Wanneer kan ik het beste crypto munten kopen als beginner? Wanneer kan ik echt geld verdienen met crypto, is 2023 misschien het ideale jaar om crypto kopen? In onderstaand artikel proberen we hier zo concreet mogelijk antwoord op te geven.

De cryptomarkt heeft een rampzalig jaar achter de rug, maar analisten zien voortekenen van een opleving. Is het nu de kans voor een beginner om in te stappen en crypto te kopen? Of moeten we wachten en misschien helemaal niet instappen? Het is belangrijk om beleggen in crypto goed doordacht te doen zodat je weet waar je aan begint.

Wanneer crypto kopen als beginner

Verdiep je in de cryptomunt zodat de kans op een passief inkomen een stuk groter wordt. Wanneer je daadwerkelijk kennis hebt op dit gebied, kun je de kansen op de markt beter inschatten en ook de daarbij horende risico’s. Dit verhoogd de kans op een hoog positief rendement. Als beleggingsadviseur wil ik benadrukken dat aankoop van cryptovaluta ook altijd een hoog risico met zich meebrengt. Een goede spreiding van je beleggingsportefeuille is heel belangrijk om het risico, op lange termijn, te minimaliseren..

Veranderende wereld van de crypto

In de veranderende wereld zijn er veel mogelijkheden om geld te verdienen met crypto of beleggingen. Maar de vraag is vaak wanneer is het verstandig om in te stappen en crypto te kopen als beginnende belegger (beginner).

Crypto kopen was tot 2022 ontzettend populair, vooral de jeugd kocht massaal crypto om zo een passief inkomen te genereren. Veel mensen stapten in zonder enige kennis van de cryptomarkt en de daarbij behorende risico’s. Er werden gouden bergen beloofd als je investeerde in de crypto.

Bitcoin is de grootste en bekendste cryptomunt, maar er zijn veel meer cryptocurrency. In 2022 kwamen er in 1 jaar duizend andere cryptomunten bij, ondanks dat de koersen naar beneden gingen. Momenteel zijn er naar schatting zo’n 10.000 cryptocurrency in omloop.

Dus hoe zie je als beginnende crypto koper nu door het bomen het bos? Wat en wanneer moet je kopen, waar liggen de kansen voor jou als beginnende belegger in de crypto.

In 2022 ging de hele cryptomarkt flink onderuit. De Bitcoin kelderde maar liefst met 64 procent. Ook andere crypto daalden in 2022 enorm. In maart 2022 was de bitcoin nog € 42.685,23, maar op het eind van december 2022 was de koers nog maar € 15.888,–

Is de crypto zo laag dat crypto kopen in 2023 weer interessant is? Zo ja wanneer moet je als beginnende belegger dan crypto kopen?

Wat is crypto?

Maar wat is een Cryptomunt of Cryptovaluta nu eigenlijk?

De cryptovaluta is ontstaan als reactie op de financiële crisis van 2008 en de eerste gebruikers wilden breken met de sterk gereguleerde wereld van traditionele financiële instellingen.

Cryptovaluta is digitaal geld waarmee je betalingen kunt verrichten zonder gebruik te maken van een bankrekening. Crypto is een redelijk veilig betaalmiddel, die gebruikt maakt van speciale technieken om deze veiligheid te garanderen. Bij een normale girale betaling via een rekening, wordt de bank gebruikt om transacties te verwerken, vast te leggen en te controleren. Bij een Crypto wordt dit gedaan door blockchains.

Blockchains is een aaneenschakeling van blokken waarin de historie van de transacties zijn opgeslagen. In deze historie kun je zien wat de geschiedenis is van de munt die je hebt gekocht. Zo wordt door een netwerk van gebruikers gezamenlijk een database van transacties bijgehouden. Hierdoor kan dezelfde munt niet twee keer uitgegeven. Deze techniek vervangt de tussenkomst van de banken.

De blockchain verbergt je persoonlijke gegevens, maar niet het adres van uw cryptoportemonnee. Dit betekent dat u niet ‘anoniem’ bent, maar een ‘pseudoniem’ hebt en dat iemand door middel van aanwijzingen uw persoonlijke gegevens zou kunnen achterhalen.

Is crypto kopen in 2023 verstandig?

Banken op Wall Street die eerder de samenwerking zochten met cryptobedrijven om hun klanten toegang te geven tot nieuwe markten zijn nu niet meer zo positief. Een grote naam in de cryptowereld is zelfs in 2022 gearresteerd wegens criminele activiteiten met het beleggen in crypto.

Het is wel heel opvallend dat een nieuw betalingsmiddel die allerlei nieuwe markten kon aanboren jarenlang heel populair is maar in 2022 vervalt in een negatieve spiraal. Toch zijn er gerenommeerde analisten van adviesbureau Bernstein die in 2023 ook weer potentieel zien in de cryptomarkt en positieve signalen op de markt verspreiden.

Natuurlijk is de vraag of het verstandig is om crypto te kopen in 2023 nooit direct en goed te beantwoorden. Wel kunnen we leren van de geschiedenis en daar ons toekomstig handelen op baseren. (Al moet ik natuurlijk wel zeggen: resultaten uit het verleden bieden immers geen garantie voor de toekomst.)

De kans dat de crypto weer omhoog beweegt is in 2023 zeker aanwezig

Als we naar het verleden kijken van de Bitcoin is er toch hoop voor 2023. Want na een jaar van extreme koersval volgde altijd een jaar van groene cijfers. Cryptomunten staan bekend om hun enorme volatiliteit (schommelingen in koers), dat maakt ook dat de risico’s groot zijn, waarbij op korte termijn grote verliezen of grote winsten behaald kunnen worden. Begin 2013 stond de Bitcoin op een koers van € 14 en groeide in datzelfde jaar door naar € 1241 een enorme verhoging.

Na dit succesvolle jaar kreeg de Bitcoin in 2014 te maken met de eerste grote crash in de koers en zakte terug naar € 91. In de 2 jaren daarna krabbelde koers langzaam op. In 2017 steeg de koers in 1 jaar weer explosief naar grote hoogte en bereikte een koers van $19.650.

Er volgde een snelle koersdaling na dit succesvol jaar, in 2018 zat het dieptepunt van de Bitcoin op slechts € 2.775. In 2018 kreeg de Bitcoin dus ook te maken met harde klappen waardoor de crypto met 58 % daalde in waarde. Maar ook voor de 2de keer in de historie steeg de Bitcoin daarna weer sterk in koers. 3 jaar later was de koers van de Bitcoin nog nooit zo hoog geweest. (2021  € 59.716)

We zien bij meerdere cryptomunten een zelfde patroon, na extreme koersval volgen een aantal jaren met koersstijgingen. Op moment zijn er echter zoveel cryptomunten op de markt dat een goede analyse noodzakelijk is om iets van een trend te kunnen ontdekken, waarbij het patroon van de volatiliteit nooit met zekerheid is te voorspellen. Deze trends en ontwikkelingen worden onder andere bijgehouden door analisten bij AllesOverGeld, erg handig aangezien het een complexe markt is met veel varianten.

Verschuiving van crypromunt naar Ethereum-platform

Ethereum platforms is de basis van veel nieuwe toepassingen, deze kunnen worden gebruikt in games, online ondernemingen en andere diensten. Bitcoins worden gezien als een internationale digitale valuta, Ether wordt gebruikt voor transacties Digitale Toepassingen (Dapps) die op het Ethereum-netwerk draaien.

Een aantal specialisten verwachten een verschuiving van de cryptomunt naar crypto met een Ethereum-platform. Dus een verschuiving van een speculatieve munt naar een toepassing die beschreven wordt als een nuttig betaalmiddel in de digitale wereld.

De populairste Crypto Cursus van Nederland en België

Er is nog zoveel meer wat je moet weten over Crypto voordat je daadwerkelijk crypto gaat kopen. Wees verstandig en verdiep je eerst in de materie wanneer je crypto gaat kopen als beginner. De cryptomarkt bestaat namelijk uit zoveel meer dan alleen de Bitcoin. Er zijn mogelijkheden voldoende om passief inkomen te geneneren.

Het is echt zeer interessant om te leren hoe je ook veel geld kunt verdienen in een dalende markt.
Welke mogelijkheden zijn er om passief inkomen te verdienen met handel in crypto. Leer, investeer en verdien geld, eenvoudig vanaf je telefoon of je computer.

Maar ook als je niet direct wilt investeren is het een mogelijkheid om je kennis te verbreden. Je kunt meepraten over Crypto, NFT’s, Metaverse, GameFi, DeFi en andere kreten komen aan de orde.

De gratis training van AllesOverCrypto heeft een beoordeling van 9,6 en het is de grootste cryptoplatform van Nederland en België. Nadat je de gratis training hebt doorlopen kun je beslissen of je daadwerkelijk via Money Mastery van AllesOverCrypto wilt beleggen. Ook voor beginners zijn er hele interessante pakketten met meerdere crypto’s waarvan de verwachtingen hoog gespannen zijn.

AllesOverCrypto is een zeer populaire website als het gaat om cryptocurrency’s en blockchain. Ze bestaan sinds 2017 en trekken maandelijks tienduizenden bezoekers die allemaal geïnteresseerd zijn in het leren over deze baanbrekende technologie. Doordat meer en meer mensen beseffen dat dit een technologie is dat blijft, willen ze ook hier meer over leren en er geld aan verdienen. De producten van AllesOverCrypto kunnen hierbij helpen en een waardevolle aanvulling zijn op de eigen inzichten.

Dus een mooie gelegenheid om gratis een kijkje in de keuken te nemen van Crypto. En zeker de aanbeveling wanneer je nadenkt over crypto kopen als beginner.

Andere mogelijkheden om passief inkomen te generen

Er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden om inkomen te verwerven via je computer.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *