Een thuiswerkplek cadeau geven, het kan om hybride werken mogelijk te maken.
Ieder jaar weer moeilijk, hoe kan ik een zo origineel mogelijk kerstpakket samenstellen voor mijn medewerkers. En dit jaar, het coronajaar, maakt dat we hier extra over nadenken.

We hebben het wel een keer gehad met een levensmiddelenpakket of een koffertje met fairtrade producten. Maar was is origineel in deze veranderende wereld?

Hybride werken in een motiverende omgeving

Nu we allemaal thuiswerken komen we veel minder op kantoor. Na het verplichte thuiswerken zijn veel bedrijven overgegaan op hybride werken; thuiswerken wanneer het kan met mogelijkheid om ook op kantoor te werken, al dan niet op een flexplek. Het werkt enorm kostenbesparend voor veel kantoren, maar hoe blijven medewerkers gemotiveerd en productief als ze thuiswerken?

Het thuiswerken was niet altijd even gemakkelijk of gezellig. In menig huishouden zijn er de nodige frustraties ontstaan door het thuiswerken. Maar nu blijkt dat het geen tijdelijke maatregel is, na corona wordt hybride werken de standaard. Ik ben echt ontzettend aan het denken hoe ik mezelf, ook op de langere termijn, kan blijven motiveren om thuis te werken.

Mijn huidige “kantoor” is op zolder, zodat ik zo min mogelijk gestoord wordt door huiselijke geluiden. Ik kan door een raampje van 1,5 m x 1 m naar buiten kijken, maar zie alleen de dakpannen van de buren. Erg motiverend is dat niet. Het beïnvloed echt mijn creativiteit en productiviteit tijdens het thuiswerken. Ik zal dus iets moeten verzinnen om het weer leuk te maken. Het werken verplaatsen naar een inspirerende omgeving. Dit is voor mij de tuin, maar een tuinhuis als kantoor is duur.

Nu de tijden voor het kiezen van een kerstcadeau weer nadert ben ik aan het mijmeren hoe je medewerkers kunt motiveren door het geven van een kerstpakket. Of is dat in deze veranderende wereld niet meer van toepassing?

Hoe kan ik met een kerstpakket de medewerkers motiveren?

Een kerstpakket is name bedoeld om je medewerkers te motiveren en te bedanken voor al het werk van het afgelopen jaar. Vorige jaren heeft met name corona en thuiswerken centraal gestaan. Nu wordt het thuiswerken de norm, hierdoor zijn veel collega’s op zoek naar een duurzame mogelijkheid voor een thuiswerkplek of thuiskantoor. Je wordt meer productiever en gemotiveerder in een fijne werkomgeving.

Een thuiswerkpakket cadeau als kerstpakket.

Het voor de werkgever misschien een goed idee om een origineel thuiswerkpakket samen te stellen, die hierop inspeelt. Met name duurzaamheid, de ontspanning en het thuiswerken staan in deze veranderende tijden centraal. Daar kunnen we met het kerstpakket op inspelen.

thuiswerkplek cadeau

Bedank je medewerkers met een thuiswerkpakket als kerst cadeau!

 1. Een kerstpakket voor de familie om thuis gezelligheid te creëren.
  Bijvoorbeeld met een workshop chocolaterie. Bij Twente decadente zijn leuke workshops die je met het team kunt doen. Naar aanleiding van een plan chocolade maken of je eigen creativiteit gebruiken om fantasie bonbons te maken.

 2. Een kerstpakket opsturen door bol.com, bijvoorbeeld bordspellen die weer helemaal hip zijn. Maar je kunt ook bij bol.com hele kerstpakketten bestellen en laten bezorgen.

 3. Een fitness abonnement als thuiswerkpakket cadeau, voor de duur van het thuiswerken. Een thuiswerkplek is vaak beperkt in ruimte, een cadeau om sporten te motiveren is voor veel mensen de motivatie om toch meer te sporten. Bewegen blijft belangrijk voor de gezondheid. Het is bewezen dat mensen die fit zijn productiever en minder depressief zijn.

 4. Een online cursus Mindfulness cadeau, dit kan op de thuiswerkplek. In een paar minuten per dag van chaotisch en gestrest naar rustig en gelukkig. Met “Mindfulness in het dagelijks leven” leer je om de passie en plezier weer in je leven terug te krijgen. Hierdoor ontstaat er meer creativiteit en focus. Mindfulness meditatie bestaat uit goed doordachte technieken en oefeningen om te leren omgaan met stress in een veranderende wereld. Er is niets zweverigs aan.
  Gedurende 8 weken elke dag een email met uitleg en oefeningen, Mindfulness Video’s, Mindfulness Audio Bestanden.

  Zeker in deze onzekere tijden is Mindfulnees in het dagelijks leven een aanrader om weer lekker in je vel te zitten.

Geef een thuiswerkplek als kerstpakket cadeau.

Ja dat kan !

Een vakantiehuisje huren als kerstpakket

Het is eigenlijk heel simpel. Huur een tiny house of vakantiehuisje voor één of meerdere weken waar de werknemer kan werken en ontspannen. Hiermee heb je het ultieme kerstcadeau om je medewerkers te laten zien dat je thuiswerken wilt motiveren en faciliteren. Voor 1 of meer weken een luxe thuiswerkplek cadeau krijgen is toch wel heerlijk om te krijgen.

Er zijn verschillende opties met betrekking tot luxe en prijsstelling van een vakantiehuisje. Ook de locatie kan heel wisselend zijn.

 1. Heerlijk in de natuur waardoor bewegen en ontspannen gemakkelijk wordt gemaakt.
 2. Op een vakantiepark waardoor kinderen en partner eventueel s-avonds een leuk uitje hebben.
 3. In een wellnesshuisje voor degene die hier de ontspanning kan vinden.

Een voorbeeld van een Wellness huisje op de Veluwe

thuiswerkplek cadeau

Ontspanning met de warmte van de traditionele Finse opgietsauna.

GLOEDNIEUW: In gebruik vanaf Augustus 2020!

Boek hier je thuiswerkplek

Er zijn veel knusse vakantiehuisjes te huur voor 1 of 2 personen. Veel voorbeelden van kleine huisjes in de natuur of wellness huisjes vind je op de pagina Tiny house huren in Nederland.

We hebben op bovenstaande site alleen de mooie kleine vakantiehuisjes geselecteerd met goede recensies. Daarbij hebben we gekeken naar zoveel mogelijk verschillende types zodat je snel een overzicht hebt van de mogelijkheden die er zijn om thuiswerken leuk te maken.

In januari en februari zijn de prijzen van de huizen minimaal. Veel parken stunten zelfs met hun prijzen in deze maanden. Het is zeker de moeite waard om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Vakantiehuizen en groepsaccommodaties

Een thuiswerkplek cadeau in eigen tuin

Sommige werkgevers zien vele voordelen in het thuiswerken en kijken of ze het in de toekomst ook blijvend in kunnen zetten.

Het thuiswerken heeft voor werkgevers en voor de werknemers voordelen. Maar de thuiswerkplek is vaak nog niet ideaal. Aan de eetkamer of in een kamer op zolder met weinig licht. Lawaai van spelende kinderen of andere werkzaamheden zijn vaak hinderlijk bij het vergaderen. Er moet dus een duurzame oplossing komen om een goede thuiswerkplek te creëren. Alleen dan blijft thuiswerken voor werkgevers en werknemer interessant.

Een interessante optie voor beide partijen is een kantoor in eigen tuin te plaatsen. Doordat de maandelijkse besparing voor de werkgever op kunnen lopen tot vele honderden euro’s per maand is er voor de aankoop waarschijnlijk wel een afspraak met elkaar te maken.

Er zijn creatieve ideeën te bedenken hoe de werkgever dit samen met de werknemer kan financieren. Het kan op leasebasis, zoals ook een leaseauto beschikbaar gesteld wordt. Voor meer ideeën om dit te bekostigen zie de informatie op de pagina: Nu een tuinkantoor, later een tiny house.

Het kerstpakket kan de eerste aanzet zijn om een thuiswerkplek cadeau te geven. Daarvoor moeten van te voren wel afspraken gemaakt worden met de medewerker om te zien wat de mogelijkheden en wensen zijn. Zo kun je samen een ideaal thuiswerkpakket samenstellen als cadeau.

Andere interessante artikelen

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *