseerd in persoonlijke groei. Zeker de moeite waard en je kunt direct beginnen.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *