geld verdienen met streamen

Wie wil er nu niet geld verdienen met gamen, zeker als dit je hobby is. Er zijn duizenden mensen die daadwerkelijk een goed inkomen verdienen met hun passie, het streamen van games. Het is een goed voorbeeld hoe je je eigen (werk)geluk centraal zet in deze veranderende wereld.

Op deze pagina een eenvoudige uitleg hoe deze gamers hun geld verdienen met streamen door middel van het platform Twitch.

Wat is Twitch ?

Twitch is enorm populair en dit platform groeit nog elke dag. Twitch is een streaming platform, die met name gericht is op gamers, die over de gehele wereld te zien is. Met Twitch kunnen gamers, terwijl ze spelen, hun games doorzenden via het internet.

Als kijker van zo’n stream kun je door middel van een chat ook communiceren met de streamer en met andere kijkers. Vaak gaat het over de gespeelde games, maar er worden ook andere onderwerpen besproken als dit de interesse heeft van de kijkers. Vaak worden er ook persoonlijke dingeng gedeeld. Zo wordt er een community opgebouwd die elkaar iedere keer weer opzoeken.

Twitch lijkt een beetje op YouTube, maar er zijn andere mogelijkheden om geld te verdienen. Als je een aantal kijkers hebt dan kun je al iets verdienen.

Kijk voor een voorbeeld van een beginnende gamer op Twidie-gamers. Dit is een stream van Belle en Stef die diverse games spelen als duo, maar ook apart streamen ze een aantal games. Omdat ze positief en altijd vrolijk zijn is het leuk om te kijken. Als je deze streamers vaker wilt zien dan kun je op volgen drukken, daarna krijg je vanzelf bericht als ze weer online zijn. Deze streamers hebben ca 200 volgers, dit is veel te weinig om daar een constant inkomen van te genereren. Maar je kunt wel zien en ervaren in een kleine community hoe Twitch werkt. Bij grote streamers kun je dit minder snel leren of ervaren.

Hoe verdien je geld op Twitch met streamen?

Op Twitch kun je als kijker geld geven of donaties doen aan de streamer. Omdat de streamer via de chat vaak contact heeft met de kijkers ontstaat er een community. Het sociale aspect is heel belangrijk in deze chats. Kijkers zijn vaak bereid om een kleine donatie te doen als ze kijken. Deze donaties worden via het platform Twitch afgedragen, die vervolgens de afdracht doet aan de streamer. Omdat dit voor Twitch het verdienmodel is, zijn er verder geen extra kosten voor de streamer of het publiek om deel te nemen aan Twitch. De streamer krijgt van Twitch een percentage van deze donaties. Twitch is verder dus geheel gratis.

Op deze manier kun je heel eenvoudig en met minimum aan investeringen geld verdienen met gamen. Als kijker hoef je je alleen maar te registreren, verder zitten er geen verplichten aan om Twitch regelmatig te nezoeken. Zelf log ik meerdere keren per dag in om even te kijken wie en wat er te doen is bij de gamers die ik volg.

3 manieren om te doneren via Twitch

Bits doneren of cheeren

Er is een mogelijkheid om op Twitch zogeheten Bits te kopen. Met deze Bits kun je de streamer steunen doormiddel van een donatie van Bits. Twitch vraagteen hogere prijs voor de bits dan die zij betalen aan de streamer.

Met Bits kunnen de kijkers dus geld doneren aan hun favoriete streamers. Bits is virtueel geld die de Twitch platform omzet naar daadwerkelijk geld voor de streamer. Deze bits kun je aankopen via je telefoon of computer. Tip: Via de computer is het goedkoper om bits aan te kopen dan via je mobiel.

geld verdienen met gamen

Als je bovenstaande bits koopt kun je afrekenen via je normale rekening, je hebt niet specifiek een paypall rekening of een creditcard nodig. Als je deze bits hebt aangekocht kun je deze inzetten voor de streamer om ze te ondersteunen. Voor elke bit krijgt de streamer 1 cent. De streamer kan voor een aantal bits bijvoorbeeld een tegenprestatie doen, bijvoorbeeld bepaalde acties in de game, of een specifiek filmpje maken. De bits worden ook gedoneerd als er iets te vieren valt.

Abonnementen voor streamers op Twicht

Een kijker kan ook via een abonnement maandelijks een bedrag betalen om de gamer te steunen. Om het aantrekkelijker te maken kan de streamer allerlei emotes maken die alleen door de abonnees gebruikt kunnen worden in de chat. Ook zijn er nog andere voordelen die een abonnee heeft, bijvoorbeeld minder reclamefilmpjes bij aanvang van de stream.

Voor een abonnement betaald de kijker 3,99 euro per maand. Hij/zij kan zelf beslissen of hij dit eenmalig wil doen of elke maand. Als er veel trouwe kijkers zijn die voor langere tijd een abonnement afsluiten heeft de gamer een constante stroom aan inkomsten.

De kijkers kunnen elkaar ook abonnementen geven als cadeau, de zgn cadeau-abonnementen. Zo kunnen de kijkers/ fans de gamer helpen om de community te laten groeien. De fans doen dit voor de gamer omdat ze toch een band met elkaar opbouwen door elke dag te chatten.

Reclames tijdens het gamen voor extra inkomsten

De streamers kunnen ook geld bij verdienen met gamen door reclames te tonen op hun Twitchkanaal. Meestal zijn deze reclames aan het begin van de steam, maar de gamer kan er ook voor kiezen om deze tijdens het gamen af te spelen.

Andere manieren om bij te verdienen met Internet

Geld bijverdienen via internet

Hoe kun je geld bijverdienen met je hobby tijden je pensioen ?

Betekenis affiliate marketing

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *