Steeds meer jonge mensen tussen de 25 en 35 jaar willen een parttime droombaan vinden. Het nieuwe ideaal is; een leuke parttime droombaan, met minder werken wel genoeg verdienen om een fijn leven te hebben.

De ideale baan bestaat niet altijd uit veel uren werken

Nog niet zo lang geleden waren jonge mensen veel meer bereid, om door heel hard te werken, een carrière op te bouwen. Dit harde werken liet men zien door heel veel uren te investeren in het werk of de zaak. In de hoop snel een carrière op te bouwen.

De nieuwe ideale baan bestaat nu uit veel meer balans. De prioriteiten liggen anders dan een tiental jaar geleden, zowel voor mannen als voor vrouwen. Mentale gezondheid is het belangrijkste en dat bereik je niet door veel uren te werken. Het liefst werken we 24 – 32 uur, zodat er voldoende ruimte is voor ontspanning of andere belangrijke dingen in ons leven.

Maar een parttime droombaan vinden en optimaal rendement uit de ideale baan halen is niet gemakkelijk.

Welke baan past bij jouw wensen? En kan ik wel een parttime droombaan vinden ?
Ook vragen veel mensen zich af of ze wel carrière kunnen maken met een parttime baan.

Wil jij jouw parttime droombaan vinden?

Volg dan deze online cursus “Vind je ideale baan
Ontdek je passie en talent – en vind het werk dat je inspireert. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Wow…. Al jaren liep ik rond met het idee ander werk te gaan doen, maar wat? Nu weet ik wat ik wil – dankzij jouw cursus!”

Flexibel omgaan met werk en vrije tijd

Door een parttime droombaan heb je meer tijd voor ontspanning en vrije tijd. Vanuit het verleden zijn veel werknemers bang dat parttime werknemers minder flexibel zijn. Ze werken maar 3 dagen in de week en zijn op andere dagen niet bereikbaar.

Een succesvolle parttime baan vraagt echter om flexibiliteit van jou en je werkgever. Als jij de uren flexibel in kunt zetten waardoor er een win-win situatie ontstaat voor jou en je werkgever zijn er veel mogelijkheden. Als continuïteit van dienstverlening belangrijk is voor je werkgever kun je overwegen om niet perse elke week 2 dagen vrij te zijn, maar elke dag een aantal uur minder.

Er zijn vaak ook andere voorwaarden te bespreken. Bijvoorbeeld in drukke weken extra werken, waardoor je veel meer vakantie hebt. In steeds meer bedrijven wordt er gerekend met gemiddeld aantal gewerkte uren per week. Hierdoor ontstaat meer flexibiliteit wanneer de uren ingezet worden.

Corona heeft laten zien dat we veel flexibeler op afstand kunnen werken. Ook dit biedt mogelijkheden om de werktijden anders in te delen. Hierdoor zou je bijvoorbeeld ook een paar uur per dag aan je hobby kunnen werken of van je hobby een verdienmodel maken.

internet succesgids

Er zijn op moment veel voorbeelden van mensen die succesvol zijn met opzetten van eigentijdse verdienmodellen.

Maximale flexibiliteit in tijd en plaats kun je behalen door bv een website te bouwen. Laat het internet voor jou werken in plaats van andersom. Iedereen kan leren hoe dit in zijn werk gaat.

Velen zijn er erg succesvol in. ,Bij een goed idee kun je optimaal rendement behalen, zonder risico of grote investeringen.

Je kunt het leren via de internetsucces gids Of lees eerst : De betekenis van affiliate marketing.

Carrière maken met parttime baan

Carrière maken met een parttime baan is zeker wel mogelijk en dit is niet alleen weggelegd voor de werkslaven die geen balans hebben in werk en vrije tijd. Een carrière maken wordt wel bevorderd als je de uren flexibel in kunt delen, waardoor het voor je werkgever ook voordelig kan zijn.

Je kunt naast een parttime baan ook beginnen met een opleiding en zo je carrière langzaam opbouwen. Je hebt mogelijkheden om je te verdiepen in de mogelijkheden en onmogelijkheden. Ga een gesprek aan in jouw organisatie of omgeving en bespreek wat de mogelijkheden zijn.

Het is heel belangrijk om jouw verwachtingen en wensen kenbaar te maken in de organisatie. Helaas wordt er van een parttimer nog te vaak verwacht dat hij/ zij geen carrière wil maken omdat er parttime gewerkt wordt. Door het wel uit te spreken worden er ook andere mogelijkheden gecreëerd. Verwachtingen op elkaar afstemmen is echt belangrijk voor werkgever en werknemer.

Parttime droombaan vinden

Natuurlijk is het vinden van een parttime droombaan niet direct gerealiseerd. Het moet groeien en het heeft tijd nodig. Ook is jouw droombaan niet je hele leven hetzelfde. Het is goed mogelijk dat je in verschillende fasen van je leven andere prioriteiten stelt. Heel logisch, maar voor veel mensen is het moeilijk om dit te accepteren. Hierdoor blijven mensen in hun oude patronen zitten en zijn ze minder tevreden met hun werk.

Ook hierin zie je de laatste decennia een grote aardverschuiving. De nieuwe generatie blijft niet meer 40 jaar zitten bij dezelfde organisatie. Ze switchen vaker naar een nieuwe baan die, op dat moment, beter bij hun past. Al blijft het vinden van een parttime droombaan een moeilijke zoektocht.

Het zoeken heeft tijd nodig. Je moet er naar toe groeien. Het beeld van je ideale baan wordt continue bijgesteld. Jij groeit als persoon en je ideale baan groeit met je mee. Hoe beter je jezelf leert kennen, hoe beter je weet wat je echt wilt.

Je ideale baan vinden ook parttime mogelijk

Het kan echt, kan ik uit ervaring zeggen. Ik ben nu directeur van een maatschappelijke onderneming. In de loop van de jaren heb ik mijn prioriteiten verschoven. Waarbij ik parttime en fulltime heb gewerkt. Naast mijn baan wil ik ook tijd hebben voor andere dingen die ik nu belangrijk vind in mijn leven, zoals vrijwilligerswerk en hobby. Al moet ik zeggen dat een goede balans vinden steeds een uitdaging is.

Wil jij jouw parttime droombaan vinden?

Volg dan deze online cursus “Vind je ideale baan
Ontdek je passie en talent – en vind het werk dat je inspireert. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Wow…. Al jaren liep ik rond met het idee ander werk te gaan doen, maar wat? Nu weet ik wat ik wil – dankzij jouw cursus!”

Personeelstekort en behoefte om meer parttime te werken

Naast de behoefte om veel meer parttime te werken voor de jongere generatie ontstaat er ook een personeelstekort. Maatschappelijk gezien ontstaat er een probleem. We hebben veel meer mensen nodig om dezelfde werkzaamheden of diensten uit te voeren. Individueel belang en maatschappelijk belang lopen niet meer synchroon met elkaar. Een flinke uitdaging voor de politiek om dit dilemma te onderzoeken.

Helaas zie ik hierin nog geen voortvarende plannen om deze huidige ontwikkelingen het hoofd te bieden. Maar daar moet zeker op korte termijn naar gekeken worden anders worden de personeelsproblemen alleen maar groter. En wordt parttime werken helaas steeds moeilijker.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *