Een thuiswerkplek cadeau geven, het kan!
Ieder jaar weer moeilijk, hoe kan ik een zo origineel mogelijk kerstpakket samenstellen voor mijn medewerkers. En dit jaar, het coronajaar, maakt dat we hier extra over nadenken.

We hebben het wel een keer gehad met een levensmiddelenpakket of een koffertje met fairtrade producten. Maar was is origineel in coronatijd?

In coronatijd een thuiswerkpakket geven

Een kerstpakket geven gaat vaak gepaard met een persoonlijke noot, een kerstborrel of een gezellige bijeenkomst. De kerstpakketten worden vaak uitgereikt vanaf een centraal punt. Maar dit jaar gaat dat niet.

Nu we allemaal thuiswerken komen we veel minder op kantoor. Sterker nog; het wordt voorlopig nog ontraden door onze minister president.
Hoe maken we dan toch een kerstpakket persoonlijk en aangepast op deze corona tijd.

Een kerstpakket is name bedoeld om je medewerkers te motiveren en te bedanken voor al het werk van het afgelopen jaar. En dit jaar heeft met name corona en thuiswerken centraal gestaan. Dus wordt het dit jaar een thuiswerkpakket cadeau.

Maar het thuiswerken was niet altijd even gemakkelijk of gezellig. In menig huishouden zijn er de nodige frustraties ontstaan door het thuiswerken. Toch wordt van de werkgever verwacht dat het thuiswerken nog meer dan voorheen gemotiveerd moet worden.

Overal kun je tips lezen hoe je moet omgaan met het thuiswerken. Omdat we het thuiswerken nog wel even moeten volhouden is het voor de werkgever misschien een goed idee om een origineel thuiswerkpakket samen te stellen, die hierop inspeelt. Met name de gezelligheid en de ontspanning in deze veranderende tijden moeten centraal staan.

thuiswerkplek cadeau

Bedank je medewerkers met een thuiswerkpakket als cadeau!

 1. Een kerstpakket voor de familie om thuis gezelligheid te creëren.
  Bijvoorbeeld met een workshop chocolaterie. Bij Twente decadente kun je leuke workshopboxen verkrijgen waarmee je thuis met elkaar creatief bezig kunt zijn om spuit bonbons en karamel bonbons te maken. Alle ingrediënten en lekkere voorbeelden vindt je in het thuiswerkpakket. Ook kun je je eigen creativiteit gebruiken om fantasie bonbons te maken.

 2. Een kerstpakket opsturen door bol.com, bijvoorbeeld bordspellen die weer helemaal hip zijn. Maar je kunt ook bij bol.com hele kerstpakketten bestellen en laten bezorgen.

 3. Een fitness abonnement als thuiswerkpakket cadeau, voor de duur van het thuiswerken. Een thuiswerkplek is vaak beperkt in ruimte, een cadeau om sporten te motiveren is voor veel mensen de motivatie om toch meer te sporten. Bewegen blijft belangrijk voor de gezondheid. Het is bewezen dat mensen die fit zijn productiever en minder depressief zijn.

 4. Een online cursus Mindfulness cadeau, dit kan op de thuiswerkplek. In een paar minuten per dag van chaotisch en gestresst naar rustig en gelukkig. Met “Mindfulness in het dagelijks leven” leer je om de passie en plezier weer in je leven terug te krijgen. Hierdoor ontstaat er meer creativiteit en focus. Mindfulness meditatie bestaat uit goed doordachte technieken en oefeningen om te leren omgaan met stress in een veranderende wereld. Er is niets zweverigs aan.
  Gedurende 8 weken elke dag een email met uitleg en oefeningen, Mindfulness Video’s, Mindfulness Audio Bestanden.

  Zeker in deze onzekere tijden is Mindfulnees in het dagelijks leven een aanrader om weer lekker in je vel te zitten.

Geef een thuiswerkplek als kerstpakket cadeau.

Ja dat kan !

Een vakantiehuisje huren als kerstpakket

Het is eigenlijk heel simpel. Huur een tiny house of vakantiehuisje voor één of meerdere weken waar de werknemer kan werken en ontspannen. Hiermee heb je het ultieme kerstcadeau om je medewerkers te laten zien dat je thuiswerken wilt motiveren en faciliteren. Voor 1 of meer weken een luxe thuiswerkplek cadeau krijgen is toch wel heerlijk om te krijgen.

Er zijn verschillende opties met betrekking tot luxe en prijsstelling van een vakantiehuisje. Ook de locatie kan heel wisselend zijn.

 1. Heerlijk in de natuur waardoor bewegen en ontspannen gemakkelijk wordt gemaakt.
 2. Op een vakantiepark waardoor kinderen en partner eventueel s-avonds een leuk uitje hebben.
 3. In een wellnesshuisje voor degene die hier de ontspanning kan vinden.

Een voorbeeld van een Wellness huisje op de Veluwe

thuiswerkplek cadeau

Ontspanning met de warmte van de traditionele Finse opgietsauna.

GLOEDNIEUW: In gebruik vanaf Augustus 2020!

Boek hier je thuiswerkplek

Er zijn veel knusse vakantiehuisjes te huur voor 1 of 2 personen. Veel voorbeelden van kleine huisjes in de natuur of wellness huisjes vind je op de pagina’s: alleen op vakantie in Gelderland, alleen op vakantie in Overijssel of Drenthe. Maar natuurlijk zijn er in Noord-Brabant, Noord-Holland, Limburg, Zeeland en Friesland ook genoeg huisjes te boeken.

We hebben op bovenstaande sites alleen de mooie kleine vakantiehuisjes geselecteerd met goede recensies. Daarbij hebben we gekeken naar zoveel mogelijk verschillende types zodat je snel een overzicht hebt van de mogelijkheden die er zijn om thuiswerken leuk te maken.

In januari en februari zijn de prijzen van de huizen minimaal. Veel parken stunten zelfs met hun prijzen in deze maanden. Het is zeker de moeite waard om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Vakantiehuizen en groepsaccommodaties

Een thuiswerkplek cadeau in eigen tuin

Sommige werkgevers zien vele voordelen in het thuiswerken en kijken of ze het in de toekomst ook blijvend in kunnen zetten.

Het thuiswerken heeft voor werkgevers en voor de werknemers voordelen. Maar de thuiswerkplek is vaak nog niet ideaal. Aan de eetkamer of in een kamer op zolder met weinig licht. Lawaai van spelende kinderen of andere werkzaamheden zijn vaak hinderlijk bij het vergaderen. Er moet dus een oplossing komen om een goede thuiswerkplek te creëren. Alleen dan blijft thuiswerken voor werkgevers en werknemer interessant.

Een interessante optie voor beide partijen is een kantoor in eigen tuin te plaatsen. Doordat de maandelijkse besparing voor de werkgever op kunnen lopen tot vele honderden euro’s per maand is er voor de aankoop waarschijnlijk wel een afspraak met elkaar te maken.

Er zijn creatieve ideeën te bedenken hoe de werkgever dit samen met de werknemer kan financieren. Het kan op leasebasis, zoals ook een leaseauto beschikbaar gesteld wordt. Voor meer ideeën om dit te bekostigen zie de informatie op de pagina: Nu een tuinkantoor, later een tiny house.

Het kerstpakket kan de eerste aanzet zijn om een thuiswerkplek cadeau te geven. Daarvoor moeten van te voren wel afspraken gemaakt worden met de medewerker om te zien wat de mogelijkheden en wensen zijn. Zo kun je samen een ideaal thuiswerkpakket samenstellen als cadeau.

Andere interessante artikelen

Categories:

Tags:

No responses yet

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *